Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Παραμένει το επίδομα παραμεθορίων για τους δημοσίους υπαλλήλους

Δικαιώθηκαν οι επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή κ. Ντόλιου για την διατήρηση του επίδοματος των παραμεθορίων περιοχών... για τους υπαλλήλους των Δημοσίων υπηρεσιών του Ν. Έβρου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπηρετούν στην Αλεξ/πολη.

Σήμερα στην αρμόδια επιτροπή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ Βενίζελος τροποποίησε την επίμαχη διάταξη, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που ετέθει από των κ. Ντόλιο και άλλους Βουλευτές.
thrakinea.gr

Tα έξι σενάρια κουρέματος του χρέους...

kourdistoportokali

Στο 16,5% το ποσοστό ανεργίας

Στο 16,5% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιούλιος 2011

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2011 ανήλθε σε 16,5%, έναντι 12,0% τον Ιούλιο του 2010 και 16,0% το Ιούνιο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.140.007 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 820.276 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.382.901 άτομα. Τα αντίστοιχα μεγέθη κατά τον Ιούλιο των ετών 2006 έως και 2011 παρουσιάζονται στον Πίνακα 1 (σελίδα 2).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.289 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (μείωση 6,7%) και κατά 21.118 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2011 (μείωση 0,5%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 213.241 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (αύξηση 35,1%) και κατά 26.591 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2011 (αύξηση 3,4%).

Πληροφορίες:
Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού & Αγοράς Εργασίας
Τμήμα Έρευνας Εργατικού Δυναμικού

Ραγδαίες οι εξελίξεις! Πάμε για κυβέρνηση … εθνικής ενότητας;

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει στο Αντώνη Σαμαρά κατά τη σημερινή τους συνάντηση ακόμα και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης!!!

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συγκαλέσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν αποτύχουν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αν δηλαδή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις δεν εξασφαλιστεί κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά ακουστούν και πάλι κραυγές.
Φαντάζεστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Θα γελάσουμε πολύ!
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Καλούμε τους εργαζόμενους/ες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 19/20 Οκτωβρίου.
Το απεργιακό αυτό διήμερο πρέπει να σταματήσουν όλα στους χώρους εργασίας. Κανείς και καμιά δεν πρέπει να εργαστεί. Κανείς και καμιά δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του.
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να είμαστε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στους δρόμους. Αγωνιζόμαστε για:
•    Να διώξουμε την τρόικα και να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλά και το δικομματικό  πολιτικό κατεστημένο
•    Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν τα 2 τελευταία χρόνια σε μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας και δικαιώματα
•    Να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη πορεία της χώρας μας και για θετική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα διέξοδο από την κρίση με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ευρωζώνης, ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των στρατηγικών κλάδων και επιχειρήσεων και ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος του  κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες στους δρόμους των αγώνων.
Μπορούμε και πρέπει να τους ανατρέψουμε.

Τετάρτη, 19/10

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ 10πμ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ – ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ζούμε τη μεγαλύτερη επίθεση που δέχτηκε ο λαός τα τελευταία 50 χρόνια. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Ευρώπης στη σκιά της κρίσης του συστήματος, υλοποιούν το μεγαλύτερο σχέδιο διάλυσης του κοινωνικού κράτους, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ένα χωρίς προηγούμενο για τη συλλογική μνήμη, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τους  διεθνείς τοκογλύφους – τραπεζίτες. Eφαρμόζουν με τη βοήθεια των «Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» το δόγμα του σοκ, βάζοντας το πιστόλι στο κρόταφο της κοινωνίας που δοκιμάζεται, θέτοντας της το εκβιαστικό δίλλημα: Εξαθλίωση ή πλήρης χρεωκοπία της χώρας. Όμως πλέον όλοι το βλέπουμε καθαρά…
Στόχος τους δεν είναι η διάσωση της χώρας. Στόχος τους είναι να παραδώσουν τα κλειδιά της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, έναντι πινακίου φακής. Είναι υπάλληλοι τους, όχι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Στόχος τους, μέσω της αφαίμαξης του λαού, δεν είναι η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Το δημόσιο χρέος δεν αποπληρώνεται, μόνο διαγράφεται, γιατί δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά οι στρατιωτικές μίζες, οι ολυμπιακές φιέστες, οι προμήθειες του δημοσίου, η κρατική διαφθορά και οι φοροαπαλλαγές και τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Στόχος τους είναι η μετατροπή μας σε λογιστικά υποκείμενα υπεξαίρεσης χρήματος, για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων εταιριών, ώστε να πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους. Στόχος τους είναι η αγριότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Τέλος, στόχος τους δεν είναι «να μπει τάξη στο δημόσιο τομέα της χώρας». Οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, και τα αποκαλούμενα ρετιρέ είναι δημιούργημά τους για να αναπαράγουν το κομματικό κράτος, και είναι άσσοι σε αυτά. Στόχος τους είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και η εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.  Η οριστική διάλυση του ήδη απαξιωμένου δημόσιου τομέα θα μας στερήσει το τελευταίο εργαλείο στήριξης της κοινωνίας μέσα στη κρίση και θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων. Η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα θα πραγματοποιηθεί με δημοκρατικό έλεγχο από την ίδια τη κοινωνία και με βάση τις ανάγκες της, όχι από τους υπαλλήλους της Τρόικας.
Ήρθε η ώρα όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις που μάχονται όλο αυτό το διάστημα αυτή τη πολιτική, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είναι στο δρόμο, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που συντονίζονται κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι συνελεύσεις των πλατειών στις οποίες συσπειρώνονται και οργανώνονται οι άνεργοι και όλοι όσοι πλήττονται από αυτή τη πολιτική, να γίνουν τα ρυάκια που θα συναντηθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής που θα τους πνίξει.

Aνακοίνωση ΔΑΚ

«ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ»

«Κλείνουμε πριν μας κλείσουν» Με το σύνθημα αυτό η ΔΑΚ-ΜΜΕ καλεί όλα τα μέλη της, να συμμετέχουν στην μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου λέγοντας:
ΟΧΙ στην πτώχευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΟΧΙ στη δήμευση της περιουσίας μας
ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση
ΟΧΙ στην υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας
ΟΧΙ στις περικοπές των συντάξεων πείνας που παίρνουμε
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση οφειλών προς ΟΑΕΕ και δημόσιο λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής
ΟΧΙ στο τρομερό σχέδιο της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών της να μας τα πάρουν όλα και να τα δώσουν ΤΣΑΜΠΑ στους ξένους.

Για να βροντοφωνάξουμε όλα αυτά τα ΟΧΙ, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ στις 10:00 πμ μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου, γιατί πρέπει να μας ακούσουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών Έβρου
Βαγγέλης Μυτιληνός


--
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
Τομέας Διαδικτύου

H παρέμβαση του Βενιζέλου στο στρίμωγμα του Βαξεβάνη