Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Μάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι πρώην

Αγωγές σε βάρος του ελληνικού δημοσίου έχουν καταθέσει 117 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διεκδικώντας διαφορές αποδοχών και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Οι βουλευτές διεκδικούν τα χρήματα αναδρομικά επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος.
Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές δεν υπάρχουν βουλευτές των πιο μικρών κομμάτων, αφού αυτοί δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, οπότε δεν δικαιούνται μερίδιο από αυτήν την επιτυχία.
Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, αφού δεν είναι γνωστό αν θα τους δοθεί σε ευρώ ή δραχμές.
Οι πρώην βουλευτές –για να είναι σίγουροι- ζητούν να πάρουν τα χρήματα σε δολάρια και απαιτούν μάλιστα να κατατεθούν στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, όπου θα είναι ασφαλή.
Παράλληλα, οι πρώην βουλευτές έχουν καταθέσει αγωγή σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου για τη δήλωσή του «μαζί τα φάγαμε». Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως η δήλωση του κ. Πάγκαλου τους προσβάλλει βάναυσα, αφού αυτοί δεν έφαγαν τίποτα –αλλά ζημιώθηκαν και από πάνω-, και τα χρήματα τα έφαγαν μόνοι τους οι Έλληνες πολίτες.