Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

To ΓΠΝΑ παραχωρεί 8 κλίνες σε ιδιώτες

Με στόχο την αύξηση των εσόδων της, η Διοίκηση του ΓΠΝΑ Αλεξανδρούπολης παραχωρεί οκτώ κλίνες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με την ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Η παραπάνω εξέλιξη έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων καθώς οι γιατροί καταγγέλλουν πως η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε συνθήκες διαφορετικών ταχυτήτων. Συνολικά, από τις 556 κλίνες που «δίδονται» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι 94 αφορούν νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκ των οποίων οι 56 στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, το «ΑΧΕΠΑ» θα διαθέσει 16 κλίνες, το Ιπποκράτειο 8, το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο» 4, το νοσοκομείο Κιλκίς 4, το νοσοκομείο Χαλκιδικής 4, το νοσοκομείο Καβάλας 6 και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 8.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, με βάση τις συμβάσεις αυτές για 556 κρεβάτια που αφορούν κυρίως μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια δημόσιων νοσοκομείων, η ασφαλιστική καλείται να πληρώσει κατά 50% αυξημένο νοσήλιο σε σχέση με το κλειστό νοσήλιο που ισχύει στις συμβάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εάν ο ασφαλισμένος έχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση και μόλις κατά 20% αυξημένο αν έχει ιδιωτική ασφάλιση μαζί με άλλο ασφαλιστικό ταμείο, όπως για παράδειγμα το ΙΚΑ.

ert

Άδειες διανομής θερμικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, Υπουργική Απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι ειδικοί όροι για τη χορήγηση αδειών διανομής θερμικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις από εκμετάλλευση γεωθερμικού δυναμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας.
Μέχρι σήμερα, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών της χώρας ήταν πενιχρή, με αποτέλεσμα να παραμένει ανεκμετάλλευτη η σημαντική αυτή Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας, που μπορεί να αποφέρει σημαντικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες.
Οι αρχές αξιοποίησης των σχετικών πεδίων περιλαμβάνονται στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 14 του Ν. 3175/2003 όπως ισχύει, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν είχε διαμορφωθεί και υπογραφεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση.
 
Η παρούσα κανονιστική πράξη, την οποία προετοίμασε Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και εκπροσώπους των ΡΑΕ, ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, ουσιαστικά αίρει και το τελευταίο εμπόδιο αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών στον πρωτογενή τομέα, διαμορφώνοντας όσο το δυνατόν απλοποιημένες διαδικασίες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων εγγυήσεων πέραν αυτών που προβλέπονται κατά τη διαδικασία εκμίσθωσης του γεωθερμικού πεδίου. 

Κώστας Μπαλάφας
Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας, ο οποίος έγινε γνωστός από τις φωτογραφίες του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης. 

Τροχαίο με δύο φορτηγά και αυτοκίνητο

Τροχαίο με δύο φορτηγά και αυτοκίνητο
Δύο φορτηγά κι ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκαν το πρωί στον κάθετο άξονα του Έβρου στο τμήμα μεταξύ Ψαδάδων και Αμορίου.
Τα φορτηγά δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί από το δρόμο και η κυκλοφορία δεξαγέται με ιδιαίτερη προσοχή.
Παρά τον όγκο των οχημάτων, ευτυχώς οι αρχικοί φόβοι για θύματα δεν επιβεβαιωθηκαν.
Ένα ακόμα ατύχημα σε ‘να δρόμο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. . .
φώτο: αρχείο

http://www.thrakinea.gr

Χωρίς βίζα οι Τούρκοι στον Έβρο

Το θέμα της κατάργησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερες επισκέψεις στην περιοχή του Έβρου, μελετά ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης ύστερα από σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού. Την πρόταση έφερε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ Ελένη Τσιαούση κατά την συνάντηση που είχαν οι βουλευτές με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμη την ερχόμενη βδομάδα .
ert

