Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βρυξελλών σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας με ευρωβουλευτέςΧτες, 11 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών οργάνωσε εκδήλωση με καλεσμένους ευρωβουλευτές, με στόχο να παρουσιάσουν την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση, που στο τέλος Σεπτεμβρίου υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, και τις θέσεις των κομμάτων τους σχετικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, κατά σειρά εμφάνισης, ο Γιώργος Τούσσας από το ΚΚΕ, ο Νίκος Χουντής από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από τους Οικολόγους και, αφιχθής με αρκετή καθυστέρηση, ο Γιώργος Παπανικολάου από τη ΝΔ. Το δρόμο για την εκδήλωση δεν βρήκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, δηλαδή η Συλβάνα Ράπτη και ο Σπύρος Δανέλλης από το ΠΑΣΟΚ, και ο Νίκος Σαλαβράκος από το ΛΑΟΣ.

Στα πλαίσια των ερωτήσεων/παρεμβάσεων που ακολούθησαν τις τοποθετήσεις των Ευρωβουλευτών, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται, εκπροσωπόντας την Ένωση Αγανακτισμένων Βιομηχάνων, συνεχάρη τις κυβερνητικές δυνάμεις για το μέχρι τώρα έργο τους και για τα μέτρα που "είναι προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε την ικανοποίησή της για την εξοικονόμηση χρημάτων, τις σωστές περικοπές και τη δίκαιη φορολόγηση της μπουγάτσας, αλλά τόνισε πως χρειάζονται κι άλλα μέτρα προκειμένου να καταργηθούν επιτέλους οι διαδηλώσεις και οι απεργίες και παρότρυνε την Κυβέρνηση να προμηθευτεί περισσότερα χημικά και να τολμήσει να συγκρουστεί επιτέλους με τις δυνάμεις της συντήρησης.

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Παρανεστίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
            Επτακόσιοι (700) αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες, με την υποστήριξη πεντακοσίων (500) εθελοντών, θα διασχίσουν τα ορεινά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς της Ροδόπης, στη μοναδικής βιοποικιλότητας ορεινή περιοχή του Παρανεστίου του Νομού Δράμας. Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό στην Ευρώπη Παρθένο Δάσος.
            Οι αγώνες που πραγματοποιούνται είναι:
  • Ο «Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους» (V.F.U.T.) 110 χλμ σε 26 ώρες.
  • Το «Παρανέστιο Μονοπάτι» (Ρ.Ρ.), 36 χλμ.
  • Το «Νέστος Trail» (Ν.Τ.), 10 χλμ.
  • Για παιδιά ηλικίας 10-18 ετών μικρές παρανέστιες διαδρομές
  • Για πρώτη φορά φέτος, το «special VFT» για παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Στη διάρκεια των διαδρομών θα υπάρχουν 12 σταθμοί υποστήριξης και επιπλέον σημεία ελέγχου για λόγους ασφαλείας των αγωνιζομένων.
            Παράλληλα πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα πλαισιώσουν τους αγώνες, απευθυνόμενοι σε όλες τις ηλικίες.
            Όραμα μας είναι: Να γίνει η οροσειρά της Ροδόπης ένας δημοφιλής προορισμός ήπιων δραστηριοτήτων.
Να γίνει βίωμα η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

            Σύνθημα μας: Τρέχουμε για τον τόπο μας
                                   Τρέχουμε για τη χαρά της ζωής
                                   Ερχόμαστε πιο κοντά.

Σουφλί: Αποφάσεις αγροτών στη σύσκεψη που προκάλεσε η «Ενότητα»

Στην ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος, τη συμμετοχή και με αγροτικά μηχανήματα στην πανελλαδική απεργία της 19ης Οκτωβρίου και στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Δεκεμβρίου, μπροστά στα δικαστήρια της Νέας Ορεστιάδας, με αφορμή τη δίκη 19 αγροτών για τις κινητοποιήσεις στο τελωνείο Ορμενίου, συμφώνησαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη για τα αγροτικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκε εχθές στο δημαρχείο Σουφλίου. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, που σύμφωνα με τους αγρότες «δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά έχει γεμίσει με εισαγόμενα προϊόντα». Επίσης, έγινε ενημέρωση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, το 2013, και τις αλλαγές στον ΕΛΓΑ.
“Η κρίση που μαστίζει τους αγρότες θα μεγαλώνει και η κατάσταση θα χειροτερεύει, εάν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται”, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, που διοργάνωσε τη σύσκεψη, Γιάννης Μαργαριτίδης.

ερτ

ΕΛΠΕ: Επένδυση βιομάζας στον Εβρο

http://www.euro2day.gr
του Μιχάλη Καϊταντζίδη

;
Το πράσινο φως για την πραγματοποίηση επένδυσης στην παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, έλαβε από τη ΡΑΕ η "ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες", 100% θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ.

Η άδεια αφορά σε μονάδα ισχύος 4,68 μεγαβάτ που θα λειτουργεί στην κοινότητα Τυχερού του νομού Έβρου. Η επένδυση ανέρχεται σε 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την εγκατάσταση της μονάδας ο τοπικός Δήμος, παραχωρεί στα ΕΛ.ΠΕ. έκταση 35 στρεμμάτων.

Ως καύσιμο θα αξιοποιούνται υπολείμματα καλλιέργειας καλαμποκιού, σιτηρών, βαμβακιού και αγριαγκινάρας. Η νέα μονάδα αναμένεται να δημιουργήσει, περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα απασχολούμενων, στην παραγωγή και τη συγκέντρωση 40-50.000 τόνων βιομάζας, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Στον προγραμματισμό της εταιρείας είναι η κατασκευή του εργοστασίου να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2013, αφού θα έχουν ληφθεί οι άδειες εγκατάστασης κλπ, ώστε να λειτουργήσει μέσα στην ίδια χρονιά.

Οι ανανεώσιμες πηγές είναι τομέας στον οποίο τα ΕΛ.ΠΕ. άρχισαν να δραστηριοποιούνται, είτε αυτοτελώς, είτε με τη συμμετοχή τους σε μικτά σχήματα από το 2006. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης μονάδες με ισχύ πάνω από 30 μεγαβάτ.