Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγείαΈχετε σκύλο ή γάτα; Τόσο το καλύτερο.Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα κατοικίδια ωφελούν ιδιαίτερα την υγεία μας. … Δείτε γιατί: - Τα κατοικίδια είναι μια μόνιμη συντροφιά, δεν μας αφήνουν ποτέ να νιώσουμε μοναξιά
- Μας φέρνουν πιο κοντά με τη φύση χάρη στις βόλτες που τα πηγαίνουμε έξω.
http://medicalnews.gr

Παπανδρέου και Διαύγεια …


Η ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή ήταν αρκετά συγκινητική και ειδικά στα σημεία που αναφερόταν στη Διαφάνεια . Είπε πέντε φορές «Εφαρμόσαμε  τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς και πιστεύουμε αυτά που λέει ένας Πρωθυπουργός, τρέξαμε στα PC μας να ενημερωθούμε για τις συναλλαγές και

Σεμινάριο : “Ανάπτυξη Τουριστικής Συνείδησης”.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ 
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ

Λ. Δημοκρατίας 307   Αλεξανδρούπολη   Τ.Κ. 68100
Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου
Τηλ./Fax : 25510-38018  E-mail : oebese@hotmail.gr
 
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα την “Ανάπτυξη Τουριστικής Συνείδησης”.          Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου και το πρόγραμμα έχουν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011- ώρα 5:00μ.μ.-8:30μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ       12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011- ώρα 5:00μ.μ.-8:30μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ       13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011- Ξενάγηση στους τόπους επισκεψιμότητας της περιοχής.
ΔΕΥΤΕΡΑ        14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011- ώρα 5:00μ.μ.-8:30μ.μ.


Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσκαλεί τα συλλογικά  και ατομικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ανακύκλωσης) συσκευασιών, ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών (μπαταρίες), ελαστικών οχημάτων, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) και αποβλήτων λιπαντικών ελαίων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Στόχος είναι η συλλογή και αξιολόγηση στοχευμένων προτάσεων σε σχέση με τη προώθηση και περαιτέρω εξάπλωση της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.
Οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική  διεύθυνση secmin@prv.ypeka.gr και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.
Στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τους φορείς για την επεξεργασία των προτάσεων.

Ενημέρωση για το “Αειφόρο Σχολείο”

Για τη θέσπιση των βραβείων του προγράμματος «Αειφόρο Σχολείο», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους σε Αλεξανδρούπολη και Νέα Ορεστιάδα, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου. Η κα. Νικολάου αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο τριετούς συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που θεσμοθέτησε το διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου τα σχολεία επιχειρούν να «πρασινίσουν» τη λειτουργία τους, με δράσεις προς την κατεύθυνση της αειφορίας.
Στο πλαίσιο αυτό, τα σχολεία διαγωνίζονται για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων στον παιδαγωγικό, κοινωνικό-οργανωτικό και περιβαλλοντικό τομέα. Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, να δώσει δύο επιπλέον βραβεία, ένα σε σχολείο της Α’βάθμιας και ένα σε σχολείο της Β’βάθμιας του Έβρου, βάσει της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν και ανεξάρτητα από την πορεία τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό. Στη διάρκεια των δύο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, η κα. Νικολάου ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων και για τα όσα ισχύουν για τις σχολικές εκδρομές εκτός νομού, ζητώντας τους να τηρήσουν τις εγκυκλίους και τους νόμους, να αποστέλλουν πλήρεις τους σχετικούς φακέλους και να επαναπροσδιορίσουν το σκοπό και το χαρακτήρα των εκδρομών, δίνοντας προτεραιότητα σε προορισμούς εντός Ελλάδας.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου -ερτ

Πράσινο φως για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας αξιολόγησε θετικά και ενέκρινε την έκθεση για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ το βουλγαρικό υπουργείο, «η εκτίμηση των αρμόδιων οργάνων του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι, ότι στη μελέτη που κατατέθηκε έχουν αναλυθεί οι κίνδυνοι για το περιβάλλον, τους οποίους πρέπει να λάβει υπόψη το Ανώτερο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Περιβάλλοντος κατά τη λήψη της απόφασης σχετικά με την υλοποίηση ή της μη υλοποίησης του μέρους του σχεδίου δια μέσου της επικράτειας της Βουλγαρίας».
Στην ανακοίνωση προστίθεται, ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρία του έργου «Trans Balkan Pipeline» επιστολή με οδηγίες για τις επόμενες διαδικαστικές κινήσεις: να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στη μελέτη για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του έργου σε όλους τους ενδιαφερομένους, ώστε να αρχίσει η προετοιμασία της δημόσιας συζήτησης για το στρατηγικό έργο στους δήμους, από τους οποίους θα διέλθει ο αγωγός.