Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στον Κορυδαλλό!

Τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, Αρχιμ. Εφραίμ ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκαν σήμερα άλλοι τρεις Μητροπολίτες.

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε πρώτα ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Ηγούμενο.
«Είστε ομολογητής, σηκώνεται μεγάλο σταυρό», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στον Γέροντα Εφραίμ.
Επίσης τον Ηγούμενο Εφραίμ, επισκέφθηκαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Κουλούρη(ς) ... εις το πηλίκον!

Δεν ξέρω γιατί αλλά όλο αυτό το σόου με τον κ. Κουλούρη με βάζει σε υποψίες που έχουν να κάνουν με τα ενδοπασοκικά κόλπα και μαχαιρώματα που άρχισαν για την περίφημη επιλογή του επόμενου αρχηγού του κόμματος!
Φυσικά γνωρίζω ότι ο κ. Κουλούρης δεν είναι και το καλύτερο παιδί αλλά ...

ρε παιδί μου με ξενίζει πως ένας αστυφύλακας "”φέρθηκε” τόσο υπηρεσιακά απέναντι σε αυτούς που συνήθως γλύφουν πατόκορφα για να........

Σε εγκατάλειψη ο χώρος αναψυχής Κατρατζήδες στη Δαδιά

«Το Δάσος της Δαδιάς απλώνεται στο μέσο του νομού Έβρου, καλύπτοντας τις νοτιοανατολικές λοφώδεις απολήξεις του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Η περιοχή ανακηρύχθηκε προστατευόμενη το 1980 και περιλαμβάνει δύο ζώνες αυστηρής προστασίας, έκτασης 72,9 τ. χλμ. καθώς και μια περιφερειακή ζώνη γύρω από αυτές με έκταση 357 τ. χλμ. Το 2003 ιδρύεται ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού πάρκου Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου. Το τοπίο, η πλούσια πανίδα, η αφθονία των αρπακτικών πουλιών καθώς και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται κάνουν το Δάσος της Δαδιάς μοναδικό τόπο επίσκεψης»...

Στο χέρι της Βουλγαρίας η αποτροπή πλημμυρών στον Έβρο


Ορθολογική διαχείριση στη διοχέτευση υδάτων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης από τη νομάρχη Χασκόβου Ivanka Taushanova σε χθεσινή συνάντηση Αρχών των δύο χωρών 
επί βουλγαρικού εδάφους

Έβρος & Αδριανούπολη στην ίδια μοίρα, λόγω υπερχείλισης του 
φράγματος Ιβαίλοβγκραντ

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
 
Στο χέρι της Βουλγαρίας βρίσκεται η αποτροπή πλημμυρών στο νομό Έβρου, που από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε κατάσταση  αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμύρων.

Τα βιβλία εσόδων-εξόδων αλλάζουν τον αγροτικό χάρτη

Το πλήρωμα του χρόνου φθάνει για τις αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης των αγροτών που φέρνει νέα δεδομένα και αλλάζει το χάρτη του γεωργικού επαγγέλματος: Όπως όλα δείχνουν, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου θα καταργεί οριστικά το ειδικό καθεστώς φορολόγησης και θα αντιμετωπίζει τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου ως επιτηδευματίες. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λογιστικά βιβλία (εσόδων-εξόδων) ενώ τα κέρδη που θα προκύπτουν μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, θα υποβάλλονται σε αυτοτελή φορολογία με συντελεστή 20% ή 25%.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα ισχύσουν από το 2013, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο 2012. Κάτι που σημαίνει ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα γίνει την τρέχουσα χρονιά.  

Γέρων Πορφύριος, ο παιδαγωγός της αγάπης

Εμβληματική μορφή του ορθόδοξου μοναχισμού κατά τον 20ο αιώνα
 
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Οργανισμός Νεότητας και Πολιτισμού της μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, οργανώνουν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, στις 20:00, μία εκδήλωση αφιέρωμα σε μια εμβληματική μορφή του ορθόδοξου μοναχισμού κατά τον 20ο αιώνα, τον γέροντα Πορφύριο,
«Γέρων Πορφύριος, ο παιδαγωγός της αγάπης»

Η εκδήλωση/ομιλία Θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την κοίμηση του πατρός Πορφυρίου(1906-1991). Ομιλητής θα είναι ο αγιορείτης μοναχός πατήρ Ακάκιος, ο οποίος υπήρξε ο άνθρωπος που έζησε από κοντά τα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του μακαριστού Γέροντος  και του έκλεισε τα μάτια. Η ομιλία-εκδήλωση σκοπεύει να φέρει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ζωής και της διδασκαλίας του Γέροντος Πορφυρίου, του οποίου η χαρισματική προσωπικότητα και το πλήθος θαυμάτων που έχει επιτελέσει τον έχουν καθιερώσει στη συνείδηση  των Ελλήνων ,και όχι μόνο, ορθοδόξων χριστιανών ως Άγιο.

Βιογραφικό πατήρ Ακάκιου

Το Τουρκικό “Βαθύ Κράτος” στην Πόλη και στην Θράκη

Μακάρι η Ελλάδα μας να ξυπνήσει κάποτε και να αντιδράσει απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις

 Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου παίζεται στη Θράκη τα τελευταία 20 χρόνια, με το ελληνικό κράτος να έχει παραχωρήσει ατύπως το δικαίωμα στην Τουρκία να ασκεί εξουσία επί των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την... υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης, στην ελληνική Θράκη παρέμειναν 86.000 μουσουλμάνοι, από τους οποίους οι 39.000 τουρκικής καταγωγής, οι 35.000 Πομάκοι και οι 12.000 Αθίγγανοι.

Παρεμβαση Εκτελεστικού Γραμματέα στο Ιβαηλογκραντ

Καταγγελία-Στο έλεος του Θεού το Τυχερό!


Μεταφέρουμε την καταγγελία όπως μας την έστειλε, μαζί με φωτογραφίες,αναγνώστης


ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΑΠΩΝ  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ . ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ. ΤΕΡΜΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ.