Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Διευθύντρια τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ

Για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, που ξεπερνά τα 2.400.000, κατηγορείται διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 46χρονη διευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάϊο αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της "κρυφούς" λογαριασμούς.

Ανακοίνωση Όλγας Ρενταρή - Τέντε μετά τη σύσκεψη με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ και φορείς του Έβρου για τον Αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μετά από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης κάλεσε τους Τοπικούς και Περιφερειακούς φορείς για να τους ενημερώσει για την ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς στις νέες εξελίξεις.
Τα συμπεράσματα από αυτήν είναι ότι ουσιαστική βελτίωση για την πορεία του έργου δεν υπάρχει, αφού ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εμμένει στην άρνησή του. Αυτό το οποίο είναι σίγουρο, κατά την επιβεβαίωση του κ. Δήμα, είναι ότι θα υπάρξουν συνέπειες και ρήτρες για την Βουλγαρική πλευρά, η οποία δεν κατέθεσε το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ που της αντιστοιχεί, και παρακωλύει την πρόοδο του έργου.
Η Ελλάδα θα επιμείνει, κατά την επιβεβαίωση του κ. Υφυπουργού, να θεωρεί τον αγωγό εθνικής σημασίας έργο και θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αναλάβει τόσο το συντονισμό όσο και την εποπτεία των ενεργειών των τριών μερών και θα πιέσει να ξεκινήσει, ταυτόχρονα, η δημόσια διαβούλευση με όλους τους θεσμικούς παράγοντες στα δύο Κράτη .
Προσωπική μου άποψη είναι ότι προσπαθούν να δώσουν μία κίνηση στη στασιμότητα του έγου εμπλεκοντας και θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ελευθέρας» στα αρχαιολογικά μουσεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τους πολίτες της


H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού - Τουρισμού στηρίζουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει οι ξεναγοί της Περιφέρειας, μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 
Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στη γνωριμία των πολιτών με τα αρχαιολογικά μουσεία της ΠΑΜ-Θ. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Συνδέσμου θα ξεναγούν δωρεάν κάθε πολίτη της Περιφέρειας που επιθυμεί να γνωρίσει την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία των ξεναγών ξεκινά από την Καβάλα με επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης κάθε Σάββατο, αρχή της γενομένης από τις 3 Δεκεμβρίου 2011.
Ο επικεφαλής της ομάδας ξεναγών Ιωάννης Κιουρτσόγλου επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού- Τουρισμού της ΠΑΜ- Θ Κωνσταντίνο Παπακοσμά και τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των νέων μελών του Συνδέσμου. 
Ο  Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους ξεναγούς για την προσπάθειά τους λέγοντας ότι η  Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Δεσμεύτηκε δε ότι κάθε επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του έναν περιεκτικό φάκελο με πληροφοριακό υλικό τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια.
Οι πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν την αρχαιολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της δράσης αυτής μπορούν να επικοινωνούν με το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 222335.

Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Δ. Μεσολογγίου

Δεν είναι πολύς ο καιρός, όπου ο δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης έκανε στο πανελλήνιο γνωστό ένα τραγικό γεγονός που διαδραματιζόταν στην πόλη του: μαθητές της περιοχής του λυποθυμούσαν στο σχολείο επειδή τρέφονταν μόνον με... νερό.

Με βάση αυτό το τραγικό γεγονός και στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής τους πολιτικής για την υποστήριξη και ενίσχυση των ασθενεστέρων κοινωνικών τάξεων του τοπικού πληθυσμού, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, προχωρά άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω του οποίου θα διατίθενται δωρεάν βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης σε άπορους δημότες του δήμου.
Οι δικαιούχοι δημότες θα επιλέγονται από επιτροπή που θα οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο, στη βάση ενός συνόλου συνδυαστικών κριτηρίων τα οποία περιγράφονται στην απόφαση και είναι τα εξής:
α) Απορία (ετήσιο εισόδημα με βάση την φορολογική δήλωση μικρότερο των 6.000€)
β) Οικογενειακή κατάσταση
γ) Περιουσιακή κατάσταση
δ) Συνθήκες στέγασης

«Πλούσιο» σε γεύσεις και εικόνες το περίπτερο της ΠΑΜ-Θ στην έκθεση Philoxenia

Λιτή, απέριττη αλλά ουσιαστική, όπως επιβάλλουν οι καιροί η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην 25η Ρhiloxenia που έλαβε χώρα από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χειμερινού τουρισμού που δίνονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας μέσα από το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Η Δράμα είχε την τιμητική της και μέσα από την παρουσίαση της «Ονειρούπολης», μιας μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Δράμας.
Κατά την προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΠΑΜ-Θ δόθηκε έμφαση και στην ΠΕ Καβάλας, τόσο στο όμορφο νησί της Θάσου όσο και στην ηπειρωτική περιοχή της Καβάλας. Τοπικά προϊόντα όπως τσίπουρο, ελιές, μέλι, γλυκά του κουταλιού του νησιού δοκίμασαν οι επισκέπτες, μια προσφορά από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ποταμιάς,