Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ... ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ !!!!!!Το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Για το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου μετατίθεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από το συμβούλιο κορυφής της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να είναι έτοιμες οι καταστάσεις για την πληρωμή των αγροτών, ωστόσο η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους που αφορούν τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα και κυρίως τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΤΕbank, όπως άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η σχετική προεργασία από πλευράς υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο η καθυστέρηση «έχει σχέση με την Αγροτική Τράπεζα και με τη γενικότερη πορεία της χώρας», όπως εξήγησε. Η «εμπλοκή» στην πληρωμή οφείλεται στην αδυναμία της ΑΤΕ να αντλήσει την «πολυπόθητη» ρευστότητα, εν μέσω οικονομικών εξελίξεων. Μέχρι πέρυσι, η τράπεζα δανειζόταν χρήματα...

Συνέδριο για τα «πέτρινα μανιτάρια της Θράκης»

Συνέδριο με θέμα «τα πέτρινα μανιτάρια της Θράκης», διοργανώνει στις 28,29 και 30 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς» στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση Πολιτισμολόγων Ελλάδας του Προγράμματος Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, «Εκαταίος». Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, τα πέτρινα μανιτάρια της Θράκης, που έχουν βρεθεί στις απότομες πλευρές της προϊστορικής Ισμάρας (Μαρώνεια), στα Λαγυνά, σε κοιμητηριακούς χώρους της Κίρκης και του Πετρότοπου Κοτρωνιάς, αλλά και ως ανάγλυφα σε βράχους στις περιοχές Μαγγαζίου και Κορνοφωλιάς, θεωρούνταν σύμβολα ιερής ισχύος και διαμεσολαβητές με τον κόσμο των νεκρών, για τη μεταθανάτια αναγέννηση.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η συμπλήρωση του αρχαιολογικού χάρτη του νομού Έβρου, με τις θέσεις των Ιερών που μέχρι σήμερα εντοπίσθηκαν, η ερμηνεία της θρησκευτικής τους διάστασης αλλά και η εξήγηση των απεικονίσεών τους σε ανάγλυφα, νομίσματα και αγγεία. Επίσης, θα επιχειρηθεί η προσέγγιση αρχαίων εκδηλώσεων όπως τα Μυστήρια του Διονύσου, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τα Μυστήρια των Καβείρων, σε σχέση με τα λατρευτικά αυτά συμπλέγματα. Μεταξύ άλλων, προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο Καθηγητής Κλασικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Βοστόνης, Carl Ruck και εθνοβοτανολόγος και εθνομυκητολόγος, Giorgio Samorini.
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου -ερτ

Μέρκελ προς Πάγκαλο και Βενιζέλο: Τι θα πουν οι mutual;Τρεις προτάσεις υποβάλλει η περιφέρεια ΑΜΘ στην Ψηφιακή Σύγκλιση

Την υποβολή τριών προτάσεων της Περιφέρειας στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην τελευταία του συνεδρίαση. Οι τομείς παρέμβασης των προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, αφορούν στην εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, στον προγραμματισμό και τη διαχείριση και στο έλεγχο και την εποπτεία.
Στην ίδια συνεδρίαση συμφωνήθηκε και η άμεση σύσταση, ανά περιφερειακή ενότητα, επιτροπών που θα αποτελούνται από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, δύο περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να καταλήξουν στην κατευθυντήρια πρόταση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου, η οποία, στη συνέχεια, θα εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο. Τέλος, συζητήθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που αναφέρεται στην εξαίρεση από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των μαθητών σχολείων που έκαναν περισσότερες από τέσσερις ημέρες κατάληψη, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στο χρόνο που θα απαιτούνταν για τις δοκιμαστικές και την προετοιμασία των μαθητών. Το περιφερειακό συμβούλιο κατέληξε, πάντως, ότι όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς καμία εξαίρεση, «θα συμμετέχουν απρόσκοπτα στις κατά τόπους παρελάσεις».
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου-ερτ

Ρύθμιση Οφειλών Δημοτών Σουφλίου ( προς τους δημότες ο Δήμος πότε ; )

«1.Δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως
του υπόχρεου, οι εξής οφειλές προς τους δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών:
α) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν α̟ό 1.9.2009 και
μέχρι τη δημοσίευση του ̟αρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι
την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το τριάντα
τοις εκατό (30%) του συνόλου αυτών,
β) πάσης φύσεως οφειλές ̟ου γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη
δημοσίευση του ̟αρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν
υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του ν. 3801/2009 και έχει καταβληθεί
το τριάντα τοις εκατό (30%) της ρυθμισθείσας οφειλής,
γ) πάσης φύσεως οφειλές ̟ου γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη
δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν
ΑΔΑ: 45ΟΗΩ15-3ΒΦ
τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του ν. 3463/
2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
2.Οι οφειλές της ̟αραγράφου 1 ρυθμίζονται και εξοφλούνται ως εξής:
α) εφάπαξ, με καταβολή της κύριας οφειλής, του δεκαπέντε τοις εκατό
(15%) των ̟ροστίμων ̟ου αναλογούν σε αυτή, καθώς και του δεκαπέντε τοις
εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής,
β) με καταβολή της κύριας οφειλής, του τριάντα τοις εκατό (30%) των
̟ροστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του τριάντα τοις εκατό (30%)
των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Προκειμένου περί αυτοτελών ̟ροστίμων, καταβάλλεται η κύρια οφειλή και
το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) ή το τριάντα τοις εκατό (30%), αντίστοιχα,
των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον ανωτέρω τρόπο
καταβολής.