Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Θανάσης Γκαϊφύλλιας: Να ξαναβρεθούμε μέσα από τα ζόρια...

Συνέντευξη στο Γεώργιο Γιαπουντζή και στο περιοδικό «Touch» (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2011)


Σαν μήνυμα στο μπουκάλι της ιστορίας... 
Θανάσης Γκαϊφύλλιας: «Να ξαναβρεθούμε μέσα από τα ζόρια…»


Όσες φορές κι αν τον ακούς δεν χορταίνεις τη σκέψη του και η αιχμή στο δόρυ του λόγου του σε τσιμπά για να σε ξυπνήσει ευχάριστα, σε ταρακουνά να ζήσεις επιτέλους αυτό που μέσα σου κοιμάται χρόνια τώρα, σε αυτόν εδώ τον τόπο, σε αυτές εδώ τις μέρες… Αυτό είναι καλλιτέχνης κι αυτό είναι ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας. 
Αρκεί μόνο να είσαι απλά ένα ευήκοον ους και να μην περιχαρακώνεσαι σε τσιτάτα και σλόγκαν. Για το Θανάση Γκαϊφύλλια η τέχνη βαδίζει χέρι χέρι με την πολιτική ζωή αυτού του τόπου χρόνια τώρα αλλά και με τα βιώματα και τη στάση ζωής καλλιτεχνών και πολιτών. 
Αν τον ακούσουμε μέσα ίσως από την πιο χαλαρή και αποκαλυπτική κουβέντα που απολαύσαμε ποτέ, γιατί τα δικά μας λόγια και οι διθύραμβοι για έναν άνθρωπο, πολίτη και καλλιτέχνη που υπηρετεί τα κοινά και το κοινό του με αξιοπρέπεια και συνέπεια τόσα χρόνια είναι ίσως πλέον περιττά… 

Παρατείνονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στους ΟΤΑ

Μέχρι να συμπληρωθούν 18 μήνες

Παρατείνονται, έως ότου συμπληρώσουν 18μηνο, όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης των δήμων που ήταν ενεργές ως την 30η Απριλίου 2011, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Βάσει της εγκυκλίου, με την οποία καθίσταται πράξη ρύθμιση που είχε συμπεριληφθεί στο ν. 4018/2011μ, καλούνται οι δήμαρχοι να επανασυνάψουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που είχαν διακοπεί χωρίς να έχουν συμπληρώσει 18 μήνες και έως ότου τους συμπληρώσουν.

Πρόκειται για τα προγράμματα μερικής απασχόλησης, αναφέρεται στην εγκύκλιο, που υλοποιήθηκαν από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έπειτα από τις αριθμ. 1/2009 και 2/2009 αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 5 ν. 3250/2004, και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διάρκειάς τους, δηλαδή η εξάντληση των δεκαοκτώ μηνών για τους οποίους είχε δοθεί έγκριση.

Είναι μια απλή καθημερινή (Πέμπτη) στην Θεσσαλονίκη.

Κάθε πανεράκι είναι 15 ?.


[Όλα αυτά συνέβησαν σε λιγότερο από 180 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Αντώνης Ρέμος να πει το «Είναι Στιγμές».]