Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Οικιακή κομποστοποίηση

Ένα πολύ καλό βίντεο για την κομποστοποίηση στο σπίτι. Ας αποκτήσουμε συνείδηση!

 http://fourfourasweb.wordpress.com/

 

Έκθεση φωτογραφίας από το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα"

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα της Πόλης» του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Η έκθεση παρουσιάζεται στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου και θα λειτουργήσει μέχρι της 31 Ιανουαρίου 2012.

Ο Δημ.Αβραμόπουλος στον Έβρο-Ευχές με Τούρκους στρατιώτες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Ν.Έβρου.

Η Ελληνίδα «πρόσωπο της χρονιάς» για το περιοδικό ΤΙΜΕ

Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις πορείες κατά των μέτρων λιτότητας

Η Κατερίνα Πατρικαράκου, 30 ετών, είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, που λόγω της οικονομικής κρίσης περνούσε δύσκολες στιγμές.

«Μένω στο σπίτι ενός φίλου, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ενοίκια. Δεν μπορώ να βρω άλλη δουλειά γιατί έχω αναλάβει τη διαχείριση όλων των υποθέσεων της χρεωμένης οικογενειακής επιχείρησης» λέει η ίδια.

Πως θα διασφαλίσετε τα μαύρα χρήματα σας;

Ένας τρόπος είναι να τα μετατρέψετε σε λευκά ελέω και Χριστουγέννων και ο άλλος να διαβάσετε το κείμενο αυτό… 

Το κείμενο αυτό απευθύνετε στο 20% με 30%  του ελληνικού λαού που διαθέτει εισοδήματα τα οποία ξεχάσατε να τα εμφανίσετε στην εφορία.
Βέβαια πως είναι δυνατό να ξεχάσεις να δηλώσεις στην εφορία 1 εκατ ευρώ είναι άλλο θέμα αλλά έχουν συμβεί πολλά τέτοια επεισόδια.

Πρωτίστως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είμαστε κατά των μαύρων χρημάτων επιλέγουμε από ιδεολογία τα λευκά.
Οπότε σε πρώτη φάση συστήνουμε τα μαύρα σας χρήματα να τα μετατρέψετε σε λευκά.
Κάντε ένα δώρο εντιμότητας και ηθικής και μετατρέψτε τα χρήματα σας από μαύρα σε λευκά.

ΖΑΧΑΡΟΥΠΟΛΗ ΛΑΓΥΝΩΝ 23 & 24 Δεκεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Λαγυνών, διοργανώνει  για πρώτη φορά την ΖΑΧΑΡΟΥΠΟΛΗ ΛΑΓΥΝΩΝ.

Φέτος για πρώτη φορά ο Αι Βασίλης θα κάνει στάση στα Λαγυνά.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του, να δοκιμάσουν  ζαχαρωτά, να ζωγραφίσουν , να παίξουν, να κάνουν βόλτα με τα πόνι του Αι Βασίλη, και  να του δώσουν τα γράμματα τους.
Επίσης μικροί αλλά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χειροποίητα γλυκά, κόκκινο κρασί αλλά και πολλές εκπλήξεις για όλους!!!!!
Ο Αι Βασίλης στις 23 & 24 θα βρίσκεται στην πλατεία των Λαγυνών
Ώρα έναρξης  εκδήλωσης  15:00

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας

Στη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας για μη καταβολή ΦΠΑ, προχώρησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, Δημήτρης Σδράκας συνελήφθη, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 420.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Καρδίτσας δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 260.000 ευρώ για το 2010 και 420.000 για το 2011, ωστόσο ο κ. Σδράκας υποστηρίζει ότι έχει καταβάλει τις 200.000 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και αναμένει τα σχετικά αποδεικτικά από το λογιστήριο της επιχείρησης για να τα καταθέσει στον ανακριτή.
«Είναι άδικο να βρίσκομαι κρατούμενος για χρέη της Ένωσης, τη στιγμή μάλιστα που συζητιέται αυτές τις μέρες η κατάθεση τροπολογίας για να ρυθμιστεί το θέμα, καθώς είμαστε 150 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που χρωστούν ΦΠΑ. Είναι όμως ακόμη πιο άδικο να έχουν δεσμευτεί τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία και να μην μπορώ να κάνω καμία ενέργεια, λόγω παλαιότερων χρεών της Ένωσης», όπως δήλωσε από το κρατητήριο ο κ. Σδράκας.

Θανάσης Μπέλλας για ΕΟΖ, παραεμπόριο και ανοικτή συνέλευση φορέων Έβρου


mpella

Ανοικτή συνέλευση οικονομικών και πολιτικών φορέων του Έβρου, θα συγκαλέσει στην αρχή του νέου έτους η Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και με στόχο να στηριχθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της τοπικής οικονομίας, ανέφερε, μιλώντας στον Sferikos 99,3, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Έβρου, Θανάσης Μπέλλας. Παράλληλα, σημείωσε πως οι ενέργειες των Ομοσπονδιών πέτυχαν να μεταφερθεί σε επίπεδο περιφέρειας η μελέτη για την Ειδική Οικονομική Ζώνη. Σε ότι αφορά στο παραεμπόριο, ο κ. Μπέλλας τόνισε πως οι Ομοσπονδίες θα κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου, για την μη εφαρμογή του σχετικού νόμου.

http://www.sferikos.gr

Τα τυχερά... σπαράγγια έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά. Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: Τα τυχερά... σπαράγγια έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά.

Είναι δεμένα με μία ταινία πάνω στην οποία αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες η προέλευσή τους: «Tychero - Evros». Αυτό συμβαίνει διότι τα σπαράγγια από το Τυχερό του Εβρου έχουν κατακτήσει τη γερμανική αγορά και εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά ακόμη και εν μέσω κρίσης.
 
Σχεδόν το 100% της παραγωγής των σπαραγγιών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Τυχερού Ν. Εβρου εξάγεται στη Γερμανία, σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Οταν η παραγωγή είναι καλή, περίπου 800-1.000 τόνοι σπαραγγιών περνούν τα σύνορα και πωλούνται στις γερμανικές αγορές. «Υπάρχει μάλιστα περαιτέρω ζήτηση κι ενδιαφέρον από τις ξένες αγορές», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διαχειριστής και ταμίας του Συνεταιρισμού Αθανάσιος Μαλτεπιώτης.