Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 74 ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Johannes Hahn παρουσίασαν το σχέδιο δράσης που συνομολογήθηκε μετά και από τη σχετική συνεργασία και διαβούλευση που είχαν με τους Περιφερειάρχες της χώρας αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Το σχέδιο περιλαμβάνει 74 σημαντικά έργα (projects) Περιφερειών (τουλάχιστον 5 έργα από κάθε Περιφέρεια).


ΕΑΣ Έβρου- Θα πληρώσει 236 χιλιάδες για τα "χαράτσια"

"Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος" λέει ο λαός μας και έχει απόλυτα δίκαιο σε κάποιες περιπτώσεις. Ταιριάζει "γάντι" στην χρεωμένη ΕΑΣ Έβρου που καλείται και τώρα με τα νέα μέτρα για τα ακίνητα , να πληρώσει απίστευτα μεγάλα ποσά. Πιο συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο θα πρέπει να πληρώσει 56 χιλιάδες ευρώ, 48 χιλιάδες ευρώ για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και 132 χιλιάδες ευρώ για το "χαράτσι" των ακινήτων. Κάντε τα σούμα και θα δείτε ότι η ΕΑΣ μέσα στις προσεχείς ημέρες θα πρέπει να πληρώσει 236 χιλιάδες ευρώ για την σωτηρία της Ελληγνικής Οικονομίας. Αν προσθέσετε ότι και οι αγρότες της οφείλουν 6 εκ. ευρώ που δεν μπορεί να εισπράξει λόγω κρίσης το ταμείο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο...

www.faros24.g

Σύγχρονο ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, από χθες 26/09/2011, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο. Σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και της μορφής του πάσο, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι – και μόνο αυτοί – να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.
Παράλληλα, διευκολύνονται οι γραμματείες των τμημάτων από μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία πολλές φορές κατέληγε να «ανατίθεται» στις φοιτητικές παρατάξεις.
Τι ίσχυε μέχρι σήμερα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, εκτυπώθηκαν πάνω από 650.000 δελτία ειδικού εισιτηρίου. Στα Ιδρύματα στάλθηκαν περίπου 505.000 πάσο επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι προφανές ότι ο αριθμός των δελτίων που διανεμήθηκαν δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στους πραγματικούς δικαιούχους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).
Το σύνολο των φοιτητών πρώτου, δεύτερου και  τρίτου κύκλου (προπτυχιακοί ως και  τα ν+2 έτη σπουδών, μεταπτυχιακοί  και υποψήφιοι διδάκτορες), που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Ιδρυμάτων, είναι ενεργοί και δικαιούνται πάσο ανέρχεται σε 364.380. Συνεπώς εκδόθηκαν 140.000 περισσότερα πάσο.

Αναφορές Μαγκριώτη στις αναπτυξιακές υποδομές

Στις αναπτυξιακές υποδομές, που θα ενισχύσουν τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στο 1ο Φόρουμ Ελληνοβουλγαρικής διασυνοριακής συνεργασίας που διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.
Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους οδικούς άξονες που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ ειδικότερα για τον κάθετο άξονα «Αρδάνιο-Ορμένιο» σημείωσε πως σύντομα, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος «Αρδάνιο-Μάνδρα» και του τμήματος «Μάνδρα-Ψαθάδες», όπου ξεκινούν και πάλι οι εργασίες, θα είναι έτοιμα και τα 128 χιλιόμετρα του «στρατηγικής σημασίας» άξονα. Όσον αφορά την περιφερειακή οδό Αλεξανδρούπολης, είπε πως πρόκειται για ένα «ώριμο για δημοπράτηση έργο», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Π. Ε. Π./Α.Μ.Θ. και θα κατασκευαστεί από την «Εγνατία Οδό» Α. Ε. Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου ολοκληρώνεται το έργο «επέκτασης-αναδιαρρύθμισης και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων», ενώ ειδική αναφορά έκανε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, για το οποίο διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν οι πόροι που απαιτούνται για όλες τις αναγκαίες υποδομές του. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, «το υπουργείο θα προβεί σε νέα δημοπράτηση των υπολειπομένων εργασιών εκβάθυνσης, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ, από το Π.Ε.Π./Α.Μ.Θ. Τέλος, όσον αφορά τον πολυχρηστικό σταθμό και τον λιμενίσκο μικρών σκαφών του λιμένα, ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι οι μελέτες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2011 και πως «το έργο είναι δυνατό να δημοπρατηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012». Ο προϋπολογισμός του είναι 44,5 εκ. ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.     

ert

Αναφορά Όλγας Ρενταρή για την διακοπή λειτουργίας της Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ Διδυμοτείχου

«Σε περιόδους κρίσης δεν θα πρέπει να περικόπτονται δαπάνες σε τομείς που είναι απαραίτητοι και επιβεβλημένοι για τις ανάγκες του πολίτη», επισημαίνει σε αναφορά της προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή. Η βουλευτής ζητά από τους υπουργούς να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση διακοπής της λειτουργίας της Υγειονομικής Επιτροπής στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου.

Η κ. Ρενταρή τονίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τη γεωγραφική κατανομή του νομού, καθώς, όπως σημειώνει «ο βόρειος με το νότιο Έβρο έχει 250 χιλιόμετρα διαφορά, μία καθόλου ευκαταφρόνητη απόσταση και δη για ασθενείς».
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

3 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη-Στο Δικαστήριο τ. Δήμαρχος για παράνομη πρόσληψη !

Μία παράξενη δίκη, πρόκειται να γίνει, αν δεν υπάρξει αναβολή στα Δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης. Αφορά την παράνομη πρόσληψη εργαζόμενης σε Δήμο του Νομού, με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων, τ. Αντιδήμαρχο και τ.Δήμαρχο γιατί δέχθηκαν την αίτηση της υποψηφίας για διορισμό, ενώ η ίδια δεν ήταν μόνιμη κάτοικος του Δήμου αφού τα χαρτιά που κατέθεσε δεν ήταν πραγματικά, όπως προκύπτει από την δικογραφία. Κατηγορούμενοι είναι ακόμη η υπάλληλος που διορίσθηκε, ο σύζυγός της και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που φαίνεται ότι διέμενε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά
την υπόθεση "κυνήγησε" άλλος υποψήφιος που παρ' ότι ήταν μόνιμος κάτοικος έμεινε εκτός αφού διορίσθηκε η κατηγορούμενη που κατέθεσε ψευδή δικαιολογητικά. Από την δικογραφία φαίνεται ότι στο σπίτι που "διέμενε" δεν ήταν συνδεδεμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν κατατέθηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό στην εφορία, ενώ και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ουδέποτε δήλωσε στην εφορία έσοδα από την ενοικίαση του σπιτιού. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες:
-Ψευδής υπεύθυνη δήλωση.
-Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.
-Ηθική αυτουργία σε ψευδή υπεύθυνη δήλωση κατά συρροή.
-Παράβαση καθήκοντος.
Όπως προαναφέραμε κατηγορείται και τέως Δήμαρχος, που μία βδομάδα αργότερα στις 10 Νοεμβρίου θα έχει και πάλι δίκη, για την γνωστή υπόθεση πλαστογράφησης πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου που αναβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
faros24.gr