Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Για ποιο λόγο η απομάκρυνση της καμένης ξυλείας Έβρου δεν ανατέθηκε σε συνεταιρισμούς ολόκληρης της Θράκης;

Συνέπειες για το περιβάλλον, προβλέπει ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς, όπως επισημαίνει, είναι αδύνατον να απομακρυνθεί έγκαιρα

Η μεγάλη οικολογική καταστροφή που υπέστη η Θράκη από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2011 άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμένης δασικής έκτασης. Ο όγκος της καμένης ξυλείας ανέρχεται σε περίπου 200.000 τόνους. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος και να διευκολύνει την διαδικασία αναγέννησης του δάσους αποφάσισε την άμεση υλοτόμηση της ξυλείας από τους συνεταιρισμούς της περιοχής. Η αρχική συμφωνία συμπεριελάμβανε την ανάθεση της υλοτόμησης σε συνεταιρισμούς του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, με στόχο την αποφυγή περιβαλλοντικών συνεπειών για την περιοχή.

Νέα εμπειρία ταξί… με το πάτημα ενός κουμπιού

Νέες εφαρμογές για κατόχους smartphone Android και iphone

Η εμπειρία του ταξί αλλάζει! Με νέες επαναστατικές εφαρμογές, που είναι διαθέσιμες στην Αθήνα για όλους τους κατόχους smartphone Android και iphone.

Η αλλαγή της εμπειρίας ξεκινά από την κλήση. Η κλήση γίνεται χωρίς καμία χρέωση, χωρίς αναμονές, με την χρήση μιας εφαρμογής. Με το πάτημα ενός κουμπιού «Θέλω ΤΑΞΙ» σε εντοπίζει πάνω στο χάρτη, χρησιμοποιώντας το GPS του τηλεφώνου σου, βρίσκει τα κοντινότερα σε σένα ταξί και επιλέγει αυτόματα για σένα το πλησιέστερο.

Πως θα εκδώσετε εργόσημο του ΟΓΑ

Υποχρεωτική πλέον η ασφάλιση για ημεδαπούς και αλλοδαπούς

Η ασφάλιση των ημεδαπών ή αλλοδαπών που ασχολούνται με γεωργικές- κτηνοτροφικές εργασίες σε επιχειρήσεις-εκμεταλλεύσεις θα γίνεται στο εξής αποκλειστικά και υποχρεωτικά μέσω του εργόσημου. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νόμου οι εργάτες γης ασφαλίζονται στον ΟΓΑ ανεξαρτήτως των ημερών εργασίας τους ανά έτος, ασφαλίζονται δηλαδή ακόμη και αν απασχολούνται περιστασιακά.

Υπολογισμός Χρόνου Ασφάλισης

Οι ημέρες εργασίας των εργατών γης υπολογίζονται ανά έτος με βάση τις αμοιβές τους (τις οποίες έχουν λάβει με εργόσημο) και προκύπτουν από τη διαίρεση του συνόλου των καταβληθεισών εντός του έτους αμοιβών δια του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη τής 31ης Δεκεμβρίου του

Συνοριοφύλακες Έβρου: «Όχι και ψυχολόγους κ. Χατζηαναγνώστου»

ΟΧΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ Κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ…

Για μια ακόμα φορά η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ μέσω του Πρόεδρου της κ. Χατζηαναγνώστου έκανε το θαύμα της.
Δεν μας ενόχλησε το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά ακολούθησαν τις δικές μας ανακοινώσεις και διαπιστώσεις , οι οποίες και προκάλεσαν αίσθηση στα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας και όχι μόνο (Ανακοινώσεις  με αρ. Πρωτ. 28και 29/2011) , ούτε ότι  οι ίδιοι άνθρωποι , που παλαιότερα  ανακοίνωναν ότι είμαστε ανίκανοι για διάφορα πράγματα  όπως το  να δίνουμε και εμείς εξετάσεις για προαγωγή στον βαθμό του αρχιφύλακα, έρχονται τώρα να «προασπίσουν»  τα δικαιώματα μας .
Και για να γίνουμε πιο σαφείς, παραθέτουμε αυτούσια τα κομμάτια από τις δηλώσεις,

Σόφια: Ακόμα "παίζει" ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Ως ένδειξη, ότι το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν έχει διαγραφεί οριστικά, ερμήνευσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ την πρόσφατη έγκριση από το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος της μελέτης για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.«Η έγκριση της μελέτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας σημαίνει, ότι το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν έχει διαγραφεί οριστικά. Η συζήτηση συνεχίζεται», δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλγαρίας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση του νεοεκλεγμένου Προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ, να διεξάγει διαφορετική ενεργειακή πολιτική, όπως ο ίδιος έχει προαναγγέλλει.
Ο Παρβάνοφ επισήμανε ότι η «Βουλγαρία έχασε δύο πολύτιμα χρόνια για την υλοποίηση σχεδίων, τα οποία θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για τη χώρα, ειδικά σε εποχή κρίσης», αναφερόμενος στο σχέδιο

Τα φωτοβολταϊκά έχουν δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Μέσα στο 2011 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα από 500 MW.Μέσα στο 2011 η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα από 500 MW.
Σε πυλώνα της οικονομίας αναδεικνύεται ο τομέας των φωτοβολταϊκών, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) προσφέρει άμεσα 6.800 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 10.800 ακόμη έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία.
Μόνο στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών δραστηριοποιούνται στη χώρα μας πάνω από 1.200 εταιρίες. Τα στελέχη του ΣΕΦ φανερώνουν ότι, για κάθε ευρώ που επενδύουμε στα φωτοβολταϊκά, η κοινωνία παίρνει πίσω