Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε εκατομμύρια


Του Άγη Βερούτη
Φτάνει η αυτομαστίγωση. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ούτε λαμόγια ούτε όλοι φοροφυγάδες, όσο και αν πολλοί θα ήθελαν να το πιστέψουμε αυτό.

Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Έλληνες αξιοπρεπείς, συνεπείς, που μέσα στο τοξικό και αντιφατικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η διαφθορά των κομμάτων και των στρατών τους τα τελευταία 30 έτη, ασφυκτιούν.

Ας μιλήσουμε για αυτούς σήμερα παρακαλώ, και όχι μόνο για τους αριβίστες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον για το ατομιστικό τους όφελος, και που σε αντάλλαγμα τις ψήφους του στενού τους κύκλου προς κάποιο βουλευτή ή δήμαρχο και με την πελατειακή λογική της προσοδοθηρίας (rent-seeking) εξασφάλισαν μια θέση αργομισθίας στο δημόσιο, μια προμήθεια υπερτιμολογημένων υλικών ή υπηρεσιών σε κάποιο Δήμο ή κρατικό Νοσοκομείο, ή μια ψευδο-αναπηρική σύνταξη.

Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες έτσι. Η τάξη των ωφελημένων από την σάπια λειτουργία του “συστήματος” αριθμεί μέρος και όχι όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τη συνδικαληστική τάξη, τους κρατικοδίαιτους υπερτιμολογητές και φοροφυγάδες, και φυσικά μια πολιτικο-οικονομική ελίτ η οποία οποιοσδήποτε και αν είναι στην εξουσία, εκείνοι θα μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους διότι είναι απλά πολύ ισχυροί για να τους αντισταθεί κανείς. Αν όλοι οι παραπάνω αριθμούν παραπάνω από ένα εκατομμύριο Ελλήνων θα ήμουν έκπληκτος. Ακόμα και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει απηυδήσει από αυτή την κατάσταση. Για αυτούς τους φαύλους συρόμεθα και αγόμαστε ένα ολόκληρο Έθνος, και κατηγορούμαστε από την πολιτική μας ηγεσία ως διεφθαρμένος Λαός! Αυτούς πληρώνουμε με την κατασπατάληση των φόρων μας και αυτών την παρελθούσα ασυδοσία περιέχει τη σημερινό μας κρατικό χρέος.