Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Σουφλίου : ο Παράδεισος των εργολάβων !


Ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, 
Πρώην Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι κλπ βρίσκονται κατηγορούμενοι για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ για μας στο Σουφλί  «πέρα βρέχει» … 
με ένα 4% έκπτωση στα έργα του Δήμου Σουφλίου είμαστε Άρχοντες !

Πέντε συμφωνίες με το ίδιο ποσοστό έκπτωσης …. Τυχαίο ??? Δεν νομίζω !!!

«Διαύγεια» για διαφάνεια…Δήμου Σουφλίου ...

Ούτε Διαύγεια , ούτε διαφάνεια ... μόνο μαυρίλα !

Πώς θα προσληφθούν 5.000 "ηλικιωμένοι" άνεργοι στους ΔήμουςΕπιτέλους, ένα πρόγραμμα-ανάσα για χιλιάδες "ηλικιωμένους" ανέργους αρχίζει να υλοποιείται. 
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να απορροφήσουν για τουλάχιστον 27 μήνες 5.000 άτομα άνω των 55 ετών που είναι εγγεγραμμένα στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ. 
Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να επιδοτούνται για 24 μήνες με 25 ευρώ την ημέρα, δηλαδή με 625  ευρω το μήνα για κάθε άνεργο που θα προσλάβουν.


Ηδη ο ΟΑΕΔ άρχισε να δέχεται σχετικές αιτήσεις και θα είναι αυτός που θα υποδείξει τους ανέργους που θα καταλάβουν τις κενές θέσεις απασχόλησης.

Ευχές !


Αυξάνεται η θητεία κατά 3 μήνες - 12μηνο στο Στρατό Ξηράς


Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με παράλληλη αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικητών των μονάδων κατά ένα χρόνο.
Ειδικότερα, η θητεία στα τρία σώματα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
Με την τρίμηνη αύξηση, η «οροφή» του ελληνικού στρατού θα ανέβει από τα 45.000 στα 60.000 άτομα και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.

http://www.iefimerida.gr

Ευχές !


Eυχές !


Στο τέλος δεν θα μείνει όρθιος κανείς.

 Του Στέλιου Κούλογλου
Στην αρχή έκοψαν τις συντάξεις κι αντικατέστησαν τη 13η και 14η σύνταξη μ’ ένα μικρό επίδομα. Μερικοί είπαν ότι το μέτρο δεν ήταν σωστό, γιατί οι συνταξιούχοι πλήρωναν μια ζωή για τη σύνταξή τους. Αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία, γιατί δεν είμαι συνταξιούχος.
Ύστερα έκοψαν τους μισθούς και τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων. Κάποιοι σχολίασαν ότι αυτό ήταν άδικο, γιατί μπορεί ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα να πάσχει πολύ και να χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, αλλά αυτές οι οριζόντιες μειώσεις πλήττουν δικαίους και αδίκους. Αλλά δεν νoιάστηκα ιδιαίτερα, γιατί δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.