Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Συνεχιζόμενη η υποβάθμιση του Τυχερού

Με κατάληψη του δημοτικού καταστήματος και έκδοση ψηφίσματος, όπου θα γίνονται γνωστά τα αιτήματα των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου προς το Τυχερό, αποφάσισαν να αντιδράσουν κάτοικοι και επαγγελματίες, μετά από τη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Τυχερού την Τετάρτη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι κάτοικοι να αναζητήσουν τρόπο να αυτονομηθούν από τον νέο Καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από τη συνένωση των πρώην Δήμων, Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι κατακτήσεις 25 ετών που θεμελιώθηκαν από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Χατζόπουλος, αυτή τη στιγμή ξηλώνονται η μια μετά την άλλη.
Τέλος, με αφορμή την πρώτη αυτή εκδήλωση για την αποτίμηση της κατάστασης στο δήμο Τυχερού, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης

G.A.P go home !


Ντόλιος : Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης απόψε στη Βουλή

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό προτίθεται να δώσει απόψε στη Βουλή 0 βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ - Έβρου  Γιώργος Ντόλιος  προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί στις επόμενες ημέρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση κοινής αποδοχής. 

«Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται στο σύνολό του για τη σημερινή κατάσταση. Οφείλει να συνεννοηθεί δεν μας παίρνει άλλο, να δρομολογήσει τη διάσωση της χώρας» τόνισε ο κ. Ντόλιος.

«Το κλίμα στην ΚΟ είναι να πάρει ο κ. Παπανδρέου ψήφο εμπιστοσύνης για να δρομολογήσει εξελίξεις για μεταβατική κυβέρνηση» διευκρίνισε.


Ο κ. Ντόλιος τόνισε με νόημα ότι «το πολιτικό προσωπικό ήταν μαθημένο να μοιράζει μπόνους, χαρά και ευημερία». 

skai.gr 

Β. Πουλιλιός: "Τα λεωφορεία του Τυχερού ήταν παράνομα"

Αμετακίνητος στην απόφασή του να διακόψει τα δρομολόγια των δημοτικών λεωφορείων που κάθε Τετάρτη μετέφεραν τον κόσμο των πέριξ οικισμών στη λαϊκή αγορά του Τυχερού, δηλώνει ο Δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός. Ο κ. Πουλιλιός υποστηρίζει ότι η δρομολόγηση των λεωφορείων ήταν παράνομη και συμπληρώνει πως η διακοπή των δρομολογίων συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό του πρόγραμμα.
Η διακοπή των δρομολογίων ήταν μία από τις αιτίες που έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Τυχερό και στην οποία κλήθηκαν άπαντες οι κάτοικοι μέσω μιας ανώνυμης ανακοίνωσης (που κυκλοφόρησε και σε κάποια έντυπα ΜΜΕ, αλλά κατά κύριο λόγο στο Ίντερνετ). Ο κ. Δήμαρχος καταδικάζει το ανώνυμο της ανακοίνωσης και αποδίδει την κίνηση σε "συγκεκριμένους ανθρώπους".
Όσον αφορά την μετακίνηση του κόσμου προς τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, αυτή θα γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ και το αντίτιμο του εισητηρίου θα είναι 1,5 - 2, 00 € ενώ έγιναν και κάποιες ανακατατάξεις στους οδηγούς του πρώην Δήμου Τυχερού μετά την προσχώρησή του στο καποδιστριακό σχήμα, που ο κ. Πουλιλιός εκτιμά ότι ενόχλησαν κάποιους.

http://ebros.gr/enimerwsi/10-topika/7680---q-----q

Σε κατάληψη του Δημαρχείου προχωρούν οι κάτοικοι του Τυχερού

Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού στις 2/11, θα γίνει κατάληψη του Δημαρχιακού καταστήματος την Τετάρτη 9/11/11 στις 12μ.μ
Οι πολίτες του Τυχερού προχωρούν σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να δείξουν στο Δήμαρχο Σουφλίου, ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο, αυτά που είχαν πριν την εφαρμογή του "Καλλικράτη"
Θα καλέσουν τον Δήμαρχο κ.Πουλιλιό να παραστεί την Τετάρτη, ώστε να του παραδώσουν το ψήφισμα της συνέλευσης.

4η Γιορτή Μανιταριών στη Δαδιά

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στη Δαδιά 

Στον προαύλιο χώρο του Οικοτουριστικού Κέντρου Δαδιάς 
Ελάτε να συλλέξουμε Μανιτάρια .
Να απολαύσουμε τις φυσικές Ομορφιές του δάσους .
Να γευτούμε μανιτάρια.

Συλλογή Μανιταριών 10:00 π.μ 
Από το Οικ. Κέντρο θα ξεκινήσουν ομάδες συλλογής Μανιταριών στο δάσος .
Αργότερα : Διαλογή , αναγνώριση , ταυτοποίηση 
12:30 Υπαίθριο Γεύμα στον προαύλιο χώρο του Οικ Κέντρου

Παράλληλες εκδηλώσεις :
Παιδική Ζωγραφική με θέμα "δάσος και μανιτάρια "
Διαγωνισμός αινιγμάτων 
Βόλτες στο δάσος με άλογα 

Διοργάνωση : Επιμορφωτικός Σύλλογος " Ακρίτας Δαδιάς"
WWF Ελλάς 
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους ΔαδιάςΕμφάνιση των Black Sheeps στο Διδυμότειχο !


Χρήσιμες οδηγίες προς τους καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης

O Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα κατά την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές συστήνοντας τα ακόλουθα:
  • Να επιλέγουν προμηθευτή μετά από προσεκτική σύγκριση των αναγραφόμενων τιμών στα  πρατήρια της περιοχής τους (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε φωτεινές πινακίδες εμφανείς στους καταναλωτές), και αφού βεβαιώνονται ότι οι τιμές αυτές αφορούν την παράδοση κατ’ οίκον  και την ποσότητα που επιθυμούν.
  • Να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας κατά την παραλαβή του πετρελαίου, προς αποφυγή ατυχημάτων.

  • Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό διότι το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου.
  •  Να επιβλέπουν και οι ίδιοι την καταγραφή της ποσότητας του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και  μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.

Παγόβουνο με έκταση όση η Νέα Υόρκη δημιουργείται στην Ανταρκτική


Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν μια ρωγμή σ' ένα παγετώνα της Ανταρκτικής η οποία συνεχίζει να διευρύνεται και από την οποία πρόκειται να γεννηθεί μέσα στους επόμενους μήνες ένα παγόβουνο με επιφάνεια ίση μ' αυτή της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η ρωγμή αυτή στον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ, στη δυτική πλευρά της Ανταρκτικής, έχει μήκος τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα και βάθος 50 μέτρα.


Η ρωγμή, η οποία διευρύνεται κατά δύο μέτρα την ημέρα, θα δημιουργήσει ένα παγόβουνο περίπου 880 τετραγωνικών μέτρων, υπολόγισαν οι παγολόγοι, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι αποτέλεσμα της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη, αλλά ενός φυσικού κύκλου.


Το παγόβουνο αναμένεται ότι θα έχει σχηματισθεί πλήρως ως τις αρχές του 2012.


Τέτοια παγόβουνα σχηματίζονται κατά περιόδους στην Ανταρκτική. Το τελευταίο μέχρι σήμερα είχε αποσπαστεί από τον παγετώνα του Πάιν Άιλαντ το 2001 και οι επιστήμονες περίμεναν ότι το φαινόμενο αυτό θα επαναλαμβανόταν γρήγορα.


http://www.amna.g