Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στην κατάργηση Δημόσιων Υπηρεσιών του Έβρου

Έπειτα από πρωτοβουλία μου, κατατέθηκε ψήφισμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με το οποίο αποφασίσαμε ομόφωνα και εκφράσαμε την αντίθεση μας, στις φημολογούμενες καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών του Έβρου.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2012, συζήτησαν και αποφάσισαν
ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζουν την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στις φημολογούμενες ή αποφασισμένες καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα:
Υποκαταστήματα ΙΚΑ Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Φερών
Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Ειρηνοδικεία Διδυμοτείχου και Σουφλίου
Πρωτοδικείο Ορεστιάδας
 
Ο Έβρος αποτελεί την πλέον ακριτική περιοχή της Ελλάδας και χαρακτηρίζεται από ιδιομορφίες σε σχέση με άλλες περιοχές. Δυστυχώς λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις ετών, τον έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση και μαρασμό, από την έλλειψη υποδομών, αναπτυξιακού σχεδιασμού, από την κατάρρευση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που είναι και η βασική ενασχόληση των κατοίκων του. 
Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ίδρυση κάποιων υπηρεσιακών δομών στις πόλεις της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, οι οποίες αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, ένα ανάχωμα στην πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής από τους κατοίκους της.
Η κατάργηση των υπηρεσιακών αυτών δομών θα σημάνει την αποψίλωση της περιοχής από επιχειρήσεις, την έκρηξη της τοπικής ανεργίας και τη φυγή του τοπικού πληθυσμού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του Έβρου, καταγγέλλουμε την πολιτική της κεντρικής εξουσίας που διαλύει οργανισμούς και υπηρεσίες σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή και ζητούμε να αναθεωρήσει άμεσα τις οποιεσδήποτε αποφάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: