Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Το ρόδι στις υπηρεσίες της ομορφιάς

Εντάξτε το στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας

Το ρόδι εκτός από σύμβολό της τύχης αποτελεί και ένα φυσικό προϊόν που συμβάλει στην διατήρηση της νεότητας μας.

- Το ρόδι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητας που συμβάλουν στην εξάλειψη της ακμής.

- Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταµίνη C, βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου.

- Η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε ενυδατικές λοσιόν κατά της χαλάρωσης.

Eκδήλωση στο Σουφλί για το αγροτικό κίνημα


Το Σάββατο 10-12-2011 με την ευκαιρία της επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή του Βασίλειου Γκίκα, Προέδρου ΕΛΓΟ «Δήμητρα», και του Αλέξιου Μπακούρου, Προέδρου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και Συμβούλου του Υπουργού, κατά παράκληση της Βουλευτού το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

10.00 πμ. Επίσκεψη στο Αγρόκτημα της Ευροφάρμα στη Μέστη
11.00 πμ Συζήτηση για το νέο συνεταιριστικό Κίνημα στο Σουφλί ( Κατόπιν προσκλήσεως των Συνεταιριστικών Ενώσεων Έβρου)
14.00 μμ Συνάντηση με φορείς του Πανεπιστημίου Ορεστιάδος, στην Ορεστιάδα.

Tο K.A.Π.Η. Σουφλίου κάνει Βαρβάρα

Το ΚΑΠΗ Σουφλίου είναι ένας φορέας που αποτελεί ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Οι αποδείξεις πολλές και καθημερινές. Η μεγάλη όμως προσφορά του έγκειται στην αναβίωση της των εθίμων της παράδοσης και γενικά τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέρος αυτής της δραστηριότητας απετέλεσε και η αναβίωση του εθίμου της «Βαρβάρας», που υλοποιήθηκε την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2011 στο ΚΑΠΗ με την Γ’ τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου. Μετά από επικοινωνία της εκπαιδευτικού κ. Αγάπης Σερετούδη, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ Σουφλίου και τα δυο τμήματα της Γ’ τάξης και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια υπηρεσία που προσφέρει κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, έφτιαξαν «Βαρβάρα», μίλησαν στα παιδιά για το έθιμο αλλά και πως γιόρταζαν στην εποχή τους τα Χριστούγεννα.

Συναυλία για παρουσίαση του 1ου cd των Baildsa


Μια μοναδική βραδιά με βαλκανικούς ήχους θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν όσοι βρεθούν την επόμενη Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στο Eightball ( Πίνδου 1, Λαδάδικα).

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “United States of Balkans” το οποίο κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet στο www.baildsa.com απ’ τον Οκτώβρη το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά τη δουλειά του.
Οι Baildsa είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.
 Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού που πραγματοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου για τον Ξενώνα της Δαδιάς .


http://www.dadia-np.gr/LinkClick.aspx?link=PDF%2f28-11-2011.pdf&tabid=36&mid=370&language=el-GR

Με εθνικούς πόρους θα χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Eβρο


Με εθνικούς πόρους θα χρηματοδοτηθεί ο φράχτης στον Eβρο


H Κομισιόν δεν θεωρεί ότι το έργο θα λύσει το πρόβλημα
Την απόφαση της Κομισιόν να μη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή» επανέλαβε η αρμόδια Επίτροπος Σ. Μάλστρομ, σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, έχει ξεκαθαρίσει ήδη από τον Σεπτέμβριο, ότι η κατασκευή του φράχτη θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους. «Ο προϋπολογισμός είναι δεδομένος και προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει άλλα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