Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή του Περιφερειαρχη προς τον Υπουργό Οικονομικών

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε στις 22 Σεπτεμβρίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης σχετικά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει πρόνοια η οποία θα αποτρέψει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται ήδη πολλές οικογένειες στην Περιφέρεια, εξαιτίας του τεράστιου κόστους θέρμανσης το οποίο θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επικοινωνώ δια της παρούσης μαζί σας για να σας επισημάνω ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλά, ζητώντας την παρέμβασή σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία.
Αναφέρομαι στην αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα εφαρμοστεί από την 15η Οκτωβρίου και που θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε οικονομικό αδιέξοδο.

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011 στη 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011 στη 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Εγκαίνια: Tετάρτη 19/11, ώρα 20:00
Διάρκεια: Τετάρτη 19/11 – Σάββατο 29/11
Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου
Λεωφόρος Στρατού 2Α, Τ 2310 821 231
∆ευτέρα - Κυριακή 17.30 - 21.00

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 20:00 εγκαινιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011», στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 15ης Μπιενάλε Νέων Μεσογείου. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.

Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης οι νέοι φωτογράφοι αναζητούν τρόπους υπέρβασης των εμποδίων που περικλείονται σε κάθε ξεκίνημα και μετρούν τις δυνάμεις τους στην ιδιότυπη διαδικασία αναζήτησης της καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο εξακοσίων προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει μία γενικότερη άνοδο της καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα του επιπέδου της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται μέσα από ένα πλουραλισμό τεχνικών και τεχνοτροπιών, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.


Συμμετέχουν: Βασιλική Αλεξοπούλου, Κατερίνα ∆ρακοπούλου, Έλενα Καρακίτσου, Στέλλα Μουζή, Μιχάλης Μπίτσης, Ιωάννης Τσιαδής, Άλκηστις Τσιτούρη, Λεωνίδας Τούμπανος, Γιώργος Χαμπίδης, William Faithful

Eπιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος

Ωραία δουλειά ο πόλιτσμαν...

Οι ωραιότερες ατάκες του Ελληνικού κινηματογρ​άφου
Θανάσης Βέγγος: Ωραία δουλειά ο πόλιτσμαν βρε παιδιά, σε ντύνουνε, σε ταίζουνε, σε κοιμίζουνε, σου δίνουνε το χαρτζιλίκι σου, και βγαίνεις μετά και στον δρόμο και κάνεις και κουμάντο.
Σ. Ρ.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/10/blog-post_5850.html
 

15 ερωταπαντήσεις για εφεδρεία και μισθολόγιο

Έναν οδηγό, με στόχο την αποσαφήνιση στις... γκρίζες ζώνες του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου, αλλά και στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, δίνουμε σήμερα, με τη μορφή των ερωταπαντήσεων. Η πρώτη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου αφήνει θολό το τοπίο σε αρκετές διατάξεις, εκείνο όμως που γίνεται σαφές με την πρώτη ματιά είναι οι δραματικές αλλαγές στη ζωή και την εργασία χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Με την προϋπόθεση ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε όταν όλα αυτά συζητηθούν στη Βουλή, παραθέτουμε 15 ερωτήσεις-απαντήσεις, που αφορούν τα σημαντικότερα σημεία των νέων δεδομένων.
1. Ποιοι και πόσοι είναι οι υπάλληλοι που θα βγουν τελικά στην εφεδρεία;
ΑΠ.: Γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και μέσα στο τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος θα έχουν απομακρυνθεί με ηλικιακά κριτήρια γύρω στους 30.000 υπαλλήλους. Η πρώτη φουρνιά περιλαμβάνει όσους μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και θα είναι 55 χρόνων, δηλαδή όσοι σήμερα είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας. Αυτοί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων που γνωρίζουν τα δημοσιοϋπαλληλικά, πρέπει να είναι παραπάνω από 30.000, μάλιστα ορισμένοι τους υπολογίζουν σε 40.000 υπαλλήλους. Επίσημο νούμερο δεν υπάρχει, παρά την απογραφή που