Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Τα ΠΡΩΤΑ ψηφοδέλτια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Οριστικοποιούνται τα πρώτα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και μήνες όργωσε την Επικράτεια προκειμένου να εντοπίσει νέα, άφθαρτα, δημιουργικά πρόσωπα, με μακρά επαγγελματική μεν αλλά ουχί κομματική διαδρομή. Η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα την επαγγελματική εμπειρία, τη δημιουργική διάθεση και ανάγκη προσφοράς, την παραγωγική αντίληψη για μια «ανατροπή στην πράξη, όπως την οραματίζεται η ΔΗΣΥ» επισημαίνουν οι συνεργάτες της.

Τα πρώτα αυτά ψηφοδέλτια, που σύντομα θα πλαισιωθούν κι από άλλα ικανότατα στελέχη, διαμορφώνονται :Στον Έβρο συγκεκριμένα 

ΕΒΡΟΣ 
Καλακίκος Παναγιώτης Α/ξκός ΕΛΑΣ, Τσιαγκανά Μαριάνθη Πολιτικός επιστήμων, Τσιακίρης Απόστολος Πολιτικός μηχανικός.

Αποζημίωση από τράπεζα και εισπρακτική εταιρία για προσωπικά δεδομένα


Σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, πολίτης αποζημιώθηκε με το συνολικό ποσό των 6.869,40 ευρώ, επειδή Τράπεζα, προς την οποία είχε χρέη, διαβίβασε τα στοιχεία του σε "εισπρακτική" εταιρία, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του κι επειδή η "εισπρακτική" δεν τον ενημέρωσε κατά την συλλογή των στοιχείων.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι βεβαίως υπήρχε δικαίωμα της Τράπεζας να διαβιβάσει τα στοιχεία του πολίτη, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή του, στην "εισπρακτική" εταιρία, αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνει με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Κεντρικό ρόλο στο συγκεκριμένο νομοθέτημα διαδραματίζει η υποχρέωση ενημέρωσης του υποκειμένου των δεδομένων πριν τα δεδομένα διαβιβαστούν σε τρίτους. Ανεξάρτητα δηλαδή από το ότι δεν απαιτείτο η συγκατάθεση για την διαβίβαση αυτή, η Τράπεζα όφειλε να ενημερώσει τον πολίτη ότι επρόκειτο να διαβιβάσει τα δεδομένα.