Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Μια οφειλόμενη απάντηση στο Δήμαρχο

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*
Τον Ιούνιο του 2010 σε δημόσια γραπτή παρέμβασή μου με τίτλο «Δήμος Σουφλίου: …..και τώρα τι γίνεται;» μεταξύ άλλων ανέφερα τα εξής: «…Η υπαρκτή και αδιαμφισβήτητη οικονομική δυσπραγία του νέου Δήμου Σουφλίου, μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν μπορεί να τη δει, είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολήσει την επόμενη περίοδο τη νέα δημοτική αρχή. Οι εμφανείς όσο και αφανείς οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι βρόγχος στο λαιμό των πολιτών και δεν επιδέχονται εξορκισμούς, ούτε και μετατοπίσεις ευθυνών.
Η μεγάλη έκταση και η ανομοιογένεια του πληθυσμού, γεγονός που μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί ευλογία, αυτή την περίοδο απαιτεί πολιτικές σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης κάτι που ενδεχόμενα θα την μετατρέψει σε ανύπαρκτο από αδύναμο κρίκο και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την περιοχή
…»
Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ, μέσα σε τρεις λέξεις σημειωτικά και συμβολικά αποτύπωσε την εικόνα και την προοπτική του Δήμου Σουφλίου.

Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για το τμήμα της Εγνατίας Οδού Μάνδρα – Ψαθάδες

Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες – Διδυμότειχο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό  την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα ΑΜ-Θ Γιώργος Ούστογλου, εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, η Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Αθανασία Γκουγκούδη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ιωακείμ Τσουκνάδης και ο Διοικητής Τροχαίας Ορεστιάδας Γεώργιος Παπουτσούδης.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ AM-Θ του Αναπηνιστηρίου / Εργοστασίου Τζίβρε

ΕΝΤΑΞΗ 6 ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 5.565.644,27 ΕΥΡΩ

Την ένταξη έξι σημαντικών έργων πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 5.565.644,27 ευρώ στο ΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, μετά από αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Τα έργα αφορούν στην:

·         Δημιουργία Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης στην Καπναποθήκη της Δ.Κ. Αγ. Αθανασίου στην ΠΕ Δράμας,  προϋπολογισμού 610.000,00 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Δοξάτου.
·         Αποκατάσταση κτιρίου Αλευρόμυλου στην κεντρική πλατεία Αβδήρων στην ΠΕ Ξάνθης, προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Αβδήρων.
·         Αποκατάσταση και επανάχρηση Κτιρίου Αναπηνιστηρίου Εργοστασίου Τζίβρε στο Σουφλί ως Οικομουσείου Προβιομηχανικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς, προϋπολογισμού 515.000,00 ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Σουφλίου.

Έγκριση Εκμίσθωσης Ακινήτου στο Σουφλί ( Κουκούλι ) και στο Mικρό Δέρειο


Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης


Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου . 
Θέμα συζήτησης και λήψης αποφάσεων είναι : Επιχειρησιακό πρόγραμμα - Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Σουφλίου 2011-2014 .