Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την εξαίρεση της Αγροτικής Τράπεζας από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, «για να σωθεί η Τράπεζα, της αγροτιάς και της υπαίθρου, του μικροεπιχειρηματία και του μισθωτού, η Τράπεζα του Δημοσίου, από την καταστροφή και τον αφανισμό».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η ΑΤΕ βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, που καθορίστηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ» και πως «το πρόγραμμα, από μόνο του, περιλαμβάνει μειώσεις αποδοχών και συρρίκνωση του προσωπικού».
Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Δήμος Σουφλίου :Δέκα και πλέον μήνες απλήρωτοι υπάλληλοι/εργάτες του Δήμου

Δέκα και πλέον μήνες απλήρωτοι , μετρούν εργάτες στην καθαριότητα και στην ύδρευση ,  του Δήμου Σουφλίου . Οι περισσότεροι εργάζονται 17 τουλάχιστον χρόνια ίσως και περισσότερα με τις παλαιότερες συμβάσεις ως εποχικοί . Επίσης οι περισσότεροι προέρχονται από το καθεστώς της πρώην ΔΕΣΥΜΕΣ αλλά και της ΔΕΠΤΑΣ , δημοτικές επιχειρήσεις . Εύλογη απορία : Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα , πως τα βγάζουν πέρα , πως σπουδάζουν τα παιδιά τους , πως βιώνουν την καθημερινότητά τους εδώ και τόσο καιρό ; 
Η απάντηση που παίρνουν στο ερώτημά τους πότε θα πληρωθούν είναι : Του χρόνου και ίσως ! 
Αλήθεια πως θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι συντοπίτες μας που κάνουν κάποια μεροκάματα , χωρίς συμβάσεις , χωρίς πρόσληψη , χωρίς να υπάρχουν πουθενά αλλά προσφέρουν εργασία στο Δήμο πότε , πότε ; Για όλους αυτούς πως θα βρεθεί λύση ;
Απλήρωτοι παραμένουν και προμηθευτές του Δήμου από τις πρώην επιχειρήσεις και από προηγούμενες δημοτικές αρχές , αν μπορεί κανείς με αυτές τις "εγκληματικές" συμπεριφορές απέναντι σε επαγγελματίες και συνανθρώπους τους , οικογενειάρχες και μη ,  να τους ονομάζει "αρχές" . 
Από την άλλη , υπάρχουν υπάλληλοι , που και τους έχουν σταματήσει από την εργασία τους αφού έκλεισαν π.χ το Λυόμενο και τον Ξενώνα της Δαδιάς και πληρώνονται . Δεν αμοιβόνται , με την έννοια ότι εισπράττουν τους μισθούς τους όμως επειδή ούτε έχουν απολυθεί ούτε έχουν παραιτηθεί  τα μεροκάματα τρέχουν και κάποια στιγμή θα πρέπει να τους καταβληθούν .
  Τα συμπεράσματα περισσεύουν για όσους διοίκησαν και συνεχίζουν να διοικούν αυτό το Δήμο !

Η πιο σέξυ γυναίκα της Ορεστιάδας … έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια!

Απίστευτη γυναίκα!!! Αν ήμασταν από την Ορεστιάδα θα την ψηφίζαμε ανεπιφύλακτα!!! Αριάδνη Ροροπούλου, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας. Το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε στο στούντιο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης και συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Δημοσθένη Δούκα, για τις καταγγελίες που έκανε το ιστολόγιο μας.
Η αγαπητή Αριάδνη έχασε την ψυχραιμία της και παραδέχθηκε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με τον Δικηγόρο Γιώργο Αντωνιάδη, ο οποίος διατηρεί γραφείο με την γυναίκα του Δημάρχου Ορεστιάδας, την οποία έχει και κουμπάρα, ενώ παράλληλα ο άλλος … καλλιτέχνης - κουμπάρος Σωκράτης Τίρλας δεχόταν ατελείωτες αναθέσεις για υπηρεσίες ενοικίασης ηχητικών – φωτιστικών συστημάτων, υπηρεσίες ηχοληψίας, κτλ!!!
Παραδέχθηκε επίσης η κ. Ροροπούλου ότι στις επιτροπές εξετάσεων του δημοτικού ωδείου Ορεστιάδας συμμετείχαν κι άλλοι κουμπάροι, οι οποίοι ήταν και υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του άλλου κουμπάρου!!!
Της κουμπαριάς το κάγκελο στην Ορεστιάδα! Η ποιότητα της πολιτικής και της διαφθοράς στην Ορεστιάδα, αφιερωμένη στους «συντρόφους» του ΠΑΣΟΚ που έκαναν τον Δημήτρη Μουζά Δήμαρχο!

http://piazzadelpopolo.blogspot.com