Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Cesaria Evora έφυγε από τη ζωή


Η ξυπόλητη ντίβα Cesaria Evora έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.
Η θρυλική τραγουδίστρια είχε υποβληθεί πριν από έναν χρόνο σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, στο Παρίσι, μετά από σοβαρά προβλήματα που παρουσίασε στην στεφανιαία αορτή.
Οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα  ενώ σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Άφησε την τελευταία της πνοή, σε νοσοκομείο του Πράσινου Ακρωτηρίου. Ο θάνατος της προκάλεσε θλίψη στον χώρο της μουσικής.
Η «ξυπόλητη ντίβα», προσωνύμιο που της αποδόθηκε επειδή προτιμούσε να τραγουδά χωρίς να φορά παπούτσια, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα δύο φορές, με μεγάλη επιτυχία.

Η 70χρονη σταρ είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο πως εγκαταλείπει τη μουσική σκηνή, λόγω «μεγάλης εξάντλησης».Με επιρροές από την παράδοση της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Κούβας, η Cesaria Evora ηχογράφησε στη διάρκεια της καριέρας της 11 στούντιο album, ενώ έχει βραβευθεί και με Grammy.

«…Και η Ζωή Είναι Εντάξει»

Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η ΕΤ1 θα μεταδώσει απευθείας στις 21.00 την έκτακτη εκπομπή «…ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ», μια εκπομπή- παρέμβαση της ΕΡΤ και του ΚΕΘΕΑ,  στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την ανάδειξη των διαστάσεων του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας.
Μια «καθαρή» εκπομπή για τις εξαρτήσεις, τις θεραπευτικές κοινότητες και την κοινωνική αλληλεγγύη την περίοδο της κρίσης. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δίνει φωνή στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει το μήνυμα  ότι υπάρχει διέξοδος και ελπίδα μέσα από τα δωρεάν, εύκολα προσβάσιμα και αποτελεσματικά προγράμματά του.