Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνούμαι…


Αυτό το τελευταίο χαράτσι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!
Ακόμα και εγώ που ουδέποτε χρωστούσα ούτε λεπτό του ευρώ σε ΔΕΚΟ και εφορία (και δεν τους δίνω και λίγα!) αγανάκτησα.
Ως εδώ!
Πλέον ΑΡΝΟΥΜΑΙ!
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συνεχίζω να προσπαθώ μάταια να γεμίσω μία “μαύρη τρύπα” επειδή η “κυβέρνηση” δεν έχει το θάρρος να ομολογήσει ότι ακολουθεί λάθος δρόμο.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δίνω τα “πολεμοφόδια” μου σε μία ανίκανη κυβέρνηση που επιμένει να μου λέει ότι βρίσκομαι σε “πόλεμο”.
Θα τα δώσω ευχαρίστως όταν βρεθεί κάποιος που θα τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά και με μέτρο.
Έχω λοιπόν “πατριωτικό καθήκον” να τα διαφυλάξω μέχρι τότε ώστε να βοηθήσουν πραγματικά την πατρίδα.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να “σπαταλώ” τα χρήματα που βγάζω με τον ιδρώτα μου ή όσα έβγαλαν με τον ιδρώτα τους οι πρόγονοι μου και μου εμπιστεύτηκαν την ορθή διαχείρισή τους έως ότου περάσουν στην επόμενη γενιά.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να στερώ από τα παιδιά μου πόρους οι οποίοι θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, τις σπουδές τους και το μέλλον τους προς όφελος “κηφήνων”, ή για να καλύψω τις σπατάλες μίας “κυβέρνησης” που στην ρητορική της τρομοκρατεί αλλά με τις πράξεις της δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πληρώνω για φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές πάνω από το 50%(!) των εισοδημάτων μου.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: «Όχι στα Αγροτοδικεία»

Αντίθετοι στα αγροτοδικεία, όπως τα αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, είναι τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Έβρου, στα οποία στις 16 Δεκεμβρίου θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι αγρότες που είχαν δώσει το παρών στο μπλόκο του Ορμενίου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την απειλή των αγροτοδικείων προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα  και με σκυμμένο το κεφάλι,  την αντιαγροτική  πολιτική της ΚΑΠ. Μια πολιτική  που καταστρέφει την αγροτική οικονομία της χώρας, χρεοκοπεί τους αγρότες , ερημώνει την ύπαιθρο.
Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011 περίπου 20 αγρότες   καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου    με την κατηγορία  ότι στους πρόσφατους αγροτικούς αγώνες  προκάλεσαν  παρακώλυση  συγκοινωνιών στο μπλόκο του Ορμενίου!

Το νέο όπλο των αγροτών κατά των ΜΑΤ

Είναι το λεγόμενο ....Γαλάσνικοφ !!


ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ : Για την παρουσία του Σαμαρά στη ΔΕΘ


Ουσιαστική και απολύτως ρεαλιστική η παρουσία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, θύμισε στους Έλληνες ότι μπορούμε να βγούμε απ’ το αδιέξοδο της απόγνωσης που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την ανικανότητα και την απραξία τους.

Αποφεύγοντας τον λαϊκίστικο τρόπο της εύκολης αντιπολίτευσης και επιλέγοντας τον δρόμο ευθύνης έναντι του ελληνικού λαού ο Αντώνης Σαμαράς τόσο απ’ το βήμα της ΔΕΘ όσο κι απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης που χρειάζεται η χώρα κι έχει προγραμματίσει έτοιμη να υλοποιήσει η Ν.Δ. προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της.

Με απλά λόγια, χωρίς κορώνες και κινδυνολογία πανικού ο Α. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει την δέσμευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο πριν την άφιξη στη χώρα του ΔΝΤ, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Δήλωσε αντίθετος στο χαράτσι των ακινήτων κι εξέφρασε επανειλημμένως την πεποίθηση ότι όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε με επιτυχία ώστε η χώρα να ξαναπάρει τη θέση που της αρμόζει στην ανταγωνιστικότητα και μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

Πώς μπορείτε να πάρετε χρήματα για εναλλακτικό τουρισμόΠώς μπορείτε να πάρετε χρήματα για εναλλακτικό τουρισμό
Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος
Με ορισμένες διαφοροποιήσεις, έναντι του οδηγού προδημοσίευσης, προκηρύχτηκε το πρόγραμμα «Εναλλακτικός τουρισμός», του ΕΣΠΑ, με το διάστημα υποβολής των επενδυτικών προτάσεων να έχει οριστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου.
Οι διαφοροποιήσεις είναι: Το μίνιμουμ του προϋπολογισμού της επενδυτικής πρότασης μειώθηκε στα 10.000 ευρώ (από 15.000 ευρώ του οδηγού προδημοσίευσης), ενώ το μάξιμουμ της επένδυσης παρέμεινε 400.000 ευρώ, η δεύτερη αλλαγή αφορά τον «εξοστρακισμό» δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, επιχειρήσεων ΟΤΑ και θυγατρικών τους από το πρόγραμμα (στον οδηγό προδημοσίευσης δινόταν αυτή η δυνατότητα, εφόσον συμμετείχαν με ποσοστό 25% σε επιχειρηματικά σχήματα) και η τρίτη διαφοροποίηση αφορά διάφορες δράσεις πολιτιστικού τουρισμού, που εντάσσονταν στις ενδεικτικές κατηγορίες εναλλακτικού τουρισμού και τώρα αυτή η κατηγορία δεν αναφέρεται.

Με την προκήρυξη, ως μορφές εναλλακτικού τουρισμού, για τις οποίες υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια, αναφέρονται ο αθλητικός τουρισμός αναψυχής, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, ο γαστρονομικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί:
- Στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- Στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος.
- Στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Το ποσοστό επιδότησης των επενδυτικών προτάσεων ανέρχεται έως και 40% με επιπλέον προσαύξηση κατά 5% για τα επενδυτικά σχέδια που θα υλοποιηθούν σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που θα εγκριθούν είναι δεκαοκτώ (18) μήνες από την ημερομηνία παραλαβής της υπουργικής απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 20 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis έως τα μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου 2011.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κλήρωση για την επιλογή στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ


Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 13:00, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Κακουλίδου 1, Κομοτηνή) θα γίνει κλήρωση για την επιλογή των πολιτών – που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μετά από σχετική προκήρυξη που είχε δημοσιευτεί και καλούσε τους πολίτες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που θ’ αποτελείται από 62 μέλη θα συμμετέχουν 20 πολίτες, κατ’ αναλογία του πληθυσμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς επίσης 19 εκπρόσωποι φορέων, οι 22 Δήμαρχοι της ΠΑΜ-Θ και ο Περιφερειάρχης.