Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασχέθηκαν 900 συσκευασίες οινοπνευματωδών ποτών

Εννιακόσιες συσκευασίες οινοπνευματωδών ποτών επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από τα σύνορα του Ορμενίου στον Έβρο δύο άνδρες, τους οποίους συνέλαβαν οι Αρχές.
Πρόκειται για έναν Βούλγαρο 52 ετών και έναν Έλληνα 47 ετών, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς μετέφεραν χωρίς παραστατικά τις συσκευασίες των ποτών, στο φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 52χρονος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Σε κέντρα παροχής φροντίδας η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου


Τις δύο δομές που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα, την «Εταιρεία Κ.Κ.Ν.Τ. Κοινωνία ειδικά για παιδιά Λίμιτεντ» στα Κοίλα και το «Παιδικό Χωριό SOS» στο Αρίστηνο, επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη.

«Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ τις μονάδες αυτές. Η επίσκεψη είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά και κοινωνικό. Υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στο νομό, το έργο τους είναι άγνωστο και ειδικά στη μονάδα των Κοίλων, αμφισβητούμενο από ένα μέρος της κοινωνίας. Όμως δεν παύει να είναι κατά τη γνώμη μου αξιοπρόσεκτο, μια και αφορά ανθρώπινες ψυχές και μάλιστα ανήλικες», ανέφερε η κυρία Νικολάου για να προσθέσει ότι «υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, όμως παρέχεται έργο, που αγγίζει τα όρια της προσφοράς».

Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, στην επίσκεψή της στο Αρίστεινο και στα Κοίλα, συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ η ίδια δεσμεύτηκε ότι να σταθεί αρωγός στο έργο των δύο κέντρων παροχής φροντίδας σε παιδιά.


http://www.ota.gr/article/50414.html

Τι πρέπει να προσέξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την υπαγωγή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Η αλλαγή αυτή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από ενέργειες για να διασφαλίσουν μία θέση στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας, που θα τους δώσει τη δυνατότητα διατήρησης του 60% των βασικών αποδοχών τους και την πιθανότητα διεκδίκησης μίας θέσης σε άλλο φορέα του Δημοσίου, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».


Πέραν των διαδικασιών που θα αναλάβουν οι φορείς για τον προσδιορισμό των υπαλλήλων που θα αποτελέσουν πλεονάζον προσωπικό και θα μεταφερθούν στην εφεδρεία, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τα βήματα κατάταξής τους στους πίνακες τους οποίους θα διαμορφώσει το ΑΣΕΠ.


Όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα, οι φορείς καταρτίζουν πίνακες πλεονάζοντος προσωπικού και αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ αναλυτικά τα στοιχεία των εργαζομένων με αλφαβητική σειρά, συνοδευόμενα από την ημερομηνία πρόσληψης στον φορέα, τα προσόντα τους και κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές.


Η ηλικία και η προϋπηρεσία είναι τα δύο κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων στο πλαίσιο της κατάταξης στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας.

Οι νέοι της Ευρώπης μπαίνουν.. σε κίνηση!

Οι νέοι μπαίνουν σε κίνηση, ανοίγουν τις πόρτες και στρέφουν το βλέμμα τους στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αναζητούν διεξόδους, καλύτερη κατάρτιση, εξειδίκευση και διεύρυνση των πνευματικών και επαγγελματικών τους οριζόντων. Στόχος είναι να αποκτήσουν όσα περισσότερα εφόδια μπορούν και προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να οικοδομήσουν την αυριανή τους πραγματικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται η "Νεολαία σε Κίνηση" (Youth on the move) και ενημερώνεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πρωτοβουλίας "Ευρώπη 2020" για τις δράσεις που υπάρχουν προκειμένου οι νέοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης, να κινηθούν αποκομίζοντας περισσότερες εμπειρίες και οφέλη μέσα από δράσεις που "τρέχουν".

Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, έχει στηθεί ένα ειδικό περίπτερο που θα υποδέχεται μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, νέους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες δράσεις.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων – υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
O προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 150.000.000€ και δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.
Η δράση αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών  προϊόντων  στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, μελιού, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.
Συγκεκριμένα  αφορούν:
  • Κρέας, με επενδύσεις σε σφαγειοτεχνική υποδομή, κυρίως εκσυγχρονισμούς και ιδρύσεις μικρών σφαγείων σε νησιωτικές περιοχές, μονάδες τεμαχισμού,  τυποποίησης και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων  και μονάδες αδρανοποίησης παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής (rendering).
  • Γάλα, με επενδύσεις σε τυροκομεία, μονάδες παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος, μονάδες αξιοποίησης παραπροϊόντων (τυρόγαλα), μονάδες επεξεργασίας γάλακτος.