Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Γιαννίτσης σε ΚΕΔΕ: € 350 εκατ. «εορταστικό δώρο» σε δήμους

Εκταμίευση πόρων, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ πριν από τις γιορτές (θα αφορούν παρακρατηθέντα παρελθόντων ετών, ΚΑΠ και ΣΑΤΑ), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, που παραβρέθηκε μαζί με τον υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλου και το γενικό γραμματέα Θανάση Ξηρό στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ. Επίσης, όπως γνωστοποίησε, έπειτα από συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με το Ελεγκτικό Συνέδριο βρέθηκε λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μην υπάρχει πρόσκομμα για τις νέες δανειακές συμβάσεις των δήμων, ενώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με ρύθμιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι, δε, εθελοντικές μετατάξεις εντός των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να γίνουν απρόσκοπτα, αλλά για τις υπόλοιπες,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στηρίζει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των δημοτών όλων των ηλικιών, και κυρίως των νέων, σε θέματα υγείας, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά στην ενημερωτική εκστρατεία κατά του AIDS με θέμα: «Αλυσίδα ζωής – Δώστε τα χέρια» που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Αλεξανδρούπολη αποτελώντας τον τελευταίο σταθμό της εκστρατείας φιλοξενεί την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, μπροστά στο Δημαρχείο, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εθελοντές των υπηρεσιών υγείας, αρμοδιότητας της 4η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, όπου θα πραγματοποιήσουν από κοινού σειρά ενημερωτικών δράσεων.

Ουραγοί οι Έλληνες στη χρήση του διαδικτύου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, ο ένας στους δυο Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως πολλοί Έλληνες θεωρούν τους υπολογιστές μηχανήματα του διαβόλου και το διαδίκτυο κόλαση, αλλά ο λόγος που οι Έλληνες δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι άλλος:
Κυνηγοί στα Λάβαρα σκότωσαν 7 αγριογούρουνα!!!

Αυτό και αν ήταν κυνήγι.Ομάδα κυνηγών από τα Λάβαρα έπιασαν την καλή και κατάφεραν να σκοτώσουν 7 αγριογούρουνα, στην περιοχή του Δερείου. Για να βρουν τα θηράματά τους αναγκάστηκαν να στήσουν πολύωρο καρτέρι.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Απελευθέρωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων του Δήμου Σουφλίου.

Την εξέταση της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σουφλίου, έθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.
  Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Π.Δ 899/76 (ΦΕΚ 329/Α) όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ 664/77 (ΦΕΚ 222/Α) ο Δήμος Σουφλίου χαρακτηρίζεται ως μη τουριστική περιοχή με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τις αργίες και τις Κυριακές.

  Σε μια περιοχή πόλο έλξης τουριστών, όπως σημειώνει η βουλευτής, είναι αδιανόητο να υφίστανται ακόμη εμπόδια στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Σουφλί την ίδια ώρα που ανταγωνιστικοί προορισμοί σε γειτονικές χώρες έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη στρέβλωση και την έχουν μετατρέψει σε ανταγωνιστικό κίνητρο προσέλκυσης τουριστών για αγορές.

Προβολή Ταινίας- Kung Fu Panda
Σας περιμένουμε!!!!!

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου 
ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ

Ελ. Βενιζέλου 12, Σουφλί