Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

7 tips για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες με την ψηφιακή μηχανή!

Όταν σκέφτεσαι την αγορά φωτογραφικής μηχανής, δε συζητάς καθόλου το ενδεχόμενο να είναι κάτι διαφορετικό από ψηφιακή. Η ψηφιακή φωτογραφία όμως έχει κι αυτή τα μυστικά της.
Σίγουρα δεν είσαι από τα άτομα που θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες απλά και μόνο για να δείχνουν ότι έχουν πάει σε ένα μέρος ή έχουν κάνει κάτι. Θέλεις και το κάτι παραπάνω. Οι μέρες που η φωτογραφία αποτελούσε μία ...απόκρυφη επιστήμη που απαιτούσε σκοτεινούς θαλάμους και χημικά προϊόντα για να αποτυπωθεί η εικόνα πάνω στο χαρτί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί τύποι της αναλογικής φωτογραφικής μηχανής, αρχίζουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους σχετικά με τη χρηστικότητά της.
Όταν σκέφτεσαι την αγορά φωτογραφικής μηχανής, δε συζητάς καθόλου το ενδεχόμενο να είναι

Να έχει έτοιμο ελικόπτερο ο Παπανδρέου λέει το CNN

Απίστευτο κι όμως αληθινό αλλά το CNN σε άρθρο του στον ιστότοπο του καλεί το Γιώργο Παπανδρέου να βεβαιωθεί πως έχει ελικόπτερο στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να μην πέσει στα χέρια των οργισμένων διαδηλωτών.Το εν λόγω θέμα προέκυψε από το σκηνικό στην Αργεντινή το 2001 όπου ο τότε πρόεδρος Φερνάντο ντε λα Ρου είχε διαφύγει από..αέρος προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ορδές των εξαγριωμένων Αργεντίνων πολιτών, όταν η λατινοαμερικάνικη χώρα βρισκόταν υπό το ζυγό του ΔΝΤ.

Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παραλληλίζεται η σύνδεση του πέσο με το δολάριο με αυτή της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη που ξεκίνησε σαν όνειρο και κατέληξε σε πτώχευση.
http://www.spnews.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Αγανακτισμένοι πολίτες του πρώην Δήμου Τυχερού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν στις 2/11 αγανακτισμένοι πολίτες του πρώην Δήμου Τυχερού, διαμαρτυρόμενοι ότι αποδυναμώνεται η περιοχή τους από τότε που εντάχθηκε στα διοικητικά όρια του Σουφλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου Καλλικράτη. Οι κάτοικοι πρόκειται να εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο θα απαιτήσουν την επαναφορά των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυχερού ή άλλη λύση που θα ενισχύει την ανάπτυξη της περιοχής τους. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία του πρώην Δημάρχου Τυχερού Γιώργου Δημούτση.


Προωθείται η λειτουργία Υπηρεσίας Πιστοποίησης Αναπηρίας

Τη λειτουργία σημείου παροχής Υπηρεσιών Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Διδυμότειχο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, προωθεί άμεσα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως αναφέρεται σε απάντησή του στη σχετική αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε, με την οποία επεσήμαινε τα προβλήματα από την απουσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Διδυμότειχο.
«Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούσαν, λόγω της αναπηρίας τους, να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν», σημείωνε χαρακτηριστικά στην αναφορά της η βουλευτής.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου-ερτ

Υπουργείο Παιδείας: Κατάθεση αιτήσεων για το Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής ΚατάρτισηςΞεκίνησε η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων για το Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το www.step.gov.gr  και στην επιλογή της εφαρμογής www.voucher-iek-ggdvm.gr. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Το Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης δίνει τη δυνατότητα σε σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ για χρηματοδότηση των σπουδών ενός έτους με το ποσό των 734 ευρώ. Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στα δίδακτρα ενός έτους των δημοσίων ΙΕΚ.

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για όλους τους πολίτες, προσπαθούμε να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που σπουδάζουν στα ΙΕΚ» σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά. «Πενήντα έξι χιλιάδες σπουδαστές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να καλύψουν τα δίδακτρα ενός έτους για τα δημόσια ΙΕΚ ή ένα τμήμα των διδάκτρων των ιδιωτικών».


Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης


1. Τι είναι και τι προσφέρει το Κουπόνι ;

Πρώτη συνάντηση των Ομάδων Εργασίας του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας

«Βασική πολιτική επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι η εκπόνηση του τριετούς Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος να γίνει μέσα από το δικό της στελεχιακό δυναμικό και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στην πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των 4 θεματικών ομάδων και της συντονιστικής τους, οι οποίες έχουν οριστεί από τον Περιφερειάρχη με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και στόχο έχουν να εκπονήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της ΕΕΤΑΑ.
Η διαδικασία αυτή θα είναι βαθιά δημοκρατική και θα περιλαμβάνει εποικοδομητικό διάλογο με ομάδες πολιτών ,με Δήμους αλλά και κρατικές υπηρεσίες και δομές.
Στόχος των ομάδων είναι να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός του έτους προκειμένου το σχέδιο να προωθηθεί σε δημόσια διαβούλευση με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και στη συνέχεια να επικυρωθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


www.topontiki.gr