Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες μεταναστεύουν στην Κων/πολη

«Θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη – ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που μετέδωσε η γερμανική Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία SWR.

 

Ο αριθμός των Ελλήνων που, λόγω κρίσης, αναζητούν δουλειά στην Τουρκία και, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη αυξάνεται συνεχώς. «Θέλω να φύγω με τον σύζυγο και την κόρη μου. Για την κόρη μου δεν υπάρχει πλέον μέλλον εδώ. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά παντού είναι καλύτερα από ότι εδώ. Εάν όλα πάνε καλά, θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη. Εάν όχι τότε μπορεί να πάμε Αυστραλία. Το θέμα είναι να φύγουμε», λέει μια κυρία, κάτοικος Αθηνών, σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.

ΚΥΝΗΓΙ ....ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.


Πιο έξυπνος ο θάνατος από τον Τζομπς!

Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του. Πίστευε ότι είναι αήττητος και ότι μπορούσε να φανεί εξυπνότερος ακόμα κι απ΄το θάνατο. Αρνήθηκε λοιπόν...
να ακολουθήσει τη συμβατική θεραπεία κατά του καρκίνου και οδηγήθηκε τόσο άδικα στο θάνατο.


Αυτός ήταν ο Στηβ Τζομπς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και κοντινούς φίλους του.

"O Στηβ ήταν ένα πεδίο παραμόρφωσης της πραγματικότητας... μία τεράστια κινητήρια δύναμη, που έκανε τους πάντες και τα πάντα δίπλα του να πετυχαίνουν το αδύνατο". 

"Αυτή η πεποίθηση κρύβεται πίσω από την πίστη του, ότι η εναλλακτική θεραπεία θα τον απάλλασσε από τον καρκίνο και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν δέχθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για την καταπολέμησή του", είπε ο Άβι Τεβάνιαν.

Όπως είπε στο BBC, ο φίλος του ήταν ο τύπος ανθρώπου που έπειθε τους γύρω και τον εαυτό του για πράγματα που δεν ήταν κατ' ανάγκη αληθινά ή εύκολα να συμβούν.

ΓΛΕΖΟΣ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Μποϊκοτάζ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα από τις 23 Δεκεμβρίου

«Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν διαπραγματεύεται καν την καταβολή των χρωστούμενων οφειλών στην Ελλάδα, καλούμε σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου», δηλώνει στο tvxs.gr ο Μανώλης Γλέζος, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ο κ. Γλέζος τονίζει ότι το Συμβούλιο έχει διαμηνύσει την πρόθεση για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα εδώ και περισσότερο από 2 μήνες, ωστόσο, η γερμανική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί σε σχέση με τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην καταβολή των οφειλών στο ελληνικό Δημόσιο αλλά και στα θύματα του πολέμου.
«Εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους, δεν τους πιάνουμε από το λαιμό», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας στην άποψη ότι η πρωτοβουλία του μποϊκοτάζ θα έπρεπε να έχει αναληφθεί νωρίτερα.
Ο κ. Γλέζος διαπιστώνει μεγάλη απήχηση της ιδέας στην ελληνική κοινωνία και προτρέπει να διαδοθεί το μήνυμα για μποϊκοτάζ, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς γύρω από το θέμα των οφειλών και αποζημιώσεων.

«Μπόνους» για την εκτροφή σαλιγκαριών

Μέσα από 3 διαφορετικά προγράμματα μπορεί να επιδοτηθεί η επένδυση

 

Υψηλές αποδόσεις, εξασφαλισμένη διάθεση παραγωγής και πολλαπλές επιλογές επιδότησης προσφέρει η επαγγελματική ενασχόληση με την εκτροφή σαλιγκαριών.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα εκτροφεία πληθαίνουν καθώς η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε χώρες του εξωτερικού όπως είναι η Γαλλία και η Ιταλία, υπόσχεται εξασφαλισμένο εισόδημα με συμβόλαιο προαγοράς της παραγωγής σε προσυμφωνημένη τιμή. Πρόκειται για μια αγορά που εμφανίζει διαρκώς έντονους ρυθμούς ανάπτυξης με τις τιμές να καταγράφουν κάθε χρόνο ανοδικές τάσεις.

Με την "πλάβα" έφερναν λαθρομετανάστες στα Λαγυνά Σουφλίου

Εξαρθρώθηκε, την Πέμπτη , το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Λαγυνών - Έβρου, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που προωθούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες. Συνελήφθησαν, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 57 και 58 ετών, ενώ μέλος της οργάνωσης είναι ένας ακόμη άνδρας τουρκικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία και συνεργαζόταν με τους παραπάνω ημεδαπούς. Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και συνέδραμαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο  ημεδαποί, διότι μετέφεραν παράνομα, με ξύλινη βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, είκοσι δύο  μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς  από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Κονγκό, τέσσερις  υπήκοοι Ερυθραίας, δύο  υπήκοοι Παλαιστίνης και τρεις  υπήκοοι Σενεγάλης, Σεϋχέλλες και Μάλι.

2,16 ευρώ το καθε γευμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ.

Με 2,16 ευρώ θα μπορούν πλέον να τρώνε μέσα στις μονάδες οι Επαγγελματίες Οπλίτες, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δοκιμάζονται και οικονομικά, ιδιαίτερα όταν υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες.

Το κόστος είναι 2,16 ευρώ ανά γεύμα.

Εικόνες του κόσμου

16-12-2011

Αυτό το μικροσκοπικό χεράκι ανήκει σε μια μεγάλη μαχήτρια της ζωής. Η Melinda Star Guido γεννήθηκε μόλις 24 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 9.5 ουγγιές,αλλά κατάφερε να επιζήσει και να καταγραφεί ώς το δεύτερο μικρότερο μωρό στις ΗΠΑ. (AP Photo/Jae C. Hong)               kathimerini.gr/xtra/files/Fotogr

Νέα ρεκόρ σπάει η ανεργία στην Ελλάδα

Οι άνεργοι έφθασαν τις 878.266 άτομα, ενώ περίπου 500.000 εξ αυτών αδυνατούν να βρουν δουλειά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και επομένως δεν έχουν επίδομα ανεργίας. Επιπρόσθετα, το 24,6% του συνόλου των ανέργων ή 216.000 άτομα είναι «νέοι άνεργοι», δηλαδή εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση.


Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία. Δεν είναι μόνο η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 17,7% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, από 12,4% πέρυσι, αλλά και η σταθερή άνοδος του αριθμού των ανέργων.

Μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 41,2% και έφθασαν τις 878.266 άτομα. Επιπρόσθετα, το 24,6% του συνόλου των ανέργων ή 216.000 άτομα είναι «νέοι άνεργοι», δηλαδή εισήλθαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση.

Σάλος στη Βουλή για τον ανίδεο «ιπποκόμος» του Βενιζέλου Ευγένιο Γιαννακόπουλο

Ποιός είναι ο πρώην ΟΝΝΕΔιτης που θα διαχειρίζεται περί τα 14 ΔΙΣ ευρώ??
http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/670963/ChameleonArticle.aspx


Την ανεπάρκειά του για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας Παιχνιδιών επιβεβαίωσε ο «κολλητός» του Ευάγγελου Βενιζέλου Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και ότι τώρα προσπαθεί να οργανώσει στο μυαλό του την εποπτεία των παιγνίων. Με απλά λόγια επιβεβαίωσε όσους θεωρούν ότι επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση με μόνο του προσόν τη φιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη θητεία του σε πολιτικές θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι θα μάθει τη νέα του δουλειά στου κασίδη το κεφάλι.