Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Για ποινικές ευθύνες τραπεζιτών μιλά ο Α.Τσίπρας:


Που πήγαν τα 200 δισ.;

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες, ο Α.Τσίπρας, πλέον οδεύει προς μετωπική με τους τραπεζίτες και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την διαχείριση των 200 δισ. ευρώ που έχουν πάρει μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση της Blackrock!
Στο διάγγελμά του πριν λίγο από την Βουλή ότι έθεσε θέμα «απόδοσης λογαριασμού» για τα 200 δισ. που έχουν ενθυλακώσει οι τραπεζίτες και ζήτησε να υπάρξει λεπτομερής έλεγχος για την διάθεση του ποσού αυτού που δεν έφτασε ποτέ στην αγορά…
———————————————————————————————————

(Αρχικό κείμενο): Ζήτημα ποινικής ευθύνης των τραπεζιτών για την διαχείριση των 45 δισ. ευρώ που θα πάρουν ως επιδότηση από το ελληνικό κράτος (στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης το δημόσιο από το συνολικό ποσό που δανείζεται δίνει 45 δισ. στις τράπεζες!) έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να τοποθετηθούν … δικαστικοί στα ΔΣ των τραπεζών για να ελέγχουν ότι τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει, στην αύξηση της ρευστότητας της αγοράς και όχι στις … τσέπες των τραπεζιτών όπως έχει γίνει με όλα τα πακέτα στήριξης από το 2008 μέχρι τώρα!
Η απάντηση των τραπεζιτών ήταν να «βουλιάξουν» το Χρηματιστήριο προχωρώντας σε πωλήσεις των μετοχών τους και βέβαια νομίζουμε ότι εδώ υπάρχει ένα πρώτο θέμα για να ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Πως και γιατί πέφτει το χρηματιστήριο, ενώ μέχρι την Παρασκευή που όλοι ήξεραν τι θα συμβεί στην κάλπη, δεν είχε προεξοφληθεί το αποτέλεσμα και άρχισε η κατρακύλα μόλις μίλησαν οι του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο των τραπεζών όχι μόνο από εδώ και μπρος, αλλά και ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα πακέτα επιδοτήσεων δεκάδων δισεκατομμυρίων του δημοσίου.
Αυτή την στιγμή το Χρηματιστήριο βρίσκεται κοντά στις 630 μονάδες πτώση 1,81%. Βουτιά 4,52% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία πιέζεται από την αρχή της συνεδρίασης. Βουτιά 7,14% για την Βιοχάλκο και 4,76% για την Alpha Bank. Πάνω από 2% η πτώση σε Eurobank και Τράπεζα Κύπρου. Οριακά κέρδη για ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο.
Επίσης οι δηλώσεις Στρατούλη για παρακολούθηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μετά το «κούρεμα» των ομολόγων και η υποχρεωτική διοχέτευση στην αγορά ρευστότητας έχει προκαλέσει νέο πανικό στους τραπεζίτες που πουλάνε όσο-όσο προφανώς για να δημιουργήσουν σύγχρυση και πανικό!
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: