Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αίτημα Ιντζεπελίδου για κάλπες και σε Β. Έβρο & Σαμοθράκη

Να τοποθετηθούν κάλπες στις πόλεις του β. Έβρου και στη Σαμοθράκη για τις εκλογές της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Έβρου, ζητά από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ελένη Ιντζεπελίδου. Η κα. Ιντζεπελίδου, υποστηρίζοντας την πρότασή της, θεωρεί πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα της μεγαλύτερης συμμετοχής στα χιλιάδες μέλη του φορέα που υπάρχουν σε όλο το μήκος και πλάτος του Έβρου και να συνυπολογιστούν οι ιδιαίτερες γεωγραφικές, αλλά και οι καιρικές συνθήκες του Δεκεμβρίου, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές.
“Είναι υποχρέωσή μας και επιβάλλεται να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στα μέλη μας, ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν, με τη συμμετοχή τους, να επιλέξουν τη διοίκηση που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία”, καταλήγει στην πρότασή της η κα. Ιντζεπελίδου.

ert

Κ.Κ.Ε. για το θανατηφόρο τροχαίο στους Ψαθάδες

Τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει η Αχτιδική Επιτροπή β. Έβρου του Κ. Κ. Ε ως “ηθικούς αυτουργούς” του τροχαίου ατυχήματος με δύο νεκρούς, που συνέβη το μεσημέρι τις περασμένης Δευτέρας, στις στροφές των Ψαθάδων Διδυμοτείχου. Η κομματική οργάνωση κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία, αφού, όπως υπογραμμίζει, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο “σημείο καρμανιόλα” όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.
Παράλληλα, αποδίδει πολιτικές ευθύνες, για τις ζωές που χάθηκαν, στις πρώην νομαρχιακές και δημοτικές αρχές που “σιώπησαν και αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας Α.Ε.», στο επίπεδο του σχεδιασμού, της κατασκευής, αλλά και της ροής χρηματοδότησης του κάθετου άξονα. Καταλήγοντας, η κομματική οργάνωση καλεί τους κατοίκους της περιοχής «να διεκδικήσουν αγωνιστικά για τον Έβρο, σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, υψηλών προδιαγραφών και χωρίς τα “χαράτσια” των διοδίων».

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των “καμένων”


«Η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων των περιοχών Λευκίμης- Κοίλων- Δρυμού» είναι το θέμα της συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Έβρου. Τη συνάντηση προκαλεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης και θα συμμετέχει σε αυτή και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιος Σώκος. Στη διάρκειά της, αναμένεται να ιεραρχηθούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, με προτεραιότητα εκείνες που θα κριθούν απαραίτητες εν όψει χειμώνα. 

ert

Τον “Λουδοβίκο των Ανωγείων” θα απολαύσουμε στην Ορεστιάδα

Ο «Λουδοβίκος των Ανωγείων» θα εμφανιστεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Διόνυσος» της Νέας Ορεστιάδας. Τη συναυλία διοργανώνουν ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής» και το Θεατρικό Εργαστήρι του «Διόνυσου». Τον “Λουδοβίκο των Ανωγείων” θα συνοδεύουν ο Αριστείδης Χατζησταύρου στην κιθάρα και η Σοφία Μαυρογενίδου στο φλάουτο.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 9 ευρώ και του φοιτητικού-μαθητικού 6 ευρώ.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη από εχθές και συνεχίζεται όλη την εβδομάδα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο θέατρο, στην οδό Ορέστου 76, στη Νέα Ορεστιάδα.