Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

The Train Leaves at 8 from Soufli !

 Όμορφο !!http://demi-zouzounews.blogspot.com

O Πάγκαλος για το χαράτσι των 7.500 ευρώ


O Πάγκαλος για το χαράτσι των 7.500 ευρώ by babisflou

Βενιζέλος: Θα μετρούν όλες οι αποδείξεις δαπανών της οικογένειας

Με δήλωσή του πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος διευκρινίζει, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την συγκέντρωση αποδείξεων, ότι θα δηλώνεται πλέον το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνουμε. Δηλαδή θα "μετρούν" οι αποδείξεις για όλες τις δαπάνες: κινητά τηλέφωνα, ρεύμα, ταξίδια, ενοίκια, ιατρικές υπηρεσίες κ.λπ. Συγκεκριμένα:

«το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις,  αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ). 
 Στην ίδια λογική θα πρέπει να τεκμηριώνεται και το σύνολο του εισοδήματος που αποταμιεύεται.
Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).
Όλη η ανακοίνωση του Ε. Βενιζέλου:
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Yπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.

Σχολικές υποδομές ύψους 7.000.000 € στο ΕΣΠΑ


ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΑΚΡΟΓΩΝΙΑIΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Σχολικές υποδομές ύψους 7.000.000 € ενέταξε στο ΕΣΠΑ
ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης

Με την θέση ότι οι υποδομές στην εκπαίδευση αποτελούν την ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη επένδυση στο μέλλον του τόπου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας Θράκης 2007 -2013», αξ. Προτερ. 9, «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», των παρακάτω έργων:
  • Ανέγερση 12\θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, με δικαιούχο τον Δήμο Παγγαίου και προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ
  • Ανακαίνιση 4ου Γυμνασίου και Πειραματικού Γυμνασίου Καβάλας, με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας και προϋπολογισμό 1.650.000 ευρώ
  • Ανέγερση συμπληρωματικών χώρων εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου, με δικαιούχο τον Δήμο Παγγαίου και προϋπολογισμό 600.000 ευρώ
  • Βελτίωση Υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δήμου Σουφλίου, με δικαιούχο τον Δήμο Σουφλίου και προϋπολογισμό 702.000 ευρώ και
  • Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών 2ου, 3ου, 5ου Δημοτικών Σχολείων Δήμου Διδυμοτείχου με δικαιούχο τον Δήμο Διδυμοτείχου συνολικού προϋπολογισμού 535.810 ευρώ.

Tροποποίηση Οργανισμού Νοσοκομείου

Η τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αλλά και οι εφημερίες συζητήθηκαν στην χθεσινή γενική συνέλευση των γιατρών. Όπως πρόεκυψε, στον Οργανισμό περιλαμβάνονται όλες οι οργανικές θέσεις που υπάρχουν μέσα στο νοσοκομείο, ωστόσο εκείνο που προβληματίζει τους γιατρούς είναι το θέμα των εφημεριών καθώς την αποκλειστική ευθύνη με τον νέο νόμο την έχει η Διοίκηση του νοσοκομείου.
«Το θέμα είναι υπό συζήτηση και οποιαδήποτε τροποποίηση υπάρξει πρέπει να γίνει με βάση τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης όπως αυτά έχουν αποφασισθεί από το τελευταίο επιστημονικό συμβούλιο», σχολίασε στην ΕΡΑ ο γρ της ΕΙΝΟΚΥΘ κ Χρ Δραγουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι, «η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει καταγραφή των αναγκών της εφημέρευσης και εφαρμογή ενιαίου πρότυπου εφημέρευσης για όλα τα νοσοκομεία ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών που θα αντιμετωπίζει αλλά και τον φόρτο εργασίας».

ερτ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση ( άρθρο 76 του Ν.3852/2010 ) που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 28η  του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:1. Γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος Έργων και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Σουφλίου για το έτος 2012.

2. Γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του Δήμου Σουφλίου για το έτος 2012.
   Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο

O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ., του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση. Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν. Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον.. πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου». Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη. Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη. Με το ΦΕΚ Γ’ 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του: Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ. Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ “Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.). Με το ΦΕΚ Γ’ 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση “μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού”. Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το “Παρατητηρήριο Α.Ε.”; Μα, γιατί απλούστατα το “παρατηρητήριο” είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση ! Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας