Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος των επισιτιστών και καφετεριών που αφορά το τέλος του 2% και 5%

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος που αφορά το τέλος του 2% & 5% και  στα πλαίσια εξεύρεσης φόρμας για την καλύτερη επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος  που αφορά τους επαγγελματίες της Δράμας και γενικότερα της χώρας.
Στην συνάντηση αυτή  συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Δράμας  ο Αντιδήμαρχος  Παύλος Ζαχαριάδης από πλευράς επαγγελματιών οι πρόεδροι των επαγγελματιών  της Δράμας όπως ο Νίκος Λατσίσταλης  Ηλίας Ηλιάδης Χαράλαμπος Μπουραζάνης  και από πλευράς Επιμελητηρίου ο Στέφανος Γεωργιάδης σε προγραμματισμένο ραντεβού που κανονίστηκε από την Βουλευτή Δράμας  Χαρά Κεφαλίδου με τον κ. Γιαννίτση και κ. Γεννηματά. Η πρόταση του Δήμου  Δράμας και των φορέων  έχει να κάνει με την χρήση του 2005 – 2010 που παραμένει εκκρεμείς με οφειλές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000) με αποτέλεσμα …
στους  επαγγελματίες της Δράμας να τους έχει δεσμευτεί  το ΑΦΜ και να έχουν έτσι σοβαρότατα προβλήματα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους. Στην συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά των προβλημάτων και προτάθηκε  να γίνει μια ευεργετική ρύθμιση – διάταξη που θα περαιώνει τις παραπάνω χρήσης με καταβολή μειωμένου ποσού. Οι εξελίξεις δρομολογούνται  και υπολογίζεται ότι σε περίπου δύο - τρεις  εβδομάδες  θα έχουμε τα πρώτα νέα μιας και ο Υπουργός βλέπει θετικά το θέμα των επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: