Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Ο,τι θέλετε για το στρατό, απο τα ΚΕΠ

Διεκπεραίωση θεμάτων της Διεύθυνσης Στρατολογίας από τα ΚΕΠ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και της αναμονής, σε ό,τι αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αποφασίστηκε τελικά και υλοποιείται άμεσα.

Για το σκοπό αυτό υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, με θέμα «Καθορισμός διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας / Δ/νση Στρατολογίας – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και των αντίστοιχων εντύπων τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τροποποίηση της ΔΟΛΚΕΠ/Φ15/49/15556/1-6-2009 (ΦΕΚ 1265/Β) περί καθορισμού διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των αντίστοιχων εντύπων τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ».

Ειδικότερα, στα ΚΕΠ μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται οι ακόλουθες υποθέσεις:
1.Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων, που καλούνται και κατά το προηγούμενο έτος έχουν απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή έχουν καταταγεί σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης ή την προηγούμενη πενταετία συμμετείχαν δύο φορές σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσηςΠρώτα εκτέλεσε τα έργα… και μετά τα δημοπράτησε (;)

Σύμφωνα με το blog "gkatzios.blogspot.com", ελεγκτές μηχανικοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης βρέθηκαν στο Σουφλί, για να ελέγξουν την βασιμότητα της καταγγελίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός εκτέλεσε πέντε μικρά έργα, και μετά τα έβγαλε σε δημοπρασία για το τυπικό μέρος της διαδικασίας.

Αν διαπιστωθεί παρανομία ή παρατυπία αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος και προβλέπεται ο Δήμαρχος να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όπου κινδυνεύει με επιβολή ποινής αργίας...»

Όπως αναφέρει το blog σε έργο που αφορούσε χωματουργικά η έκπτωση ήταν μόλις… 3% !!!


 Δείτε το θέμα από πότε είχε βγει ... http://souflievros.blogspot.com/2011/08/blog-post_5872.html
Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων


Η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή» στα πλαίσια των δράσεων της για την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στη δημιουργία θεσμών που έχουν άμεση σχέση με τη νεολαία, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-11-2011, κατέθεσε την παρακάτω πρόταση που την ανέδειξε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καραγιάννης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραγιάννης ανέφερε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιδέα – πρόταση που αφορά τη δημιουργία ενός νέου εγχειρήματος στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης και που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό. Πρόκειται για το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων.
Οι μαθητές όλων των τάξεων Λυκείου του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα συμμετέχοντας σ’ έναν άρτια οργανωμένο και αδιάβλητο γραπτό διαγωνισμό να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της γενιάς τους και της περιοχής μας κι όσοι καταφέρουν να επιλεγούν θα 

Έρχεται η γιαγιά μολοτοφ

by Dionisis Vithoulkas