Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

«Δύσκολες» ερωτήσεις για τα χρήματα…

Ακριβώς όπως κάποια στιγμή ένα παιδί θα ρωτήσει πώς γίνονται τα μωρά, το ίδιο βέβαιο είναι ότι θα έρθει και η ώρα, που θα αναρωτηθεί και για ζητήματα οικονομικής φύσεως! Ίσως και πολύ νωρίτερα από ότι για την προέλευση των μωρών.

Όπως σε όλες τις απαντήσεις, έτσι και εδώ η ειλικρίνεια είναι το κλειδί, αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει ένα παιδί τα οικονομικά ζητήματα, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, σε περίπτωση που τα πει σε τρίτους και, κυρίως, λάθος ανθρώπους. Ένα μέρος της αλήθειας είναι μερικές φορές προτιμότερο

Απόφαση σταθμός για τα blogs


Μια πολύ σημαντική απόφαση, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, εξέδωσε ελληνικό δικαστήριο και αφορά το διαδίκτυο και την ελευθεροτυπία στο χώρο των blogs. Όλα ξεκίνησαν από τη μήνυση του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως στην Ηλεία Σπύρου Μπιλιώνη για συκοφαντική δυσφήμιση στο δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και την επιλογή του να δημοσιεύσει τις εκκρεμότητες που είχε με την δικαιοσύνη ο κος Μπηλιώνης που δεν του έδιναν τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Ο δημοσιογράφος είχε τελικά δίκιο με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μπιλιώνης να κυρηχθεί έκπτωτος σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Η απόφαση των δικαστών ασχολείται εκτενώς με την ελευθερία της έκφρασης στο πέλαγος του διαδικτύου και ιδιαίτερα στα ανώνυμα και επώνυμα ημερολόγια-ιστολόγια (blogs).
Η απόφαση αναφέρει :«Το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου» αναγνωρίζοντας την αμφίδρομη φύση που κυριαρχεί στα προσωπικά ή συλλογικά ιστολόγια και τα διαφοροποιεί από την «κλασική» εφημερίδα αλλά και τα ιστολόγια που διατηρούν τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, «στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής, συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Νόμος 1178/1981 για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Κατάσχεση στο Πολύκεντρο Τυχερού (;)

Σε κατάσχεση καθώς  φαίνεται οφείλεται το άδειασμα του Πολύκεντρου Τυχερού . 
Μάρτυρες , Δημότες , κάτοικοι του Τυχερού είδαν να αδειάζουν το πολύκεντρο από καρέκλες και άλλα έπιπλα και αντικείμενα . 
Η κατάσχεση όπως φαίνεται από κάποια στοιχεία που καταφέραμε να προσκομίσουμε  διενεργήθηκε για το " Τεράστιο " ποσό των  (8.406,09 €) . Ναι μόνο τόσο ! 
Και κάποιοι αφήνουν τη δημοτική περιουσία να εξαφανιστεί , να διαλυθεί και να κατασχεθεί για , 8,406,09 .. 

Δήμος Σουφλίου : Το κάθε μηχάνημα «θα εργασθεί για όσες ώρες χρειασθεί»

Θα μας τρελάνει ο Δήμαρχος !  Δεν μπορούν να υπολογίσουν τον όγκο των εργασιών, και θα πληρώνουν όσα τους πουν οι εργολάβοι ;
Μήπως τους οφείλει τίποτα ο Δήμαρχος ; (κάτι από τις προεκλογικές εξυπηρετήσεις …;;)
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου τι ρόλο παίζουν ; Ποιος θα υπογράψει για την παραλαβή των έργων;
 
Τι  θα πουν οι εργολάβοι που δεν είναι  του «φιλικού περιβάλλοντος»  του κ. Πουλιλιού;

“Καμπανάκι” στους δήμους για τις λίστες δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Την υποχρέωση να αποστείλουν άμεσα, ηλεκτρονικά, τα στοιχεία όλων των δημοτών τους που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, υπενθυμίζει με επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας, ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ανταποκριθούν εντός ενός μηνός στην υποχρέωσή τους αυτή, «δε θα επιδοθούν τα προϋπολογισμένα κονδύλια για τα προνοιακά επιδόματα».
Σύμφωνα με  πληροφορίες, επίκειται και κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, με την οποία θα ξεκαθαρίζεται ότι οι δήμοι οφείλουν να στέλνουν τα στοιχεία των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότησή τους.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου-ερτ

Δημήτρης Καζάκης - Ελεγχόμενη Χρεωκοπία