Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Ο Φώτης Κουβέλης στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης


lampakis-kouvelis

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 στο γραφείο του ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», κ. Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τα τοπικά στελέχη του κόμματος, κ. Χρήστο Χατζόπουλο και κ. Στάθη Ανδριόπουλο. Στη συνάντηση, από πλευράς Δήμου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Χρήστος Γερακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σταύρος Σταυράκογλου.
Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος περιοδεύει το Σαββατοκύριακο στην περιοχή, πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τοπικές αρχές, φορείς και στελέχη του κόμματός του, ώστε να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας των διευρυμένων Καλλικρατικών δήμων της Θράκης, καθώς και να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τον διευρυμένο δήμο Αλεξανδρούπολης, με τον κ. Λαμπάκη να προχωρά σε συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων και τα μελλοντικών σχεδίων της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τουρισμό και την οικονομία, στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής και στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης. Μετά το πέρας της συζήτησης οι δύο πλευρές διαπίστωσαν σύγκλιση απόψεων στα ζητήματα που τέθηκαν ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρήσουν διαύλους επικοινωνίας.

http://www.sferikos.gr

Παγκόσμιο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» σήμερα

Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» υπέρ της αλλαγής και της αληθινής δημοκρατίας και ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά διοργανώνονται σήμερα σε δρόμους και πλατείες από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Οι πολίτες του κόσμου θα διαδηλώσουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».

Ραντεβού στις πλατείες 951 πόλεων σε συνολικά 82 χώρες δίνουν οι αγανακτισμένοι σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία.

«Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας διαμαρτυρίας με σύνθημα «15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Σε Τόκιο και Ταϊπέι οι πολίτες κατέβηκαν ήδη στους δρόμους.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις -με αντικυβερνητικό χαρακτήρα- ετοιμάζεται στη Ρώμη.

Μεγάλη διαδήλωση αναμένεται και στην Ισπανία, τη γενέτειρα του κινήματος των Αγανακτισμένων.

Δυναμικό «παρών» υπόσχεται το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που πήρε τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες με τη σειρά τους εμπνεύστηκαν από την Αραβική Άνοιξη.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αδελφό κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου» δίνει ραντεβού σήμερα στην Πλατεία Πατερνόστερ, κοντά στα γραφεία της Bank of America.

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών στον Έβρο

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών στον Έβρο
Ανευρέθη, την Παρασκευή το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του Θουρίου Ορεστιάδας, στην όχθη του ποταμού Έβρου, πτώμα γυναικός, ηλικίας 20 – 25 ετών, πιθανόν μη νόμιμης μετανάστριας ασιατικής καταγωγής.
Πιθανολογείται ότι η ανωτέρω κατά την προσπάθειά της να περάσει τον ποταμό Έβρο και να εισέλθει, από την Τουρκία, στη Χώρα μας, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πνιγεί.

http://www.thrakinea.gr

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κιουρτίδη «Σιμπολέτ»

Στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, στις 3 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κιουρτίδη με τίτλο «Σιμπολέτ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίαμβος».
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Ελένη Παναρέτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεωρητικής Γλωσσολογίας-Κειμενογλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κυρία Βάλια Λουτριανάκη, φιλόλογος - εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η ηθοποιός Δάφνη Μανούσου και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Μπιλίσης.
Το Σιμπολέτ αποτελεί ένα ταξίδι στον αγώνα της ανθρώπινης ύπαρξης, έναν ύμνο στη ζωή. Ο Γιώργος Κιουρτίδης στο βιβλίο αυτό ευμοίρησε να ψηλαφίσει με επιτυχία τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα με μια γλώσσα απλή και κατανοητή, σμιλεύοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τους χαρακτήρες του βιβλίου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του συγγραφέα, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, με πηγαίο χιούμορ, καυστικότητα και σαρκασμό αναφέρθηκε στη σύγχρονη πραγματικότητα, αναλύοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο τις πτυχές του βιοτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Τίτλος: ΣΙΜΠΟΛΕΤ
Συγγραφέας: Γιώργος Κιουρτίδης
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Μυθιστόρημα
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-6814-51-8
Τιμή: 12,00

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΙΑΜΒΟΣ
Χ.  ΤΡΙΚΟΥΠΗ  31  - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2103300443, FAX. 2103300464

Ο Εμπορικός κόσμος του Σουφλίου συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία


Κλείνουμε μια μέρα πριν μας κλείσουν   ΟΡΙΣΤΙΚΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης επαγγελματιών & εμπόρων Σουφλίου & περιφέρειας   αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των επιχειρήσεων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ και η Ε.Σ.Ε.Ε.
Με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε την αντίθεση μας στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και στα άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία προκαλούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην αγορά.


ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ 
την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Καλούμε τα Μέλη μας να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις.