Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς


Σοβαρές καταγγελίες για πρώην και νυν εφοριακούς για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι διαθέτουν πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρείες έχει στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελάς Γρηγόρης Πεπόνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει ένα «καυτό» φάκελο με φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!
Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια. Από κόσκινο λοιπόν θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και των πρώην εφοριακών ενώ θα γίνει έλεγχος πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων.
Δεν συνεργάστηκε και την... κυνήγησαν

Αναμένονται πλημμύρες στον Έβρο


Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Βάρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, τέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Έως στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στα σταθμήμετρα των δύο ποταμών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Μαθηματικός υποστηρίζει ότι έλυσε τη μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά του Sudoku

Για δυνατούς παίκτεςΠόσες θέσεις στον πίνακα του Sudoku πρέπει να είναι συμπληρωμένες εξαρχής προκειμένου να έχει το παιχνίδι μία και μοναδική λύση; Το ερώτημα άφηνε άγρυπνους τους μαθηματικούς εδώ και χρόνια. Τώρα, όμως, ένας Ιρλανδός ερευνητής υποστηρίζει ότι έλυσε το γρίφο βάζοντας έναν υπερυπολογιστή να τρέχει για μέρες έναν ειδικό αλγόριθμο: η απάντηση που βρήκε είναι 16.

Στο παζλ Sudoku, πoυ έγινε διάσημο πρώτα στην Ιαπωνία και αργότερα σε όλο τον κόσμο, ο παίκτης καλείται να συμπληρώσει έναν πίνακα διαστάσεων 9 επί εννέα με αριθμούς από το 1 έως το 9. Ο πίνακας πρέπει όμως να συμπληρωθεί έτσι ώστε κανένας αριθμός να μην επαναλαμβάνεται στην ίδια γραμμή, στην ίδια στήλη, ή στον ίδιο υποπίνακα 3 επί 3.

Επί ποδός στον Εβρο για το ενδεχόμενο πλημμυρών

Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Τα μέτρα λαμβάνονται ύστερα από έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που έγινε το πρωϊ στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων του Έβρου.

Η Εγνατία επεκτείνεται κόντρα στο κλίμα της ύφεσης

Της ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΤΑ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς -με δεδομένα ωστόσο κάποια προβλήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης- προχωρούν τα έργα των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, του μεγαλύτερου ελληνικού κατασκευαστικού project, που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, έχει ολοκληρωθεί από το 2009, αλλάζοντας για πάντα τον οδικό χάρτη της Ελλάδας και ολόκληρων των Βαλκανίων. Σήμερα σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή των κάθετων αξόνων, που εξασφαλίζουν τη σύνδεση της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη.