Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Η Σιωπή

Η Σιωπή είναι πάντα αναγκαιότητα για την Αποδοχή πραγμάτων ή καταστάσεων που δεν ορίζουμε αλλά μας ορίζουν.
Γίνεται Στοχασμός για την Αναζήτηση των Αιτιών που εξουσιάζουν τα φαινόμενα.
Γίνεται Πέπλο επίφασης λαθών & παραλήψεων.
Ορίζει το χώρο φυγής.Φυλακίζει τη Μνήμη.
Προστάτης της Εγκαρτέρησης,Σύντροφος της Υπομονής,Τροφός κρυφής ελπίδας,θεράπαινα της Ανοχής,το μέτρο σύγκρισης του Δέους...!
Όσο μεγαλύτερη είναι η Σιωπή,τόσο μεγαλύτερος κι ο Θόρυβος που αφήνει στο πέρασμά της αλλά και η διάρκειά της,που μπορεί να ταξιδεύσει στην Αιωνιότητα της Λήθης και του Θανάτου.
Η Αξία της δε είναι χρυσός.Αλλά και βάλσαμο.
The Sound Of Silence lyrics
Songwriters: Jenkins, Gordon; Simon, Nat;

Δήμος, Εφορία, Αστυνομία θα διαγράφουν το "χαράτσι".

Ο προϊστάμενος της εφορίας, ο εκπρόσωπος των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής θα κρίνουν ποιοι φορολογούμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αυτοί θα απαρτίζουν την τριμελή επιτροπή εξέτασης των αιτημάτων απαλλαγής από το χαράτσι των ακινήτων που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο τρόπος λειτουργίας της θα προβλέπεται από την ειδική εγκύκλιο για το τέλος η οποία αναμένεται σύντομα.

Η κρίση των τριών, ωστόσο, δεν θα είναι αυθαίρετη αλλά θα βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως είναι η περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου, το ύψος του εισοδήματός του και η γενικότερη κοινωνική του κατάσταση.

Eπικεφαλής ο προϊστάμενος της ΔΟΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η εγκύκλιος πρόκειται, μεταξύ άλλων, να προβλέπει τη σύσταση σε κάθε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (εφορία) της ειδικής τριμελούς επιτροπής εξέτασης ενστάσεων για τη μη πληρωμή του τέλους από όσους δηλώσουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος. Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο προϊστάμενος της εφορίας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος και για τον έλεγχο των εισοδημάτων του αιτούντα με βάση τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεσή του από το taxis και τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί (π.χ. δήλωση ακινήτων Ε9).

Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς

Ενεργοποίηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Στο χάρτη των κυβερνητικών σχεδιασμών μπαίνει η εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών, με προοπτική να εφαρμοστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 18.000 - 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές.

Η «εφεδρεία» των εκπαιδευτικών μπαίνει ξανά στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών προκειμένου να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012 με το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Όπως γράφει το «Έθνος» στο κύριο θέμα του, με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.