Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

www.soufli.gr (Δήμος Σουφλίου)

Μεγάλη επιτυχία έχει το επίσημο site του Δήμου Σουφλίου ! 
Το 68% των επισκεπτών δηλώνει ότι τους αρέσει η ιστοσελίδα ...

΄Εφυγε από την ζωή ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Γιώργος Ροκίδης


Η είδηση που μου μετέφερε σήμερα το πρωί ο συνάδελφος Γιάννης Τομαδάκης από το thrakiΝεα.gr κυριολεκτικά με άφησε άφωνο, για τον απροσδόκητο χαμό του Αντιδημάρχου Διδυμοτείχου Γιώργου Ροκίδη. Με άφησε άφωνο, για την με τον εκλιπόντα μας ενώνει μία 25χρόνη φιλία, από τον στρατό, το μπάσκετ στον Σπάρτακο Διδυμοτείχου, από τις πολύωρες πολιτικές συζητήσεις και από τις διακοπές στην Θάσο, κάθε καλοκαίρι. Με άφησε άφωνο γιατί ο Γιώργος έδωσε πολλές
μάχες και τις κέρδισε όλες μέχρι τώρα, με σημαντικότερη αυτή του γιού του που είχε τραυματισθεί σοβαρά στο περίφημο δυστύχημα στην καφετερία του Διδυμοτείχου. Είχε φθάσει στο τέλος αυτής της περιπέτειας, που είχε ταλαιπωρήσει όλους τους δικούς του ανθρώπους, ιδιαίτερα ψυχολογικά. Ο Γιώργος Ροκίδης είχε πάθος με ότι καταπιανόταν, αλλά ήταν και αγχώδης άνθρωπος. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε στο γραφείο του στο Διδυμότειχο μου περιέγραφε με μαύρα χρώματα , την κατάσταση και για τις δυνατότητες παρέμβασης του Δήμου. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, με πολιτική σκέψη και σημαντικές αναφορές σε σχολές, ήταν δίκαιος, έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους και όσοι τον γνώριζαν αμέσως τον συμπαθούσαν. Ήταν από αυτούς τους φίλους για τους οποίους κοιμόσουν ήσυχος και έλεγες μόνο καλά γεγονότα θα ακούω. Δεν φανταζόμουν όμως το σημερινό...Καλό ταξίδι Γιώργο και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ...όπως δεν θα σε ξεχάσουν και όλοι αυτοί που σε γνώρισαν!!!(Η φωτό είναι από το thraki Νεα.gr)

Σε εγκατάλειψη ο χώρος αναψυχής του δάσους της Δαδιάς

Τέλος οι γιορτές και τα πανηγύρια… από τους Δήμους

Σαφείς οδηγίες για περιστολή δαπανών έδωσε ο Τάσος Γιαννίτσης σε δημάρχους και περιφερειάρχες.
Με επιστολή του, τους καλεί να ιεραρχήσουν εκ νέου τις προτεραιότητές τους και να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο τους πόρους για το 2012, γιατί το ταμείο είναι ήδη μείον και δεν προβλέπεται να γεμίσει ούτε στιγμή φέτος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννίτσης καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες,

H ομίχλη δεν λέει να σηκωθεί από την περιοχή του Σουφλίου

Είσοδος Σουφλίου 4:30 μ.μ

Διευκρινίσεις ΟΓΑ για ΕΟΠΥΥ

Σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου, από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρέχεται η περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ο οποίος έχει ενταχθεί από την 1η Ιανουαρίου 2012 στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού οι ασφαλισμένοι του έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, τα Ατομικά Συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ δεν ισχύουν και η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που έχουν προμηθευτεί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγια


ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγια
Αναλυτικά τα τιμολόγια :
 
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώνει τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2012.
Με βάση τα τιμολόγια αυτά:
-    Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση ανήλθε στο 9,2%.
-      Παραμένει αμετάβλητο το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
-     Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια των πολυτέκνων.
-      Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα λύκεια

Οι αλλαγές, που αναμένεται ότι θα είναι μεγάλες, θα συζητηθούν το προσεχές διάστημα στο υπουργικό συμβούλιο.
Οι βασικές αρχές του «νέου λυκείου» είναι οι ακόλουθες:
Α΄ Τάξη Λυκείου:
-Μειώνεται κατά 8 ο αριθμός των μαθημάτων.
-Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας (project) ανά 4 μήνες.
-Μειώνονται, κατά δύο, οι ώρες διδασκαλίας.
Β΄ Τάξη Λυκείου:
Καθορίζεται ως τάξη εξειδίκευσης σε μία από τις δύο κατευθύνσεις: Κατεύθυνση Α΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές σε θετικές, τεχνολογικές και επιστήμες υγείας). Κατεύθυνση Β΄(για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν ανθρωπιστικές επιστήμες και κλασικές σπουδές).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε και συμφωνήθηκε η πρώτη κατεύθυνση να είναι αυτή των ανθρωπιστικών σπουδών και η δεύτερη των θετικών.

