Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: 153 χιλ. θέσεις εργασίας σε τρεις μήνες και μέσω δήμων

Τη δημιουργία 153.080 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη σύσκεψη με θέμα «Δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης»* και τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
Πρόκειται για θέσεις εργασίας που θα προέλθουν από προγράμματα προϋπολογισμού 773,8 εκατ. ευρώ ως εξής:
-       35 με 40.000 από τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων (120.000 σε μία τριετία), προϋπολογισμού 215 εκατ. ευρώ.
-       5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών)  προϋπολογισμού 75.000.000.

Γι’ αυτούς που πεινάνε


Όσο η οικονομική κατάσταση δυσκολεύει και η φτώχεια και η ανεργία πολλαπλασιάζονται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα είχαν ένα μισθό ή ένα, έστω περιστασιακό μεροκάματο, μεταμορφώνονται σε ρακοσυλλέκτες και σε σταματούν για να σου πουν ευγενικά ότι δεν έχουν φάει τίποτα. Δεν μιλάω ούτε για τους «επαγγελματίες» του είδους, ούτε βέβαια για τους εξαρτημένους που ψάχνουν τη δόση τους. Μια νέα πολυπληθής κατηγορία έχει πλημμυρίσει την Αθήνα, άνθρωποι που δεν εντάσσονται πουθενά. Άντρες και γυναίκες, με ρούχα τσαλακωμένα, φθαρμένα και άπλυτα σε κοιτάζουν στα μάτια και σου λένε «φίλε» ή «κύριε», «είμαι με μια τυρόπιττα δύο μέρες τώρα, δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις να αγοράσω κάτι να φάω;».

Τις προάλλες ένας στενός φίλος μέσα στο καθημερινό τρέξιμο για την επιβίωση σταμάτησε κι αγόρασε ένα σάντουιτς από κάποιο γνωστό, προσιτό «τυροπιτάδικο».

Λαμόγια - Εισαγγελείς = σημειώσατε 1

οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης
Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα Τετάρτη οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
"Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ'υπαγόρευση", φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥΛΙΛΙΟΥ ...

Τυχερό : Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να μην πέσω στο .....νερό!!!


Από το Γυμνάσιο-Λύκειο προς τις εργατικές κατοικίες ......έτσι φωτίζεται ο δρόμο;!!
Και φτάνοντας στην είσοδο του οικισμού!!!

Υποχρεωτική,...κατεύθυνση λέει η πινακίδα;!!!
Και για να μην ...τρέχουν οι οδηγοί!!
Ευχές !


Συνάντηση της κ. Νικολάου με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και του Επιμελητηρίου Έβρου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη είχε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου .
Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο κ. Τοψίδης Χριστόδουλος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ο κ. Μπέλλας Αθανάσιος, Κεβρεκίδης Κωνσταντίνος Καραμπατζοπούλου Εύη, αντίστοιχα  Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου,  ο κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος μέλος της Επιτροπής Εμπορίου του Επιμελητηρίου Έβρου, η κ. Μουχταρίδου Νίκη μέλος και Τομεάρχης του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.