Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Γιορτή Καθαριότητας Τυχερού


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ! 
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ. δίνουμε όλοι ραντεβού στην κεντρική πλατεία Τυχερού, για να αποδείξουμε την αγάπη μας στο χωριό και το περιβάλλον. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θα καθαρίσουμε το χωριό, κηρύσσοντας πόλεμο στα σκουπίδια. Στην Γιορτή καθαριότητας,
επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος Σουφλίου, Πουλιλιός Ευάγγελος και οι τοπικοί μας άρχοντες. 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δήμος Σουφλίου
Δημοτική  Κοινότητα Τυχερού
Green Team (Πράσινη Ομάδα) Τυχερού 
Πληροφορίες greenteamaction@blogspot.com
: http://gkatzios.blogspot.com/

Η επιστολή Βενιζέλου αποκαλύπτει το έγκλημα κατά της κοινωνίας

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός  ζητώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Με άλλα λόγια: Πήγε ο κ. Βενιζέλος να μπλοφάρει με την Τρόικα, αλλά αυτή του έκανε κόντρα ρελάνς και του τα …πήρε όλα. Τους τα έδωσε όλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και επιπλέον προεξόφλησε και την ψήφο των βουλευτών.
Εν πάση περιπτώσει η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ο κ. Βενιζέλος εγκληματεί κατά του ελληνικού λαού, διαλύει μια ολόκληρη κοινωνία και φυσικά διαλύει και το κόμμα του.
Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα χαριτωμένα. Ο κ. Βενιζέλος υπογράφει στο τέλος, όχι ως υπουργός ή αντιπρόεδρος αλλά ως… professor. Δεν παίζεται ο άνθρωπος, νόμιζε άραγε ότι θα τσιμπήσουν με το “καθηγητής” οι τεχνοκράτες; Μήπως τους είπε ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κι ότι η σχέση του με τα οικονομικά είναι όσο αυτή που έχει κι ένας… καθηγητής γυμνασίου; Ή μήπως είναι μεγαλομανής και υπογράφει με τον τρόπο αυτό; Εκτός βέβαια κι αν είναι σίγουρος ότι σύντομα δε θα είναι ούτε υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος, ούτε βουλευτής, παρά μόνο καθηγητής οπότε, προετοιμάζεται κι ο ίδιος ψυχολογικά.
Στα σοβαρά τώρα. Η επιστολή του κ. Βενιζέλου περιγράφει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση. Τονίζεται λοιπόν ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές κι ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 τα εξής μέτρα:
  • Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
  • Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης “μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων” και “σημαντική μείωση” του εφάπαξ.
  • Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
  • Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
  • Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
  • Υπόσχεται επίσης ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.
Και τώρα στο ζουμί. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.

Εμείς δεν θα γίνουμε ΟΡΓΟΥΕΛΛΑΔΑ


Του Πασχάλη Χριστοδούλου*
Αυτή είναι με μια λέξη η κυβερνητική και πολιτική Ελλάδα της τρόικας, των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Πάγκαλου και των περί αυτών.
Σ΄ αυτή τη διάγνωση φθάσαμε με το φίλο μου τον Χρήστο Κηπουρό, σχετικά με την πολιτική ανθρωπολογία που χαρακτηρίζει αυτούς τους κάποτε δημοκράτες, μετέπειτα κρατιστές, καριερίστες, αμοραλιστές, που με τα αλλεπάλληλα  ΝΑΙ τους κατέληξαν Οργουέλληνες, μετά των ανθρώπων των Μέσων.
Εννοείται, φυσικά, ότι και το όποιο ψευδεπίγραφο ΟΧΙ, δεν αρκεί. Ακόμη και αυτό των όποιων αγανακτισμένων. Ή πόσο μάλλον των υπολοίπων συνιστωσών της ένθεν κακείθεν γραφειοκρατικής πολιτικής Ελλάδας.
Το ζητούμενο λοιπόν καταρχήν είναι η αποργουελοποίηση. Η αποργουελοποίηση δεν είναι όμοια με την αποχουντοποίηση. Είναι κάτι πιο σύνθετο και πιο ουσιαστικό. Αν με την αποχουντοποίηση φθάσαμε στον Σαβούρα, με τη σκέτη αντιμνημονιακή στάση να μην φθάσουμε στη σαβούρα.
Εμείς μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Έχουμε ιδέες και σχέδιο. Όμως όσοι δεν μας εξόρισαν, δεν μας κατάλαβαν. Στην τράπεζα των ιδεών έχουμε πολλές καταθέσεις. Μιλήσαμε διεξοδικά για την 4η Ελληνική Δημοκρατία, καθώς και για τη  Γεωοικονομία και τη Γεωοικονομική Δημοκρατία. Πολύ πριν από τον Πούτιν και τον Καραμανλή γράψαμε (κι ευτυχώς εδώ τα γραπτά υπάρχουν και δεν αμφισβητούνται)  για τον Εύξεινο αγωγό. Επίσης για τη Βιολογική Γεωργία, την Βιολογική Κτηνοτροφία, τη Βιολογική Γαστρονομία, τη Βιολογικότητα, για τη νέα αρχιτεκτονική της ανάπτυξης με την Ελλάδα και τις περιφέρειές της ως προνομιακό οικόπεδο, στο ρυμοτομικό της Ανατολικής Μεσογείου,  να πρωταγωνιστεί. Τις ιδέες αυτές τις λήστεψαν και τις παραχάραξαν. Ακόμη και πρόσφατα αυτό έκανε    ένας εκ των τριών της νέας μικρής τρόϊκας, συγκεκριμένα με την 4η Δημοκρατία.
Στο εκβιαστικό δίλλημα ότι «ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα βουλιάξουμε» τους απαντούμε ότι όλοι μαζί  έχετε βουλιάξει στο βούρκο με τις αμαρτίες σας. Διαλυθείτε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα αποργουελοποίησης. Η διάλυση και η απόσυρση είναι η μοναδική πράξη ώστε η ιστορία να σταθεί επιεικής απέναντί σας. Ταυτόχρονα θα είναι και το πρώτο βήμα προς την 4η Δημοκρατία.
Αντί για hair cut  εγώ θα επέλεγα μια θρακιώτικη φράση: απάν’ κατ’. Θα έλεγα λοιπόν πάνω κάτω στη Σύνοδο κορυφής. Δεκαετές πάγωμα του χρέους, των τόκων και των πανωτοκίων.  Βρείτε εσείς τη λύση. Εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε από το Ευρώ. Και κατόπιν θα εξηγούσα στους έλληνες ότι ανοίγουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην εθνική και αναπτυξιακή μας ζωή, μέσα από την 4η Δημοκρατία.
Μετά την Αθηναϊκή καταστροφή, γιατί περί αυτού πρόκειται και αυτή είναι η ουσία της νεοελληνικής χρεοκοπίας, έναν περίπου αιώνα από τη μικρασιατική, το περιφερειακό είναι η μοναδική αναπτυξιακή, λύση,  απάντηση και πρόταση.
Όσο για την  απάντηση των διαδηλωτών και του Λαού μας αυτή μπορεί να είναι:
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΡΓΟΥΕΛΛΑΔΑ
* Διετέλεσε Δήμαρχος Σουφλίου