Ποιητικό μήνυμα του ΑΝΥΕΘΑ Γ.Ραγκούση στο twitter για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ


To παρακάτω μήνυμα αναρτήθηκε στο twitter από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αναφέρεται στα χθεσινά αποτελέσματα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ:

«Έβρος, 4 Ιανουαρίου. Ορατότητα ούτε 20 μέτρα. Ένα «τοπίο στην ομίχλη» μας τροφοδοτεί, αντίστροφα, με διαύγεια στο νου, λίγο πριν τα Φώτα. Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο. Σουφλί και Ορεστιάδα. Στρατός ξηράς και πολίτες. Ακρίτες ένστολοι και μη. Ασφάλεια μαζί και υπερηφάνεια».

ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ


Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου;

Τα Θεοφάνια: μια αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα»
γράφει ο Δημήτριος Μόσχος

«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου:
την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο. Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το διάστημα αυτό έναν πόλο εορταστικό και λατρευτικό στην καρδιά του χειμώνα, που συμπληρώνεται από τον αντίστοιχο εαρινό, δηλαδή εκείνον των πασχαλίων εορτών. Πώς προέκυψε όμως ιστορικά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα;
1. Η αρχή των Θεοφανείων
Για τις εορτές και τη λατρεία των πρώτων Χριστιανών οι πηγές μας είναι βέβαια τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, κατόπιν οι λεγόμενοι Αποστολικοί Πατέρες, που υπήρξαν μαθητές και “ακουσταί” των Αποστόλων, όπως ο Ιγνάτιος Αντιοχείας, ο Κλήμης Ρώμης και άλλοι, και κατόπιν άλλοι χριστιανοί συγγραφείς του 2ου και 3ου αιώνα, καθώς και κείμενα κανόνων, προτροπών και διδαχών που γράφτηκαν τότε.

Η ΑΕΓΕΚ και επίσημα στο έργο Μάνδρα – Ψαθάδες

Αναλαμβάνει την εργολαβία από την έκπτωτη εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ - Το έργο είχε ξεκινήσει από το 2004

Τα έργα στην Ελλάδα έχουν την δική τους ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο, στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες. Το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες ξεκίνησε στις αρχές του 2004, όμως η κατασκευή δεν τελείωσε ποτέ και επτά χρόνια μετά, το 2011, η Εγνατία Οδός ΑΕ κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο της κατασκευής, την εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ.
Την θέση της ΒΙΟΤΕΡ παίρνει η ΑΕΓΕΚ η οποία υποκαθιστά την ανάδοχο με την μέθοδο του επόμενου μειοδότη.
Η σύμβαση θα διαρκέσει περίπου 12 μήνες και μεγάλος στόχος είναι να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το άλλο τμήμα, Αρδάνιο – Μάνδρα, μήκους 38 χλμ, βρίσκεται και αυτό υπό κατασκευή και αυτό με ανάδοχο εταιρεία την ΑΕΓΕΚ, με χρόνο ολοκλήρωσης το 2014.

Μεγάλη αύξηση των ξένων κυνηγών στην Βουλγαρία

Ο τομέας του Τουρισμού Κυνηγιού σημείωσε αύξηση 30% στα έσοδα της χώρας κατά το 2011 – Εκτρεφόμενα τα θηράματα στις παρυφές της Βόρειας Ροδόπης

Η κρατική Βουλγαρική εταιρεία “Κρήνη”, η οποία δραστηριοποιείται  στον τομέα του κυνηγιού ανέφερε αύξηση 30% στην προσέλευση των κυνηγών αλλά και των εσόδων της κατά το 2011.
Ο διευθυντής του κρατικού αυτού αγροκτήματος στο Σμόλιαν, Στογιάν Σαρίσκι δήλωσε ότι η χρονιά ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών αφού αφίχθηκαν στην περιοχή λάτρεις του τουριστικού κυνηγιού με σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα.
Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αλλοδαπών που θέλουν να κυνηγήσουν στις παρυφές της Ροδόπης.
Η μεγαλύτερη ομάδα κυνηγών που ήρθε στο Σμόλιαν ήταν από τη Γερμανία και ακολούθησαν οι ομάδες από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.