Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

«Αποκαλυπτήρια» για το μισθολόγιο και την εφεδρεία


Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την εργασιακή εφεδρεία και το μισθολόγιο-βαθμολόγιο του Δημοσίου τομέα. Δείτε παρακάτω ολόκληρες τις διατάξεις για τους νέους μισθούς στο Δημόσιο καθώς και τα ψιλά γράμματα για την εφεδρεία. Αυξάνονται οι εισαγωγικοί μισθοί, μπαίνει ταβάνι στις 3.000 ευρώ για μισθούς και διατηρούνται μόνο κάποια βασικά επιδόματα.


Oι διαφορές στους εισαγωγικούς μισθούς έχουν ως εξής:

Κατηγορία Μισθός πριν Νέος μισθός
ΥΕ 711 780
ΔΕ 830 858
ΤΕ 938 1037,4
ΠΕ 984 1092
Τα επιδόματα που διατηρούνται είναι: ♦επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με 150 ευρώ το μήνα
♦παραμεθόριων περιοχών 100 ευρώ το μήνα
♦Επιδόματα Εορτών και Αδείας
Διαβάστε αναλυτικά τα προσχέδια νόμου επιλέγοντας τα αρχεία από τη στήλη δεξιά.
 

«Άννα Μπολένα» του ΝτονιτσέτιΗ Anna Netrebko ανοίγει τη σεζόν στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ενσαρκώνοντας την τραγική βασίλισσα που τρελαίνεται εξαιτίας του άπιστου βασιλιά της. Τραγουδάει μια από τις μεγαλύτερες σκηνές τρέλας στην όπερα σ’ αυτή τη νέα παραγωγή της Μητροπολιτικής Όπερας με παραγωγό τον David McVicar. Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο) υποδέχεται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 τη μεγαλειώδη παράσταση, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία με τον Αντέννα, ως μία από τις αίθουσες που θα φιλοξενήσουν φέτος τις παραστάσεις της Μητροπολιτικής Όπερας.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γιάννης Νικολαϊδης και ο γενικός διευθυντής Στάθης Κεφαλίδης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 11:00, για την πρεμιέρα της συνεργασίας με τον Αντέννα και το πρόγραμμα για την περίοδο 2011- 2012, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

O ΑΝΤΡΑΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ..


Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σουφλίου

Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σουφλίου πραγματοποίησε γενική Συνέλευση σήμερα 4/10/11 με την παρουσία του Δ/ντη Β΄/θμιας εκπαίδευσης Ν. Έβρου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν την λειτουργία του σχολείου και που οδήγησαν στην κατάληψή του από τους μαθητές για δεύτερη εβδομάδα
Διαπιστώνοντας την προκλητικά μεροληπτική στάση του προϊσταμένου απέναντι στην λειτουργία αυτού του σχολείου καταγγέλλουμε την αδιάλλακτη συμπεριφορά του και τις προσβλητικές για τα μέλη του συλλόγου και τους μαθητές εκφράσεις του. Θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα των μαθητών και νομικά επιλύσιμα, καθώς υπάρχει και η ανάλογη υποδομή και το στελεχιακό δυναμικό στο λύκειο Σουφλίου.
Ζητάμε σαν γονείς την συμπαράσταση των πολιτικών αρχόντων προκειμένου να δικαιώσουν τον αγών μαθητών και γονέων. Η κατάληψη των μαθητών του λυκείου Σουφλίου δεν είναι ούτε υποκινούμενη ούτε γίνεται από «μόδα». Απόδειξη ότι δεν έγινε καμία φθορά σε υλικά και κτήρια του σχολείου.
Η αγωνίες και ανησυχίες των παιδιών μας ξεπερνούν σε δυσκολία, λόγω και της γεοφυσικής θέσης του σχολείου, τα προβλήματα των μαθητών άλλων περιοχών
Θέλουμε την προκοπή των παιδιών μας και όχι να θεωρούνται τα παιδιά ενός κατώτερου θεού  

                                                                        Για το σύλλογο                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