Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΕΞΗΧΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID(ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ)


Πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΕΜΗΣ το τουρνουά RAPID (γρήγορου σκακιού) για παίκτες κάτω των 18 στο Διδυμότειχο.
Διοργανωτές του τουρνουά ήταν ο  ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου και ο Σ.Ο. Σουφλίου και εστέφθη η εκδήλωση  με πολύ μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν παιδιά από όλον τον Έβρο. 
 Στο αγωνιστικό μέρος πρώτος στο τουρνουά ήταν  ο Γεράσιμος Βαλλιάνος του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μία από τις μεγάλες ελπίδες του Εθνικού, δεύτερος ο Δουλγεράκης Χρήστος του ΓΑΣ Σπάρτακου Διδυμοτείχου με ...
 τέσσερεις νίκες και μία ήττα   και τρίτη η Κούρτη Ελένη-Δέσποινα του Σ.Ο. Σουφλίου με τρείς νίκες  μία ισοπαλία και μία ήττα.    

ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ 15% ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Με δύο διαφορετικές εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους τους-κοινή υπουργική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στους ΟΤΑ οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού τού οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με τις οποίες η όποια πίστωση που θα εγγραφεί από τους ΚΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 15%, σε σχέση με το 2011, όσο για τους δήμους (αριθμ. πρωτ.: οικ.50698/2.12.11) όσο και για τις περιφέρειες (αριθμ. πρωτ.: οικ.50699/2.12.11). Όσον αφορά στους δήμους και τη ΣΑΤΑ, το ύψος της πίστωσης που θα εγγραφεί, θα είναι το ποσό της ΣΑΤΑ που έλαβαν οι ΟΤΑ το έτος 2011.

Σαλιγκάρια, μανιτάρια και άλλα στον ΔΗΜΗΤΡΑ

Το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕΓΕ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν για τον μήνα Δεκέμβρη ημερίδες για την σαλιγκαροτροφία, τα αρωματικά φυτά και την καλλιέργεια μανιταριών.  
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00πμ, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:  «Σαλιγκαροτροφία, Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών (ανοικτού – κλειστού τύπου)».
Ομιλητής: κος Νικολαϊδης Αβραάμ Γεωπόνος του ΕΛ.Ο.Γ. - ΔΗΜΗΤΡΑ
Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00πμ, διοργανώνουν ημερίδα με δύο θέματα:
1.  « Αξιοποίηση των Αυτοφυών Αρωματικών Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας μέσω της καλλιέργειας τους,»
Ομιλήτρια: Δρ Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας  (ΕΛ.Ο.Γ. - ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. )
2.  «Αξιοποίηση φυτών της Ελληνικής Χλωρίδας».
Ομιλήτρια: Διαμάντω Λάζαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας ΑΠΘ, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, ΑΠΘ.

Με τα γαϊδουράκια στο νησί της Σαμοθράκης

Το κράτος πρέπει να φροντίσει να στείλει καμιά 1000 γαιδουράκια εδώ στο νησί της Σαμοθράκης μήπως μπορέσουμε και κινηθούμε. Εδώ και αρκετές μέρες το νησί "πάσχει" από καύσιμα κυρίως βενζίνη αλλά και πετρέλαιο. Ο λόγος...κανείς δεν ξέρει..δεν χρειάζεται να ξέρεις..απλά πας στο μοναδικό βενζινάδικο και σου λέει δεν έχω. Πότε θα φέρεις; Δεν ξέρω! Τέλος, θα γίνουμε Φλιστοουνς..

 

4 παιχνίδια που μπορούν να κάνουν ένα παιδί εξυπνότερο

Λένε ότι, η «δουλειά» ενός παιδιού είναι να παίζει, αλλά το ερώτημα είναι: πoιο είναι το καταλληλότερο παιχνίδι; Πoιο είναι εκείνο που και θα το διασκεδάσει, αλλά και θα διευρύνει τις γνώσεις του;

Έρευνες έχουν καταλήξει ότι, τα κλασσικά, απλά παιχνίδια, όχι μόνο διασκεδάσουν περισσότερο ένα παιδί απ’ ότι τα νέα, αλλά το βοηθούν και να αναπτύξει καλύτερα διάφορες δεξιότητες καθώς μεγαλώνει και τελικά να γίνει –μάλλον- εξυπνότερο.

Παρακάτω παρατίθενται τέσσερα εξ αυτών,

Βρέθηκε πλανήτης ίδιος με τη γη!

