Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτυπώστε και παίξτε το επιτραπέζιο των ημερών φιδάκι ΙΚΑ


Το γνωστό παιδικό επιτραπέζιο φιδάκι τροποποίησε το blog http://xilapetres.blogspot.com/ σε φιδάκι ΙΚΑ. Μπορείτε να το δείτε, να το τυπώσετε και να γελάσετε παίζοντας το στην παρακάτω διεύθυνση http://www.koutipandoras.gr

Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο ΣπίτιΤο "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί μία από τις κρίσιμες προτεραιότητές μας. Για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος και κυρίως τη διατήρηση διαρκούς κοινωνικής φροντίδας από τους ΟΤΑ στους πολίτες, το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.
Ήδη σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι για το 2011. Συγκεκριμένα διασφαλίστηκαν 52,9 εκ. ευρώ από Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και 60 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η διαγωνιστική διαδικασία που εξελίσσεται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ξεκίνησε κατά το πρώτο τετράμηνο του 2011. Αναμένουμε την άμεση σύναψη συμβάσεων με τους φορείς.
Διαπιστώσαμε έγκαιρα δυσκολίες στο μηχανισμό απορρόφησης των εθνικών πόρων που διατίθενται για την μισθοδοσία Α΄ εξαμήνου του προσωπικού του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Από το ποσό των 52,9 εκ ευρώ, σήμερα έχει ήδη αποδοθεί στις 13 Περιφέρειες το ποσό των 26 εκ ευρώ. Σε διαρκή επικοινωνία με τις Δ/νσεις των Περιφερειών και τα Περιφερειακά Ταμεία έγινε εφικτό οι πληρωμές προς τους φορείς των δήμων που την 25η Αυγούστου ήταν 0,5 εκ. €, να ανέλθουν στα 2,1 εκ. € την 19η Σεπτεμβρίου, και στα 6,3 εκ. € την 23η Σεπτεμβρίου. Εν συνεχεία οι δικαιούχοι δημοτικοί φορείς υποχρεούνται να πληρώνουν τους οφειλόμενους μισθούς στους εργαζόμενους.
Σε τρεις Περιφέρειες όμως, ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, δεν είχε διενεργηθεί καμία πληρωμή προς δικαιούχους δημοτικούς φορείς .

«Ημερίδα: Πράσινες Θέσεις Εργασίας στη Θράκη»Στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Πράσινες Θέσεις Εργασίας στη Θράκη»  η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη (Λεωφ.Δημοκρατίας 307 – 3ος όροφος), στις 19:00 το απόγευμα, κλιμάκιο του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.
Η συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη θα δοθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου την Παρασκευή 30.9.2011 και ώρα 13:00 – 14:00. Η συνέντευξη  αφορά  τόσο την προγραμματισμένη ημερίδα καθώς και το πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου στην περιοχή.

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

     
Σας καλούμε στην  ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3  Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη ( Λεωφ.Δημοκρατίας 307 – 3ος όροφος), στις 19:00 το απόγευμα,  με θέμα «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Ενημέρωση για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου

Στελέχη του ομίλου Κοπελούζου ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη Έβρου και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπηρεσιών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της περιφερειακής ενότητας Έβρου, για το έργο που αφορά την κατασκευή υπεράκτιου πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, που σκοπεύει να κατασκευάσει ο όμιλος, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ακτή και 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. “Απαιτήσαμε από την εταιρεία που σχεδιάζει να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο, να έρθει και να μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα, ενώ ενημέρωση ζητήσαμε και από την πολιτεία, γι' αυτό το έργο αλλά και για κάθε επένδυση που αφορά την περιοχή μας”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.
Παράλληλα, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ομίλου να υπάρχει “ανοιχτός δίαυλος μόνιμης επικοινωνίας και ενημέρωσης για όλα τα βήματα που αφορούν την επένδυση, προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου να διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η περιφερειακή ενότητα Έβρου θα παραχωρήσει για αξιοποίηση στην εταιρεία την ωκεανογραφική μελέτη, που είχε εκπονήσει η πρώην νομαρχία Έβρου, με αφορμή τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

