Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ρακόμελο το σπιτικόν

Το ελιξίριο των μυημένων!


Από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα, το ρακόμελο έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά. Και δικαίως!
Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή!
Τι θα χρειαστείς
  • 1 λίτρο ρακή καλής ποιότητας
  • 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά)
Πώς το φτιάχνεις...

Τσίλι κατά του καρκίνου


                    
Το συστατικό που κάνει καυτερά τα πικάντικα φαγητά και το οποίο παράγει τη θερμότητα στα σκευάσματα για τις κακώσεις των μυών ενδέχεται να αποτελεί το κλειδί μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων που θα σκοτώνουν τους όγκους δίχως να προκαλούν παρενέργειες, ανακοίνωσε κορυφαίος ογκολόγος.  

Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό των καυτερών φαγητών, κατόρθωσε να σκοτώσει πλήθος καρκινικών κυττάρων σε πειράματα που έγιναν- μεταξύ αυτών και κύτταρα καρκίνου του παγκρέατος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους δυσκολότερα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Ο δρ Τίμοθι Μπέιτς, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, ανακοίνωσε ότι με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν μία πιθανή αχίλλεια πτέρνα όλων των καρκίνων, διότι η καψαϊκίνη επιτίθεται στην ενεργειακή πηγή των καρκινικών κυττάρων.
www.omorfamystika.gr

Επιστολή της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου (Κάλυμνος, 29-10-11) προς τον πρόεδρο (το π μικρό) της δημοκρατίας (το δ και εδώ μικρό): "Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας". ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

28 Οκτώβρη 2011

Νίνα Γεωργιάδου

Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται. 

Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.

ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.

Στην τελετή παράδοσης της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν»,

Ένωση Επαγγελματιών ,Εμπόρων και Βιοτεχνών Περιφέρειας Σουφλίου

Επιστολές Διαμαρτυρίας απέστειλαν τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου προς το Επιμελητήριο Έβρου - Περιφέρεια Αν. Μακ Θράκης . Τα θέματα αφορούν τη χρήση πετρελαίου κίνησης σε επαγγελματικούς χώρους και την ανεξέλεγκτη πώληση προϊόντων προερχόμενα από τη Βουλγαρία .
«Διαμαρτυρία αναφορικά με την ανεξέλεγκτη  πώληση προϊόντων από την Βουλγαρία».

            Κύριοι τελευταία γινόμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων από μέλη μας σχετικά με την δράση του παρεμπορίου στην περιοχή μας. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από τον Κ. Περιφερειάρχη για την έναρξη ελέγχων από ειδικά κλιμάκια στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην χώρα μας από την Βουλγαρία με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου έως σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το αποτέλεσμα της εν λόγο κωλυσιεργίας είναι να έχει γεμίσει κυριολεκτικά η περιοχή μας από αυτοκίνητα που φέρουν αλλοδαπές πινακίδες και πωλούν τα «πάντα» χωρίς παραστατικά και καμία νομιμότητα. Είναι απορίας άξιο που  στην σημερινή εποχή που το κράτος απαιτεί και φορτώνει με ευθύνες και οικονομικές απαιτήσεις τους επαγγελματίες το γεγονός ότι παρά ταύτα δεν κάνει κάτι ώστε να διασφαλίσει και να περιφρουρήσει  την νομιμότητα  της αγοράς που τόσο πολύ επιζητά και χρειάζεται το ίδιο. Ιδιαίτερα για τα τρόφιμα που πωλούνται από άτομα που προέρχονται από την Βουλγαρία εγείρεται και θέμα δημόσιας υγείας μιας και δεν γίνεται κανενός είδους υγειονομικός έλεγχος για την καταλληλότητα τους και τις περισσότερες φορές δεν είναι καν συσκευασμένα.  
   
    Ζητούμε επιτακτικά την κατανόηση του προβλήματος και την άμεση εφαρμογή των ελεγκτικών μηχανισμών πρίν να είναι αργά με ολέθριες επιπτώσεις . 

«Διαμαρτυρία αναφορικά με την χρήση πετρελαίου κίνησης σε επαγγελματικούς χώρους».

H πρώτη αίτηση κατά του λογαριασμού της ΔΕΗ

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011).

Μάλιστα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατέθεσε αίτημα πενίας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας που αδυνατεί να καταβάλει το νέο φόρο, αλλά δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δικηγόρο.
Skai.gr

Το παρόν και το μέλλον του Τυχερού

Σχεδόν  ένα χρόνο μετά τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο "Καλλικράτης",είναι ανάγκη  να συζητήσουμε όλοι
οι πολίτες, της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού για το μέλλον αυτού του τόπου.
Να δούμε αυτά που δεν έγιναν ,και αυτά που γίνονται σε βάρος μας,να πάρουμε αποφάσεις πριν είναι αργά.
Το Τυχερό διαλύεται, από την σημερινή Δημοτική αρχή του Σουφλίου.
Η κατάργηση υπηρεσιών, με την μετακίνηση των δημοτικών υπαλλήλων του Τυχερού σε άλλες Δ.Ε., η κατάργηση των δρομολογίων
των λεωφορείων μετά από 25 χρόνια κ.α, είναι η αρχή της αποψίλωσης
Την τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ.,  όλοι οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Τυχερου στο 'Πολύκεντρο"Το Τυχερό πρέπει να μείνει ζωντανό,είναι ευθύνη όλων μας