Διατηρούνται οι κλίνες του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δεν επηρεάζεται, τελικά, από την αναδιάταξη των νοσοκομείων του Ε. Σ. Υ., ο αριθμός των κλινών που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αντίθετα, η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αναμένεται να εγκρίνουν και την οργανική ένταξη οκτώ ακόμη κλινών, για την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η εξέλιξη αυτή, που εκτιμάται ότι θα επικυρωθεί και επίσημα στα τέλη Οκτωβρίου, αυξάνει από 112, που λειτουργούν σήμερα, στις 120, τις οργανικές κλίνες του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν και οι 13 της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Γιώργος Ντόλιος, «διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου και διατηρούνται όλες οι θέσεις του νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού». Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος, σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ υπογράμμισε πως «επιδίωξη είναι η διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου και η κάλυψη αναγκών που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν».
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

ert

Κατάντια!Ο Γιώργος Παπανδρέου φωτογραφήθηκε με τον Εφραίμ!

Αφού η σημερινή Βουλή ουσιαστικά τους αθώωσε, με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, έρχεται τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να φωτογραφηθεί με τον απατεώνα ηγούμενο Εφραίμ. Απίστευτο κι όμως αληθινό…
Στο παρασκήνιο της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο Άγιο Όρος για τα 20χρονα του Βαρθολομαίου στον οικουμενικό θρόνο, ο Πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, με τους ηγουμένους των μονών! Ο Εφραίμ φυσικά δεν έλειπε απ’ αυτήν (κλικ στην φωτογραφία).
Πόσο ακόμα θα ξεφτιλίζετε ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ;;; Εκτός κι αν ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Εφραίμ … ως υπουργό Οικονομικών, στην θέση του Βενιζέλου, με αναπληρωτή τον Αρσένιο!
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Κουμπάροι, φίλοι, κολλητοί μοιράζουν χρήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και του Δήμου Ορεστιάδας μεταξύ τους

 Aπο Aman Orestiada

«Όργιο» κατασπατάλησης φαίνεται ότι γίνεται στην Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας. «Μαέστρος» της κομπανίας που λειτουργεί μεθοδικά ως μια Συμφωνική Ορχήστρα, η πρόεδρος της κ. Αριάδνη Ροροπούλου.
Απίστευτα ποσά διακινούνται για υπηρεσίες που απαιτούν πολύ λιγότερα χρήματα, αν γινόταν με διαφορετικό τρόπο. Και είμαστε ακόμη στην πρώτη χρονιά της νέας θητείας του δημάρχου κ. Μουζά.
Για ποιο πράγμα να μιλήσουμε πρώτα… Τέλος πάντων ας ξεκινήσουμε.
Απ’ ευθείας ανάθεση στο δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνιάδη (ο οποίος συστεγάζεται εδώ και χρόνια και λειτουργούν ως ενιαίο γραφείο με την επίσης δικηγόρο κ. Δήμητρα Τσακιρίδου - Μουζά σύζυγο του Δημάρχου Ορεστιάδας, βλέπε εδώ) εργασία νομικής φύσεως, ύψους 15000 ευρώ, για έλεγχο συμβολαίων καλλιτεχνών στις εκδηλώσεις του Άρδα 2011 (βλέπε στη διεύθυνση εδώ). Θαρρείς και τα συμβόλαια ήταν χρυσά! Αφήστε που οι manager των καλλιτεχνών τα έχουν έτοιμα.
Να σημειωθεί ότι με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση από το ταμείο του δήμου, πάλι στον κ. Αντωνιάδη, εργασία για νομική υποστήριξη σ’ ένα διασυνοριακό πρόγραμμα με ένα Βούλγαρο εταίρο, ύψους 2500 ευρώ περίπου. Θαρρείς και το συγκεκριμένο γραφείο είναι εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους δράσεις!!!
Δεν αναφέρονται βέβαια οι δεκάδες μικρές υποθέσεις των 300, 400, 500 ευρώ που ανατίθενται στον ίδιο δικηγόρο ή σε συνεργάτη τους δικηγόρο με έδρα το Διδυμότειχο. Φυσικά το τελευταίο γίνεται για ξεκάρφωμα, καθώς οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, όλοι ξέρουν, τι συμβαίνει και ποιοι συνεργάζονται με ποιους.