Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Στηρίζουμε τον Κόπο μας ???

Καλή η προσπάθεια της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες θα προβάλουν και τον ΤΟΠΟ μας,  όμως κάποιοι που θα έπρεπε να είναι πρώτοι των πρώτων, μάλλον δεν θεωρούν το Σουφλί τόπο τους ...
Επιτρέπεται να "μοιράζουμε" χρήμα - και μάλιστα με απευθείας ανάθεση - σε εργολάβους εκτός της περιοχής του Δήμου Σουφλίου σε αυτές τις δύσκολες - οικονομικά -στιγμές για τους επαγγελματίες μας ? 

Στηρίζουμε τον Κόπο ΤΟΥΣ ???

Πέλλετ: Το φθηνό καύσιμο που θα μας σώσει!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι καταναλωτές για τα πέλλετ, όμως δεδομένου ότι το συγκεκριμένο καύσιμο δεν είναι ευρέως διαδομένο στη χώρα μας, συχνά εκφράζονται απορίες που έχουν να κάνουν είτε με το ίδιο το καύσιμο είτε με τις συσκευές που καίνε πέλλετ.
Παρακάτω, με τη μορφή ερωταπαντήσεων απο το energypress, διευκρινίζονται κάποια βασικά ζητήματα σχετικά με τη χρήση των πέλλετ για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση:
Είναι εύκολη η δυνατότητα προμήθευσης των pellets;
Ναι είναι εύκολη,αφού τα pellets διανέμονται σε όλη την Ελλάδα και υπάρχει δυνατότητα και επάρκεια να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της αγοράς.
Μπορώ να αλλάξω τον καυστήρα πετρελαίου με νέο pellet κρατώντας όμως τον λέβητα;
Φυσικά και υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί βέβαια να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.Επικοινωνήστε με κάποια εταιρία για να εξετάσετε και αυτό το ενδεχόμενο

Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι Αγρότες!

Πλούσια Χριστούγεννα για τους Αγρότες!


 Στους λογαριασμούς  των αγροτών θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης μετά την ευόδωση των προσπαθειών της ΑΤΕbank να εξασφαλίσει το  ποσό του 1,04 δις ευρώ για την εξόφληση των δικαιωμάτων του 2011. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  τoυ  AgroNews λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Αγροτικής Τράπεζας ενημέρωσε τη διοίκηση και αυτή με τη σειρά της το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι «έχει βρεθεί» το πόσο που απαιτείται για την ολοσχερή εξόφληση των παραγωγών μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Πορτραίτα της πόλης !


«Απαράδεκτη καταδίκη αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Η κυβέρνηση ξεκινά νέα αγροτοδικεία»


Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου:
«Απαράδεκτη καταδίκη αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Η κυβέρνηση ξεκινά νέα αγροτοδικεία»

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα 18 αγρότες που συμμετείχαν στ' αγωνιστικά μπλόκα του Ορμένιου στο Νομό Έβρου (Ιανουάριος 2010). Οι αγρότες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, καταδικάστηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Στην πραγματικότητα η καταδίκη αυτή συνιστά ωμή προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών που τολμούν ν' αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Λίτσα δήλωσε «Οι αγρότες στενάζουν από τ'  αντιλαϊκά μέτρα, από την διαρκή μείωση του εισοδήματος τους, από την απουσία εθνικής πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη που καταδικάζει την αγροτική παραγωγή  σε μία συνεχή συρρίκνωση και τους αγρότες στην φτώχεια, από τη νέα ΚΑΠ και την ευρωπαϊκή πολιτική που χτυπάει την ελληνική γεωργία. Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα να μην ελπίζει η κυβέρνηση ότι τα αγροτοδικεία και οι εκφοβισμοί μπορούν να βάλουν φραγμούς στον αγώνα των αγροτών!»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 69α βραβεία Golden Globe


Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για τα 69α Golden Globe, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στις 15 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς. Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Ricky Gervais.
Καλύτερη δραματική ταινία
'War Horse'
'The Ides of March'
'The Help'
'Moneyball'
'Hugo'
'The Descendants'
Καλύτερη κωμική ταινία
'The Artist'
'50/50'
'Bridesmaids'
'My Week With Marilyn'
'Midnight in Paris'
Καλύτερος Ηθοποιός σε δραματική ταινία

George Clooney 'The Descendants'

Απελευθέρωση του ωραρίου Καταστημάτων ζητά η Τσιαούση για το Σουφλί

Την εξέταση της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σουφλίου, έθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο Δήμος Σουφλίου χαρακτηρίζεται ως μη τουριστική περιοχή με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τις αργίες και τις Κυριακές. Η βουλευτής αναφέρει πως το Σουφλί υποδέχεται σημαντικό αριθμό τουριστών και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά είναι αδιανόητο να υφίστανται ακόμη εμπόδια στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.