Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ: ΚΟΥΤΣΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Για ένα βήμα προς τα εμπρός, έναν τολμηρό θεσμό, μια σημαντική ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας στις τοπικές κοινωνίες, κάνουν λόγο με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr οι περιφερειάρχες, οι «13 μικροί πρωθυπουργοί» της χώρας, στα πρώτα γενέθλια του «Καλλικράτη». Ένα βήμα που μάλλον όμως είναι κουτσό, καθώς από την άλλη πλευρά επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας του θεσμού, τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν.
Πρώτα στη «λίστα» αυτό της εξάρτησής τους από την κεντρική εξουσία, το αθηνοκεντρικό κράτος, και της συναρμοδιότητας στο ΕΣΠΑ, το εργαλείο ανάπτυξης των περιφερειών δηλαδή, από το οποίο το κράτος παίρνει χρήματα και αποφάσεις ερήμην των περιφερειών. Μάλιστα, όπως λέει ο ένας εξ αυτών, ελλείψει πόρων «από μικροί πρωθυπουργοί» έχουν γίνει «ξυπόλητοι πρίγκιπες».
Οι δηλώσεις των 13 περιφερειαρχών στην aftodioikisi.gr για την επέτειο του ενός χρόνου από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι οι εξής:

ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο κ. Αναστάσιος Χουρδάκης έχει εξαφανιστεί από εχθές το πρωί από το σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη και πάσχει από γεροντική άνοια! 
Μέρες που είναι ας κάνουμε την... καλή πράξη για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του! Το Δίκτυο Εθελοντών Δασοπροστασίας θα συνδράμει τις έρευνες με 8 εθελοντές! Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6947 613 617 (Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξ/πολης)