Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ο 'κακός χαμός' με το βίντεο του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Έσπασε τα κοντέρ σε facebook και blogspots το περίφημο πλέον βίντεο με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μιλάει για τη δυνατότητα της Θράκης να σταθεί ακόμη και ως «ανεξάρτητο κράτος».

Εμείς θα επιχειρήσουμε μια ψύχραιμη προσέγγιση.
Οι δηλώσεις αυτές είναι μέρος από την ομιλία του κυρίου Λαμπάκη στην τελευταία εκδήλωση του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε αυτές τις δηλώσεις, εμφανώς απροετοίμαστος, πράγμα που συνηθίζουν οι νομικοί που είναι απόλυτα σίγουροι για την ευχέρειά τους στον προφορικό λόγο και στην παράθεση επιχειρημάτων. Αυτή η σιγουριά μπορεί να οδηγήσει ένα δικηγόρο σε φραστικούς ακροβατισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει την υπόθεση του πελάτη του. Όμως η ίδια σιγουριά μπορεί να οδηγήσει έναν πολιτικό να χάσει τη δική του, προσωπική υπόθεση.

Όσο κι αν προσπαθούν τις τελευταίες ώρες συνεργάτες και υποστηρικτές του κυρίου Λαμπάκη να «στρογγυλέψουν» και να δικαιολογήσουν τα λεγόμενά του στα διάφορα sites, οι ουσιώδεις εντυπώσεις μένουν.
Ας δεχθούμε ότι άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε.
Ας δεχθούμε ότι αναφερόταν στον κίνδυνο να απομονωθεί η Θράκη λόγω της μόνιμης αδιαφορίας του κεντρικού κράτους.
Ας δεχθούμε ότι όντως ο ίδιος φοβάται μήπως δημιουργηθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα και δεν το βλέπει ως λύση για τη Θράκη.

Τριήμερη περιοδεία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη σε Έβρο και Ροδόπη

Περιοδεία στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, πραγματοποιεί την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Παρασκευή

-Στις 7.30 μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Φερρών

Σάββατο

-Στις 9 π.μ επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Έβρου

-Στις 10 π.μ. συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

-Στις 11 π.μ. συνάντηση με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου

-Στις 12.30 συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ(ξενοδοχείο Αλεξάντερ)

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΠΘ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ


Με την σημαντική υποστήριξη  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικότερα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ορεστιάδας θα προχωρήσει η εκπόνηση του σκέλους που αφορά στον πρωτογενή τομέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 -2014, όπως ανακοινώθηκε και συμφωνήθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα της ΑΜΘ που συνεδρίασε υπό την Προεδρεία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ούστογλου την Τετάρτη  12 Οκτωβρίου 2011 στην Κομοτηνή. Στην συνεδρίαση παρέστη και ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για το πλαίσιο της συνεργασίας ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Σπυρίδων Κουτρούμπας.
Επίσης τα μέλη της Επιτροπής μετά και από εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Κανελλάκη ενέκριναν κατά πλειοψηφία την πρόταση συνεργασίας με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί σύντομα και θα αφορά στην υποστήριξη για την εκτύπωση σχετικού υλικού και την διαδικτυακή προώθηση του έργου τους αλλά και την συμμετοχή τους σε προγράμματα συνεργασίας με όμορες χώρες. Στα μέλη της Επιτροπής παρέστη και μίλησε ο Δντης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Γιώργος Κελεσίδης. Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια ΑΜΘ λειτουργούν 5 τέτοια Κέντρα (Παρανέστι, Φίλιπποι, Βιστωνίδα, Μαρώνεια και Σουφλί) τα οποία έχουν δικτυωθεί και εφαρμόζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές όχι μόνο της περιφέρειας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρξει διαβούλευση με την πρωτοβάθμια κατά τόπους αυτοδιοίκηση αλλά και εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου τα Κέντρα αυτά να αποτελέσουν πυρήνες προβολής της Περιφέρειάς μας και προσέλκυσης πολιτών που επιθυμούν να ανακαλύψουν τους ξεχωριστούς και σπάνιους φυσικούς της πόρους.

Καταρρέει πλέον το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις! 11,5% μπροστά η ΝΔ στην μέτρηση της VPRC

Με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31%, με την κυβερνώσα παράταξη στο 19,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13,5% ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ 8%, η ΔΗΜΑΡ 4%, οι Οικολόγοι 4,5%, το Άρμα Πολιτών 2%,  η Δημοκρατική Συμμαχία 2% και η Χρυσή Αυγή 1,5%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, καθολική είναι πλέον η πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, καθώς μόνο το 3,6% των ερωτηθέντων απαντά υπέρ της κυβερνητικής παράταξης!!! Αντίθετα, σχεδόν μοιράζεται η πεποίθηση του εκλογικού σώματος για το ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές ανάμεσα στη ΝΔ και στο «κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα».
Στην ίδια ερώτηση το 20% περίπου όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν σχηματίσει γνώμη!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Εκκληση συνεργασίας από 13 βαριά ονόματα της αντίστασης

«ΗΕλλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους».
Η έκκληση 13 αγωνιστών της εθνικής αντίστασης για τη σωτηρία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συντάχθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη και έχει στόχο την κοινή πορεία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων.
Την πρωτοβουλία των 13 έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Οπως γράφουν στην έκκληση:
«Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».
Οι «13» καλούν «σε κοινόν αγώνα με στόχο: την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας, την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.
»Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες σε αγωνιστική συνεργασία, με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».
Το κείμενο υπογράφουν οι: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Γουργιώτης, Βούλα Δαμιανάκου, Βάσω Θανασέκου, Μίκης Θεοδωράκης, Θόδωρος Καλλίνος, Μαρία Καραγιώργη, Παναγιώτης Κατερίνης, Ελένη Μπενά, Τάκης Μπενάς, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Τσαπόγας.
e-net

Το Σύνδρομο του "Θεατή" και οι συνέπειές του...

Όταν το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ), έγραφε ένα ποίημα, όπου περιέγραφε τις συνέπειες τής «απάθειας» του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, αμφιβάλω εάν καταλάβαινε ότι στην ουσία περιέγραφε «Το σύνδρομο του Θεατή» και τη διαχρονικά γενικευμένη απόδοσή του  σε όλες τις μορφές του κοινωνικού και πολιτικού βίου.
 
   Περιέγραφε βιωματικά ο Martin Niemoller:
   Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής
  
   Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
  
   Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
 
   Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.
   
   Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν."
 
Black Heart Procession - A Cry For Love