Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Γιαννακίδης για αρχαία Πλωτινόπολη

Ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών και των νέων σημαντικών ευρημάτων της αρχαίας Πλωτινόπολης, από την ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου.
Στην συνάντηση έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας -- Θράκης Άρης Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, o Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Παπάκι μπάνιου

http://www.grofbalazs.hu/

Πρόστιμο 100€ σε όσους δεν ζητούν απόδειξη

Με την επιβολή πρόστιμου 100 ευρώ κινδυνεύουν οι πολίτες που θα «συλλαμβάνονται» από το ΣΔΟΕ να μην ζητούν απόδειξη για τις αγορές που πραγματοποιούν, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους την κάρτα αποδείξεων.Με την επιβολή πρόστιμου 100 ευρώ κινδυνεύουν οι πολίτες που θα «συλλαμβάνονται» από το ΣΔΟΕ να μην ζητούν απόδειξη για τις αγορές που πραγματοποιούν, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους την κάρτα αποδείξεων. Με τις κινήσεις αυτές το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αναθερμάνει το κίνημα των αποδείξεων, το οποίο έχει ατονίσει και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Σε κάθε εμπορική συναλλαγή με πλαστικό χρήμα ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται από αυτήν αυτομάτως στο ελληνικό δημόσιο.
www.imerisia.gr

STOP επιδοτήσεων για όσους καίνε καλαμιές

Ως γνωστόν, η πρακτική του καψίματος των υπολειμμάτων καλλιεργειών απαγορεύεται σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι παραβάτες αγρότες τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος στις επιδοτήσεις. Ωστόσο, πάρα πολλοί αγρότες, παραβλέπουν την απαγόρευση προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη τους.
Πέρυσι υπήρξε ενημέρωση των αγροτών και κινητοποίηση των αρχών, με αποτέλεσμα οι φωτιές να είναι περιορισμένες. Φέτος, ως φαίνεται, είτε δεν υπήρξε η αντίστοιχη εγρήγορση των αρχών, είτε οι αγρότες αγνόησαν τις οδηγίες και κατέφυγαν στις παλιές μεθόδους, που όμως προκαλούν περιβαλλοντικό πρόβλημα.
Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) απαγορεύει ρητά την καύση των καλαμιών και όσοι αγρότες δεν ακολουθούν την απαγόρευση κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση. Ακόμη το κάψιμο απαγορεύεται από τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (ΚΟΓΠ), τους οποίους πρέπει να τηρούν οι αγρότες, για να πάρουν την αποζημίωσή τους.
Αν υπάρξει κάποια καταγγελία, κινδυνεύουν, όπως αναφέρθηκε, να χάσουν την επιδότησή τους!!!
Επίσης συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού καίγονται σαλιγκάρια, μικροοργανισμοί σπόροι κτλ. Ακόμη καίγεται η οργανική ουσία τύρφη του εδάφους.
Η πρακτική εγκυμονεί πληθώρα κινδύνων και επιφέρει δυσμενή αποτελέσματα.
Πηγή: Μακεδονία

1α Μοτοκαλλιστεία πάπιας, vespa & αντίκας από τη Λ.Ε.Μ.Ε.
Σ. Κελέτσης : Ανεύθυνος και εθνικά επικίνδυνος ο Γ. Παπανδρέου


Του Σταύρου Κελέτση,
Πρώην βουλευτή Έβρου

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Θα περίμενε κανείς στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ότι το πολιτικό της προσωπικό και ιδίως ο πρωθυπουργός τη χώρας θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετώπιζε με την πρέπουσα  σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κρισιμότητα της κατάστασης. Δυστυχώς όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την σχεδόν μόνιμη – με ελάχιστες εξαιρέσεις - αντίληψη  και ελληνική πολιτική πρακτική που βάζει το συμφέρον του κόμματος και του ιδίου πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας. Με τη χθεσινή του - αμφίβολης από συνταγματικής άποψης – απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν για το ελληνικό χρέος την προηγούμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες,  θέτει σε κίνδυνο κατακτήσεις και κεκτημένα της χώρας και των Ελλήνων που με κόπο κατάφεραν προηγούμενοι απ’ αυτόν πολιτικοί ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κώστας Σημίτης για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ. Κι αυτό για να παρατείνει ο ίδιος – έτσι τουλάχιστον νομίζει – την παραμονή του για κάποιο παραπάνω χρόνο στην εξουσία! Καθαρός παραλογισμός!

Το ρίσκο είναι μεγάλο. Κατ’ αρχάς με την απόφασή του «θάμασαν» οι ευρωπαίοι. Ο ίδιος έχασε κάθε προσωπική αξιοπιστία. Ακόμη και σε εκείνους  τους ηγέτες που ενδεχόμενα πίστευαν ότι απέναντί τους είχαν έναν αξιόπιστο – στην πραγματικότητα εύκολο – συνομιλητή με τον οποίο μπορούσαν να συνεννοηθούν. Βόννη και Παρίσι από την πρώτη στιγμή στο άκουσμα της εξαγγελίας άφησαν να διαρρεύσει η απογοήτευσή τους και ακόμη χειρότερα μίλησαν για «αιφνιδιασμό», «μεγάλη απάτη» και «τζόγο».

Μίκης Θεοδωράκης: Υποκριτικό το εύρημα του δημοψηφίσματος

Υποκριτική χαρακτηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης την προαναγγελία δημοψηφίσματος για την τελευταία δανειακή σύμβαση, καθώς όπως επισημαίνει, ο λαός καλείται να εκφραστεί προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού.
«Ο επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την απροσμέτρητη μεγαλομανία και ανικανότητα των ηγετών της μας οδηγεί εδώ και δυόμιση χρόνια προς το απόλυτο χάος», υπογραμμίζει ο μουσικοσυνθέτης και στο ίδιο ύφος κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι παίζουν με τις αντοχές του λαού μας και χρησιμοποιούν τους θεσμούς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Σύμφωνα με το Μίκη Θεοδωράκη, «το νέο εύρημα του δημοψηφίσματος είναι εντελώς υποκριτικό, αφού η κυβέρνηση έχει πάρει ως τώρα άπειρες σοβαρότατες αποφάσεις και έχει υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες έχει δεσμεύσει ασφυκτικά τον ελληνικό λαό και έχει υποθηκεύσει το μέλλον του, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα». «Μας ρώτησε όταν μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Ή όταν υπέγραφε την πρώτη δανειοληπτική σύμβαση; Τώρα που μας έδεσε χειροπόδαρα, τώρα θυμήθηκε το Δημοψήφισμα;», διερωτάται.
Το δημοψήφισμα, σημειώνει, είναι τρόπος δημοκρατικής έκφρασης της θέλησης του λαού, όταν αυτός είναι ελεύθερος να αποφασίσει και όχι όταν τον έχουν φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού. «Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντάς μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις», υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και καταλήγει διαμηνύοντας:
«ΟΧΙ λοιπόν στο δημοψήφισμα. Όσο για μας, έντονη προσπάθεια για τη δημιουργία του Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Σωτηρίας». 

naftemporiki.gr

Κρήτη: «Θησαυρός» για απόσβεση χρέους το «κρυμμένο» φυσικό αέριο (;)


Τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αεριού, το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20-22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο «κρύβει» η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, το κόστος είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ «από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της».
«Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει», είπε αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης και σημείωσε:
«Μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου", το οποίο και αυτό ξέρομε περίπου πόσο είναι.
»Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.
Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου», κατέληξε ο καθηγητής.

http://www.aftodioikisi.gr

ΕΟΖ - Ειδική Οικονομική Ζώνη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερη έμφαση από τα μέσα του Σεπτέμβρη κι εντεύθεν, εμφανίστηκε στην περιοχή μας μία άνευ προηγουμένου για τα τοπικά δεδομένα εργώδης προσπάθεια εκ μέρους του «Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης» (ενός «ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού-μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ελληνικού ιδρύματος» όπως συστήνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.economicforumofthrace.eu/?cat=6 υπό τη νομικό, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank Κατερίνα Καραγιάννη) για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης σε επίπεδο Θράκης. Η δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη δε συνιστά καινοφανές αίτημα για τους φορείς της περιοχής. Αλλά επί της ουσίας ξεκίνησε και φούντωσε, ως συζήτηση αναπτυξιακής δυνατότητας, ελκυστικής ευκαιρίας και φιλόδοξης προοπτικής της περιοχής, στους κόλπους του 2ου Συνεδρίου του Φόρουμ αρχές Σεπτεμβρίου (όπου ο Γ.Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε το θετικό «παρών»),  για να διαχυθεί τάχιστα στον Τύπο μέσα στο επόμενο διάστημα, ως πληροφορία εκ μέρους του Φόρουμ, ο στόχος του να κάνει τη Θράκη «ΕΟΖ».  

Έκπληκτοι παρακολουθούσαμε τις ανακοινώσεις, πλέον, που έκανε η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την ετοιμότητα κατάθεσης μέχρι και ολοκληρωμένης πρότασης-αιτήματος εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Ο δε Τύπος - τοπικός και πανελλήνιος - συνέδεε άμεσα τους στόχους του Φόρουμ και με το γερμανικό υπόβαθρό του αλλά και με τις συζητήσεις που είχαν οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στην Ελλάδα με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Πληροφορίες για διάλυση της ΚΟ της ΝΔ και πρόωρες εκλογές

Έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μη μπει η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας σε περιπέτειες εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kάρολο Παπούλια.

Υπάρχει πιθανότητα ο κ. Σαμαράς να παραιτήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να διαλυθεί η Βουλή και να πάμε σε εκλογές.
skai.gr

Θ. Ράσσιος: Να προσδιορίσουμε το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Να προσδιορίσουμε ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος και ακολούθως να αποφασίσουμε για το «ναι» ή το «όχι», ανέφερε ο γραμματέας του ΠαΣοΚ στον Έβρο, Θανάσης Ράσσιος, μιλώντας στο Sferikos 99,3. Ο κ. Ράσσιος εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα έπρεπε να είχε προηγηθεί, καθώς πρέπει ο λόγος να δοθεί στον λαό. Είπε πάντως ότι προϋπόθεση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι να πάρει την Παρασκευή, ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Τέλος έκανε λόγο για περίεργες κινήσεις μόλις διαφάνηκε ότι αυτή τη φορά θα πληρώσουν και οι τράπεζες.