Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή καταπέλτης καθηγήτριας Γυμνασίου πρός τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Σοφία Λαμπίκη
Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που.....
μας έφτασαν».(από τον Τύπο) Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής. Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική. Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν. Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά. Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου. Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα 


Εκτακτη εισφορά: Δηλώσεις επιφύλαξης μαζί με την πρώτη δόση

Δηλώσεις επιφύλαξης κατά την πληρωμή της πρώτης δόσης της εισφοράς έχουν αρχίσει να καταθέτουν φορολογούμενοι στις Εφορίες, στοχεύοντας αφενός να κηρυχθεί παράνομη η εισφορά, και αφετέρου στο να τους επιστραφούν τα χρήματα αν και εφόσον η Δικαιοσύνη την κρίνει αντισυνταγματική.

Με την κίνηση αυτή οι φορολογούμενοι ουσιαστικά ασκούν την πρώτη νομική επίθεση κατά της εισφοράς επικαλούμενοι μια σειρά από διατάξεις του συντάγματος σύμφωνα με τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, η επιβολή της έκτακτης εισφοράς είναι αντισυνταγματική. Οι σχετικές φόρμες δήλωσης «ρητής επιφύλαξης» υπάρχουν στο διαδίκτυο τις οποίες μπορούν οι φορολογούμενοι να καταθέσουν στην εφορία μαζί με την καταβολή της πρώτης δόσης.
Υπενθυμίζεται ότι κύμα προσφυγών είχε προκαλέσει και η έκτακτη εισφορά που είχε επιβάλει το 2009 η κυβέρνηση της Ν.Δ. επί υπουργίας Γιάννη Παπαθανασίου στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρωτοδικείο την έκρινε αντισυνταγματική, το εφετεία συνταγματική, το βʼ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αντισυνταγματική και αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.Εφόσον κριθεί αντισυνταγματική και από την ολομέλεια του ΣτΕ τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί με έναν πρόσθετο πονοκέφαλο να επιστρέψει τα περίπου 300 εκατ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί.
Οι λόγοι που επικαλούνται οι φορολογούμενοι, κατόπιν νομικής καθοδήγησης, αμφισβητώντας την νομιμότητα της έκτακτης εισφοράς είναι τέσσερις:
1. Η εισφορά είναι αντισυνταγματική επειδή παραβιάζει την αρχή της μη αναδρομικής φορολόγησης των εισοδημάτων, δηλαδή φορολογούνται εκ νέου τα εισοδήματα του 2010 τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί.
2. Παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς για μερικά ευρώ παραπάνω εισόδημα προκαλείται υπέρμετρη επιβάρυνση. Αυτό παρατηρείται σε όσα εισοδήματα βρίσκονται στο όριο μεταξύ δυο κλιμακίων.
3. Παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης, διότι φορολογούνται και τα εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς (π.χ. τόκοι καταθέσεων) και η δήλωσή τους δεν ήταν υποχρεωτική από το νόμο. Με άλλα λόγια φορολογούνται όσοι τα δήλωσαν οικιοθελώς, ενώ απαλλάσσονται από το φόρο αυτοί που δεν τα δήλωσαν.
4. Παραβιάζεται η αρχή της παροχής έννομης προστασίας στους φορολογούμενους επειδή η διάταξη του νόμου για την εισφορά ορίζει ότι η κατάθεση προσφυγής δεν αναστέλλει την πληρωμή της.
Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις που κατατίθεται η προσφυγή ο φορολογούμενος πληρώνει και την πρώτη δόση της εισφοράς, η οποία είναι κατʼ ελάχιστον 300 ευρώ.
Δείτε παρακάτω πως είναι η ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Συμμετοχή του Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013 με τίτλο «Wine and Art (Κρασί και Τέχνη) »

+ Πρόταση που ψηφίστηκε Ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο .
- Ότι ηγείται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που δεν έχει καν πρωτογενές προϊόν . 


Ο Δήμος Σουφλίου δέχθηκε πρόσκληση για να συμμετάσχει σε ̟ρόταση την ο̟οία υποβάλλει ο
Δήμος Αλεξανδρούπολης και αφορά στον Άξονα Προτεραιότητας 1, Περιοχή Παρέμβασης 1.2:
“Προστασία, διαχείριση και ̟ροβολή των ̟ολιτιστικών ̟όρων»
Ο τίτλος της ̟ρότασης είναι «Art & Wine», δηλαδή «Τέχνη και Οίνος».
Ε̟ικεφαλής εταίρος θα είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ενώ πλην του Δήμου Σουφλίου θα
συμμετάσχουν α̟ό τη βουλγαρική ̟λευρά, ως εταίροι ο δήμος Stambolovo, όπως και η Μη
Κυβερνητική Οργάνωση του Δήμου Devin.
Η βασική ιδέα του προγράμματος έχει ως εξής: Η πρόταση στηρίζεται – και στηρίζει – την ιδέα
της αναβίωσης ή επέκτασης αντιστοίχως για Αλεξανδρούπολη και Σουφλί, των παλαιών «Εορτών του
Κρασιού» ή «του Τσίπουρου και Οίνου» που πραγματοποιούταν στην μεν Αλεξανδρούπολη για πάνω
α̟ό 30 χρόνια, ενώ στο Σουφλί αποτελούν ένα κατά πολύ παλαιότερο και με βαθιές ιστορικές ρίζες
δρώμενο. Ειδικότερα, η πόλη του Σουφλίου έχει μία παράδοση αιώνων η οποία σχετίζεται με την
άμπελο και τα προϊόντα της και η οποία σήμερα συνεχίζει να είναι ενεργή με την συλλογική δράση
(μέσω του Συλλόγου Στάφυλος ) τόσο με τις σχετικές οικονομικές δραστηριότητες όσο και με τις
εκδηλώσεις πολιτισμού.
Η ανάγκη ανανέωσης της ιδέας, της προώθησης «φρέσκων» και σύγχρονων επικοινωνιακών
μέσων καθώς και η σύνδεσή τους με βασικές πολιτιστικές και πολιτισμικές αρχές και εκφάνσεις
έδωσε το έναυσμα για την παραπάνω πρόταση. Η σύγχρονη θεώρηση του σχεδιασμού και την
οργάνωσης μίας καινοτόμου ιδέας που θα έχει ως κορύφωσή της την πραγματοποίηση ετήσιων
εκδηλώσεων (φεστιβάλ), τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Βουλγαρική πλευρά, περιγράφονται και
αναλύονται στην τελική πρόταση.


Με την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας», το «Focus»


Με την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας», το «Focus»


Με εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» κυκλοφορεί το νέο τεύχος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus».

Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από την επιφάνεια της θάλασσας προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

«Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη – τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους έλληνες, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

τοβήμα

800.000 οι άνεργοι στην ΕλλάδαΤο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε σε 4.156.336 άτομα ενώ ο αριθμός των ανέργων έφτασε στους 810.821!

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (20%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (13,7%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 38,3%.

Το ποσοστό των "νέων ανέργων", δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι "νέοι" ή "παλαιοί" άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 50,9%. Οι μακροχρόνια άνεργοι βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση, μιας και δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας και βρίσκουν μεροκάματο μόνο στη μαύρη αγορά, χωρίς ένσημα και μειωμένες εισπράξεις.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (18,0% έναντι 16,2%). Σημαντική διαπίστωση είναι και το γεγονός πως το 73% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 51,8%. Τέλος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 23,1% και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 20,7% ενώ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Πελοπόννησο με 13,1% και στη Κρήτη με 13,4%.