Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία ενίσχυσης αστυνομικών Διευθύνσεων Έβρου

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ 


Προβλέπεται η δυνατότητα σε πρώην συνοριοφύλακες και νυν αστυνομικούς να μπορούν να μετακινηθούν προς τις Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και ΟρεστιάδαςΞεμπλοκάρει η διαδικασία ενίσχυσης των αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με αφορμή την αναφορά που είχε καταθέσει (η βουλευτής νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση με θέμα: «Αναφορά: Αποσπάσεις αστυνομικών–ειδικών φρουρών που κατάγονται από το νομό Έβρου, ώστε να μπορέσουν οι συνοριακοί φύλακες να επιτελέσουν ολοκληρωμένα το έργο τους».

Πιο συγκεκριμένα

IKA : Στις 16/12 σύνταξη Ιανουαρίου, δώρο και ΕΚΑΣ

Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί τελικά στους συνταξιούχους του ΙΚΑ η σύνταξη Ιανουαρίου μαζί με το δώρο Χριστουγέννων και το ΕΚΑΣ.
Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, σε σύσκεψη με το διοικητή του ΙΚΑ, αποφασίστηκε το σχετικό κονδύλι να δοθεί με ταμειακή διευκόλυνση από το υπουργείο Οικονομικών, και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταβληθεί η σύνταξη Ιανουαρίου, το δώρο και το ΕΚΑΣ στις 16/12.
Σχετική επιβεβαίωση ήρθε και από πλευράς υπουργείου Οικονομικών το οποίο γνωστοποίησε ότι κατόπιν οδηγιών του κ. Ευ. Βενιζέλου, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, ώστε να καταβληθούν κανονικά συντάξεις και δώρα Χριστουγέννων του ΙΚΑ και «να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης».

Μπλόκο ΣΔΟΕ στα τζιπ με πινακίδες Βουλγαρίας

Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις φορολογικές αρχές της Βουλγαρίας στήνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Ο λόγος; Τα όλο και περισσότερα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας. Το ΣΔΟΕ ζητά τη συνδρομή του Βούλγαρων προκειμένου να διαπιστώσει αν οι εταιρείες στις οποίες εμφανίζονται να ανήκουν τα οχήματα έχουν πραγματικό επιχειρηματικό αντικείμενο ή είναι απλώς εταιρείες - σφραγίδες που στήθηκαν μόνο και μόνο για να έχουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες τους μια ή περισσότερες αφορολόγητες λιμουζίνες.

Μετά την επιβολή φόρου πολυτελείας στην απόκτηση αυτοκινήτων υψηλού κυβισμούς, τη μεγάλη αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και των τελών κυκλοφορίας, πολλοί ήταν αυτοί που μπήκαν στον πειρασμό να αποκτήσουν ένα ΙΧ με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Σημαντική αυξητική τάση των αυτοκτονιών παρατηρείται στην Ελλάδα, γεγονός που - σύμφωνα με τους ειδικούς, ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.

Η χώρα κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις ευρωπαϊκές χώρες που παρουσιάζουν αύξηση των αυτοκτονιών. Ειδικότερα, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2011 καταγράφεται ποσοστό που αγγίζει το 40%.
Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα, ή μόνο, οικονομικά. Συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.
Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά κατά την οποία η κρίση δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί στην Ελλάδα.
Από τότε, οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν για να φτάσουν πέρσι τις 2.500.