ερτ

Βιβλίο εσόδων - εξόδων για κάθε οικογένεια

«Λογιστές» θα γίνουν από το επόμενο έτος όλοι οι φορολογούμενοι αφού θα πρέπει να τηρούν «βιβλία εσόδων-εξόδων» και να κρατούν αποδείξεις για όλα τα έσοδα, τις δαπάνες και τις αποταμιεύσεις. Μάλιστα όλα τα ποσά των οικογενειακών δαπανών και αποταμιεύσεων θα είναι υποχρεωμένοι να τα καταχωρίζουν ηλεκτρονικά σε ειδικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Oρισμένα από τα στοιχεία αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να τα περνούν και οι επιχειρήσεις που εκδίδουν τις αποδείξεις μέσω της φοροκάρτας και όταν θα γίνει η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν το 2013 να δηλώσουν μαζί με τα εισοδήματά τους και όλες τις δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποίησαν το 2011, όλα τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, IX αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες, έργα τέχνης κ.λπ.) και τις αποταμιεύσεις τους (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.).
Αποδείξεις
Πιο συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και να καταχωρίζουν αποδείξεις και παραστατικά για όλες τις οικογενειακές δαπάνες τους, όπως αποδείξεις για τα καταβληθέντα ενοίκια κύριας κατοικίας και τα καταβληθέντα ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, για τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μαθημάτων, για τις δικηγορικές αμοιβές, για τις αμοιβές γιατρών, για τις ιατρικές εξετάσεις και τα νοσήλια, για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έξοδα για λογαριασμούς σε ΔEH, φυσικό αέριο, ύδρευση, κινητή και σταθερή τηλεφωνία για αγορές ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, για αγορές σε σούπερ μάρκετ, δαπάνες σε εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία κ.ά.
Eπίσης θα υποχρεωθούν να δηλώσουν αναλυτικά τις αποταμιεύσεις και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και να υποβάλουν όλα τα προβλεπόμενα αποδεικτικά από τα οποία θα προκύπτει ότι τα ποσά που αποταμίευσαν ή διέθεσαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων προήλθαν από νόμιμες πηγές.
Ελεγχοι 

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ "ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ"

Γράφει η Θέτις


Στα δικά μου τα χρόνια (αρκετά πίσω) όλοι εμείς που διαβάζαμε στο σχολείο το βιβλίο της ιστορίας (τότε που υπήρχαν βιβλία) το κυριότερο συναίσθημα που μας προκαλούσε ήταν αυτό της διάχυτης υπερηφάνιας που γεννήθηκες Έλληνας. Συνθήματα όπως οι Έλληνες δεν φοβούνται τίποτα, δεν αντέχουν τη σκλαβιά, ελευθερία ή θάνατος, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και κ.λπ., κ.λπ. αμέτρητα.
Από την άλλη πλευρά όμως καθώς μεγάλωνα άρχιζα ν' αναρωτιέμαι πως αυτοί οι πρόγονοί μας που δεν άντεχαν τον τούρκικο ζυγό, πως ήταν δυνατόν να έμειναν σκλαβωμένοι για 400 ολόκληρα χρόνια και δεν αντιδρούσαν νωρίτερα. Τι περίμεναν; γιατί περίμεναν; Προφανώς απ' ότι έδειξε η ιστορία περίμεναν να περάσουν (το ξαναεπαναλαμβάνω) 400 ολόκληρα χρόνια για να γεννηθεί ένας «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και να κάνει αυτό που έκανε.
Δυστυχώς σήμερα αυτό επαναεπιβεβαιώνεται. Καθημερινά, όλη μέρα, ακούω, βλέπω, συμμετέχω σε συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, άγνωστους, στο internet στα επώνυμα άρθρα, στα σχόλια αναγνωστών να κυριαρχεί ένα και μοναδικό ερώτημα: ποιος θα μας σώσει, ποιος θα μπει μπροστά για ν' ακολουθήσουμε.  Υπάρχει κανείς να βγάλει την Πατρίδα στο Φως; Αφού όποιον και να ψηφίσουμε τα ίδια θα κάνει. Υπάρχει ένας πραγματικός πατριώτης να τον εμπιστευτούμε; Και να γίνουν εκλογές... ποιον να ψηφίσουμε;
Και αναρωτιέμαι, σαν λαός είμαστε πραγματικά ικανοί να ξαναπεριμένουμε άλλα 400 ή και 700 χρόνια... για να γεννηθεί ένας άλλος ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;;; Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο ..... τι να πω δειλοί, καλοπερασάκηδες, φοβισμένοι, βολεμένοι να περιμένουμε όλοι μας από κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Γιατί περί φιδιού πρόκειται..

Δήμαρχος έβαλε τα γυαλιά στο Υπ. Παιδείας - Τύπωσε βιβλία για όλους τους μαθητές

Την ώρα που εκατομμύρια μαθητές είναι ακόμη δίχως βιβλία και το σύστημα φωτοτυπία έχει πάρει φωτιά, ένας Δήμαρχος σκέφτηκε το αυτονόητο! Πως το να τυπώσει βιβλία για τους μαθητές κοστίζει φτηνότερα από τις εκατομμύρια φωτοτυπίες που θα χρειάζονταν για να εφοδιαστούν όλα τα παιδιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος Ιλίου έβαλε τα γυαλιά στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Nίκος Ζενέτος "κάναμε μια έρευνα και είδαμε με τους συνεργάτες μου οτι για να βγουν φωτοτυπίες το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Δεδομένου ότι στο Ιλιον έχουμε 10.200 μαθητές και οι σελίδες που επρεπε να τυπώσουμε ήταν περίπου 4.200.000 σελίδες με την προσφορά που μας έδωσαν 0.5 λεπτά του ευρώ την κάθε σελίδα, έφτανε το ποσό των 250.000 ευρώ μαζί με την βιβλιοδεσία. Ετσι καλέσαμε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και 

Δήμος Σουφλίου : Πότε προσλήφθηκαν ... και πως ;