Το δίδυμο αδερφάκι της γης ανακαλύφθηκε, όπως ανακοίνωσε η NASA, από επιστήμονες, και πρόκειται για τον πλανήτη Kepler 22 B που δεν βρίσκεται καν στον δικό μας γαλαξία, αλλά 600 έτη φωτός από την Γη! Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται κάπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Όπως μάλιστα, επιβεβαίωσε η NASA, είναι ένας εξωπλανήτης που ενδέχεται να φιλοξενεί και ζωή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το τηλεσκόπιο που τον ανακάλυψε, ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας και μάλλον περιέχει νερό, γιατί περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι που μοιάζει με τον ήλιο, αλλά και σε μια απόσταση η οποία είναι μέσα στην κατοικήσιμη ζώνη.

Αυτόματες αυξήσεις εισφορών έως 23% στον ΟΓΑ από το νέο έτος

Από 122,88 ευρώ έως 179,16 ευρώ (19,60% έως 22,91%) θα είναι, ανάλογα με την κατηγορία, η ετήσια επιβάρυνση. Για 559.069 ασφαλισμένους θα αλλάξει υποχρεωτικά η ασφαλιστική κατηγορία


Σε νέες (υψηλότερες) ασφαλιστικές κατηγορίες κατατάσσει, από την 1/1/2012, ο ΟΓΑ συνολικά 559.069 ασφαλισμένους επιβάλλοντας, σε εφαρμογή του Μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου, «αυτόματες» αυξήσεις εισφορών από 19,60% έως και 22,91% ή αύξηση 122,88 ευρώ - 179,16 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία, σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει από το τελικό σχέδιο που δημοσιεύει η «Η».

Παύλος Σιδηρόπουλος (1948 – 1990)

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1948 στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Σ' αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης σ' αυτόν του ρόκερ και του σκεπτικιστή.
Η μουσική του πορεία ξεκινά το 1970 από τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει Μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια». Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το 7ινστο «Ο Ντάμης ο σκληρός».


Εν μέσω δικτατορίας, το σχήμα διαλύεται και τα «Μπουρμπούλια» ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος επιλέγει να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».
Το 1976 δημιουργεί, μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο, το γκρουπ «Σπυριδούλα» και κυκλοφορούν ίσως τον κορυφαίο δίσκο της ελληνικής ροκ δισκογραφίας, τον «Φλου». Και αυτό το σχήμα διαλύεται, αφήνοντας πίσω του έναν ολοκληρωμένο ροκ ήχο και μια σειρά συναυλιών.

Τιμή στον Αλέξανδρο

Στη γωνία Κωλέττη και Μεσολογγίου, τρία χρόνια πριν, άναψε η φωτιά που έκαιγε την Αθήνα για έναν ολόκληρο μήνα τον Δεκέμβριο του 2008. Συζητήσεις και κοινωνικά κινήματα φούντωσαν. Χθες, μόνο μία ανθοδέσμη θύμιζε ότι στο σημείο αυτό δολοφονήθηκε ένας 15χρονος.
Η πλακέτα με τη φωτογραφία του 15χρονου μαθητή στο σημείο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια Η πλακέτα με τη φωτογραφία του 15χρονου μαθητή στο σημείο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια Δύο φοιτήτριες κάθονται στο παγκάκι, ρίχνουν μια ματιά στη φωτογραφία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και συζητούν για τα καθημερινά τους προβλήματα. Ρωτήσαμε ποιες είναι οι μνήμες τους από εκείνες τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. «Κάθε μέρα χάνονται ζωές. Λυπούμαστε. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Μήπως άλλαξε τον κόσμο ο χαμός που ακολούθησε τη δολοφονία; Οχι βέβαια. Για ν' αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται συλλογική προσπάθεια» θα πουν.
Είναι η Νίκη και η Αλεξία. Συζητούν για τα οικονομικά προβλήματα που στερούν τα στοιχειώδη από τη ζωή τους. Επέλεξαν να καθήσουν στο παγκάκι κι όχι στις καφετέριες. Κουβεντούλα και σάντουιτς, μια συνηθισμένη εικόνα για κάθε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα σ' εκείνες τις περιοχές που κάηκαν το 2008. «Δεν είναι πια επικίνδυνα. Ναι, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε. Ωραία είναι».
Η ζωή συνεχίζεται και εξελίσσεται. Τρία χρόνια πριν ο πεζόδρομος εκείνος γέμιζε ασφυκτικά από νέους και μεγαλύτερους που στέκονταν ακίνητοι ώρες, άφηναν ένα λουλούδι, εκδήλωναν το θυμό τους με συνθήματα. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει.