Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλου

Για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»
 
Θεσσαλονίκη
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς και άλλων τριών ατόμων.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων.

Για το σκέλος που αφορά το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.

Σουφλί: Μπήκε με το G3 στο αστυνομικό τμήμα!


49χρονος μεθυσμένος απείλησε αστυνομικούς ότι θα αυτοκτονήσει.

Με το πολεμικό όπλο κρυμμένο μέσα στο μπουφάν του, μπήκε σήμερα στη μία τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Σουφλίου, ένας 49χρονος μακροχρόνια άνεργος εθνοφύλακας.
Ο 49χρονος, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, πήγε στο αστυνομικό τμήμα λέγοντας ότι θέλει να κάνει ένα παράπονο. Τελικά έκανε παράπονο με πολύ διαφορετικό τρόπο, καθώς απειλούσε τους αστυνομικούς, ενώ παράλληλα έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί παρά τον αιφνιδιασμός τους αντέδρασαν πολύ ψύχραιμα. Βγήκαν από το τμήμα και προσπάθησαν να πείσουν τον «εισβολέα» να ηρεμήσει και να παραδώσει το όπλο.
Για αρκετές ώρες ο 49χρονος συνέχιζε να απειλεί και παρά την έλευση ειδικών διαπραγματευτών από τις αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης δεν παρ έδιδε το όπλο.
Τελικά, στις 5:30 τα ξημερώματα παρέδωσε το όπλο, εμπιστευόμενος μόνο το διοικητή του συνοριακού τμήματος Σουφλίου.
Το πρωτόγνωρο περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στην μικρή πόλη, αλλά και σ’ όλο τον Έβρο, καθώς προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών.
Πάντως είναι σίγουρο ότι το πρόβλημά που αντιμετωπίζει με την ανεύρεση εργασίας έγινε γνωστό. Το αν θα βρει δουλειά, θα το δείξει το μέλλον.


http://www.thrakinea.gr/

Συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας εκμετάλλευσης των Χρυσωρυχείων Θράκης

Στην εξαγορά της καναδικής εταιρείας European Goldfields, μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, που έχει λάβει άδεια για την εξόρυξη χρυσού και άλλων μετάλλων στην περιοχή της Χαλκιδικής, προχωρεί η επίσης καναδική εταιρεία Eldorado Gold Corporation.
 
Η Eldorado είναι σημαντική διεθνής εταιρεία χρυσού με μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, Βραζιλία και Τουρκία.
Εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, και είναι μέτοχος 100% της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης.
Η εταιρεία έχει κατασκευάσει και λειτουργεί μεταλλεία ανά τον κόσμο, τα οποία έχουν κερδίσει πολλά βραβεία για την περιβαλλοντική τους συμβατότητα και τις υψηλές περιβαλλοντικές τους προδιαγραφές.
Ο Πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corporation κ. Paul Wright θα παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Eldorado Gold Corporation.
Η Eldorado Gold συμφώνησε να εξαγοράσει την European Goldfields έναντι τιμήματος 2,4 δισ. δολαρίων με στόχο την επέκταση των βασικών στοιχείων του ενεργητικού της στην Ελλάδα και την Τουρκία.